× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συμμορία διακίνησης ινδικής κάνναβης

Από τη φυλακή συντόνιζε εμπόριο ουσιών στη Λέσβο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/4/2019

Συμμορία διακίνησης ινδικής κάνναβης

Εγκληματική οργάνωση στο Κερατσίνι της Αττικής, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στη Λέσβο συνελήφθη μετά από επέμβαση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 12 Απριλίου συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη και στο Κερατσίνι δύο αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής (ένας 36χρονος και μία 45χρονη) που ήταν μέλη του κυκλώματος, ενώ ταυτοποιήθηκαν, ένας 44χρονος αλλοδαπός ως ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης και ένας ακόμη αλλοδαπός, ηλικίας 36 ετών, ως μέλος επίσης του κυκλώματος. Οι δύο τελευταίοι, επίσης αλβανικής καταγωγής, ας σημειωθεί πως είναι ήδη φυλακισμένοι για αδικήματα που αφορούν διακίνηση ναρκωτικών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ενώ διαπιστώθηκε η συμμετοχή στο κύκλωμα ενός ακόμη ατόμου, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, το οποίο κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα.

Πώς λειτουργούσαν
Σύμφωνα με την αστυνομία, προ τριμήνου τουλάχιστον, συγκροτήθηκε εγκληματική ομάδα, με δομημένη οργάνωση, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, την οποία διηύθυνε ο 44χρονος μέσα από τη φυλακή και συμμετείχαν ως μέλη, οι δύο 36χρονοι, η 45χρονη και ο έτερος αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων δράστης. Τα μέλη της οργάνωσης, δρώντας υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό του 44χρονου «αρχηγού» της, προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, κυρίως από περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και στη συνέχεια τις μετέφεραν στη Λέσβο, όπου τις διέθεταν προς πώληση, με τη συνδρομή συνεργών του κυκλώματος, σε «πελάτες» που εντόπιζαν στη Λέσβο, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την εξέλιξη της έρευνας, διαπιστώθηκε η εμπλοκή στην ίδια υπόθεση, έξι επιπλέον ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή στελεχών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και ειδικά εκπαιδευμένων αστυνομικών σκύλων, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, σε σπίτια και σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), συνολικού βάρους 2.560 γραμμαρίων, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και διάφορα επαγγελματικά οικοδομικά εργαλεία.

Και κλοπή στη Γέρα
Επιπλέον, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, εξιχνιάστηκε και κλοπή που διαπράχθηκε προ εξαημέρου στην περιοχή της Γέρας. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 36χρονος μπήκε σε αποθήκη οικίας 65χρονου και έκλεψε οικοδομικά εργαλεία αξίας περίπου 6.000 ευρώ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Πελοποννήσιοι τιμούν τον Καραβόγιαννο

Το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο Καραπαναγιώτη στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Οργάνωση AHEPA κάλυψε το κόστος ανακαίνισης και εκτελωνισμού ασθενοφόρου που βρίσκονταν στο Τελωνείο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ώρα της κρίσης για το Τεχνικό Επιμελητήριο του βορείου Αιγαίου

Στο στούντιο του «Ν» οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων συζήτησαν για προβλήματα του κλάδου και τις προκλήσεις της νέας περιόδου που ξεκινά
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο

Για τον νευροχειρουργό Βασίλη Κοντογιάννη, τους συνεργάτες ιατρούς καθώς και τον φυσικοθεραπευτή Ιωσήφ Γαληνό
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ