× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η Εγνατία οδός της Λέσβου, πάλι καρκινοβατεί»

Επιστολή Βαλσαμίδη προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για τα προβλήματα της κατασκευής του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/3/2021

«Η Εγνατία οδός της Λέσβου, πάλι καρκινοβατεί»

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για τα προβλήματα στο έργο κατασκευής του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου, απέστειλε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Βαλσαμίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο της θητείας του ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης είχε ασχοληθεί πολλές φορές με τις εξελίξεις και την πορεία του συγκεκριμένου έργου με παρεμβάσεις τόσο στην πολιτική ηγεσία όσο και στα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Υποδομών. Μάλιστα ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης είχε καταθέσει πρόταση προς το Υπουργείο για κοινή επίβλεψη των εργασιών  από Υπουργείο και Περιφέρεια με δεδομένο ότι μετά την ολοκλήρωση του έργου, η Περιφέρεια θα είναι εκείνη που θα αναλάβει τη συντήρηση του οδικού άξονα.  

«Στο νησί της Λέσβου βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σημαντικό έργο για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου συνολικού Π/Υ 50 εκ. ευρώ περίπου, αναφέρει στην επιστολή του πρώην αντιπεριφερειάρχης,  το οποίο  ξεκίνησε να υλοποιείται το 2013 με την επίβλεψη της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής & Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών.

Το έργο έχει περάσει πολλές περιπέτειες στην πορεία υλοποίησης του ως σήμερα, κυρίως λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με την ανάδοχο Κοινοπραξία στην οποία συμμετείχε η εταιρεία Τοξότης, τα οποία περιορίστηκαν μετά την αντικατάσταση της εν λόγω εταιρείας. Το έργο, το οποίο υλοποιείται σήμερα από την Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. - ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα και πάλι προβλήματα, τα οποία ενδεχομένως να αφορούν την πληρωμή υποχρεώσεων προς τους εργαζομένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ένα σημαντικό έργο για ολόκληρο το νησί, το οποίο μάλιστα είχε ονομαστεί και ως η «Εγνατία οδός της Λέσβου» καρκινοβατεί και πάλι, ενώ μετά από 8 χρόνια από την έναρξη των εργασιών δεν έχει καταφέρει να παραδοθεί ολοκληρωμένο και λειτουργικό κανένα τμήμα του.

Με την παρούσα επιστολή θέλω να μεταφέρω την αγωνία των κατοίκων για την συνέχιση των εργασιών και παρακαλώ θερμά για την παρέμβαση σας προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει και το έργο να ξεκινήσει και πάλι με γρηγορότερο ρυθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Επίσης, πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρξει στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που δια των Υπηρεσιών της θα αναλάβει την συντήρηση του έργου, δεδομένου ότι έχουν εντοπιστεί σοβαρά προβλήματα τα οποία μπορεί να οφείλονται είτε σε αστοχίες της μελέτης, είστε σε αστοχίες της κατασκευής. Το θέμα αυτό είχα θέσει με επανειλημμένες παρεμβάσεις που είχα κάνει στο Υπουργείο κατά το παρελθόν (2017, 2018) από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, χωρίς να υπάρξει σχετική ανταπόκριση», καταλήγει στην επιστολή του ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Το τριήμερα Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή