× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ποδηλατόδρομος και καθαριότητα στα αιτήματα της Κοινότητας Μυτιλήνης

Οι αποφάσεις του συμβουλίου προς τους αρμόδιους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/3/2021

Ποδηλατόδρομος και καθαριότητα στα αιτήματα της Κοινότητας Μυτιλήνης

Σειρά αιτημάτων μεταξύ των οποίων και την επίσπευση της κατασκευής του ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου στο Κάστρο εισηγείται η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης προς υλοποίηση στις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για τα εξής:

-     Διαγράμμιση διάβασης πεζών στη διασταύρωση των οδών Αρχιπελάγους και Κουντουριώτη στο Παλιό Λιμεναρχείο, με πρόταση καλύτερης λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών του κόμβου.

-     Επίσπευση εργασιών κατασκευής του ποδηλατόδρομου-πεζόδρομου στον περιφερειακό δρόμο του Κάστρου. Παραχώρηση πρόσβασης στους πεζούς από Άγαλμα Ελευθερίας έως Απελλή κατά τη διάρκεια των εργασιών. Εφαρμογή μέτρων ασφαλείας με ευθύνη του εργολάβου κατασκευαστή. Ασφάλεια πτώσης βράχων από βάση Αγάλματος Ελευθερίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-     Πλακόστρωση υπολοίπου οδού Κομνηνάκη από οδό Ίμβρου έως ΔΟΥ και οδό Κουντουριώτη αφού προηγηθούν τυχόν απαιτούμενες εργασίες υποδομών ύδρευσης-αποχέτευσης.

-     Επισκευή εξωτερικών φθορών στο εμβληματικό νεοκλασικό κτίριο που στεγάζει τον 2ο Παιδικό Σταθμό Μυτιλήνης στην περιοχή του ΝΟΜ για την ασφάλεια παιδιών, γονέων-κηδεμόνων και εκπαιδευτικών.

-     Ανάληψη πρωτοβουλιών για την πρόληψη πιθανών παραβατικών συμπεριφορών από ΡΟΜΑ κατά την επερχόμενη θερινή περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κοινότητα παρεμβαίνει καθημερινά κατόπιν αιτημάτων δημοτών, προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες Δήμου Μυτιλήνης και ΠΒΑ για τον καθαρισμό της πόλης, την αποκατάσταση φθορών σε πεζοδρόμια και δρόμους, την επισκευή οδικών σημάτων και καθρεπτών, τον καθαρισμό φρεατίων ομβρίων υδάτων και την επισήμανση εγκαταλελειμμένων – ετοιμόρροπων κτιρίων προς επισκευή ή κατεδάφιση.

 

Πρόσφατα, επίσης συμμετείχε στην κατάρτιση του Κανονισμού Πρασίνου του Δήμου Μυτιλήνης και παρενέβη για την επικείμενη υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών λόγω συρρίκνωσης των ΕΛΤΑ. Ανέλαβε πρωτοβουλίες ως αντίδραση για το νομοσχέδιο του νέου εκλογικού νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση που βρίσκεται στο στάδιο διαβούλευσης, ενώ υπέβαλλε στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα 2021-25 της ΠΒΑ τις εξής προτάσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Αποκατάσταση κι ανάδειξη συγκροτήματος παλαιών φυλακών Λαγκάδας Μυτιλήνης και μετατροπή τους σε πολυχώρο πολιτισμού κι ανάδειξης της ιστορίας της πόλης

2. Δημιουργία δημόσιων wi-fi spots στην πόλη και κατασκευή εφαρμογών πληροφοριακών συστημάτων για την ενημέρωση επισκεπτών επί των αξιοθέατων και των σημείων πολιτισμού και προβολής της πόλης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για την επαναχάραξη γραμμών αιγιαλού και παραλίας

«Όχι άλλες καθυστερήσεις» αναφέρει η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μια όμορφη πράξη στην Παναγιούδα

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακυκλωσης καπακιών για φιλανθρωπικό σκοπό
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου