× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Διαδικτυακή του Δήμου Δυτικής Λέσβου και του Συλλόγου Ατρομήτου Ανεμώτιας, η οποία θα μεταδοθεί στις 25 Μαρτίου 8μμ με livestreaming

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/3/2021

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου που φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Αγώνα σε συνεργασία με το σύλλογο Ατρομήτου Ανεμώτιας «Μνήμες και νότες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Η εκδήλωση θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένα στις 8 το απόγευμα μέσω livestreaming την Πέμπτη 25 Μαρτίου από τις ιστοσελίδες stonisi.gr, lesvosnews.gr, lesvospost.com, kalloninews.gr, την Τηλεόραση Μυτιλήνης και από την επίσημη σελίδα του Δήμου mwlesvos.gr. Θα περιλαμβάνει τραγούδια αφιερωμένα στο 1821 από τις ορχήστρες της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης και της Μουσικής Σχολής Καλλονής, υπό τη διεύθυνση του πατέρα Ευστράτιου Γιουσμά, καθώς και την παρουσίαση του λευκώματος «Ελληνική Εθνική Ταυτότητα στη Λέσβο 1821-1923 και του κατάστιχου της Παλλεσβιακής Επιτροπής Συλλογής Εράνων 1912-1913 του συγγραφέα Στρατή Αναγνώστου που εκδίδουν η εταιρία «ΜΥΘΟΣ» του Άγγελου Μουζάλα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπεύθυνη της παραγωγής είναι η ΗΧΩ Α.Ε., παρουσιάστρια της εκδήλωσης η Μαρία Χαϊδεμένου με την όλη εκδήλωση να είναι σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Σπαθή.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από τη φιλανθρωπική εκδήλωση και από τις χορηγίες προς τον σύλλογο του Ατρομήτου Ανεμώτιας, θα διατεθούν εξολοκλήρου στην «Κυψέλη». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος με αφορμή την επικείμενη εκδήλωση δήλωσε:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Χαιρετίζω με χαρά την εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος μας με τον σύλλογο της Ανεμώτιας για τη σημασία και τη μνήμη της 25ης Μαρτίου και ευχαριστώ διπλά τους συντελεστές της που εν μέσω πανδημίας, με την διαδικτυακή προβολή της στέλνουν σε όλη τη Λέσβο και σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της χαράς και της γιορτής του ελληνισμού. Ο Δήμος μας είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες και θα συνεχίσει να στηρίζει ερασιτεχνικά σωματεία, συλλόγους και φορείς που έχουν να προσφέρουν στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό μας. Ενώ μιλώντας ειδικά για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821, θα σημειώσω με υπερηφάνεια ότι ο Δήμος μας είναι μεταξύ των Δήμων όλης της χώρας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ 2021» προωθώντας και υλοποιώντας πολιτιστικές δράσεις με θέμα την Ελληνική Επανάσταση. Εύχομαι ο εορτασμός για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, να μας δώσει την δύναμη στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε αλλά και την έμπνευση για να βγούμε ξανά σαν άλλοτε αποφασιστικά στο ξέφωτο»!

 

Από τη μεριά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ζαχαρώ Ιωακείμ δήλωσε:

 

«Ο Δήμος μας με δεδομένη τη δυσκολία της οργάνωσης εκδηλώσεων για τον φετινό εορτασμό της 25ης Μαρτίου και της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Επανάσταση και εξαιτίας των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία, αναζήτησε εναλλακτικούς τρόπος πραγματοποίησης εκδηλώσεων τιμής και μνήμης με στόχο οι πολίτες να βιώσουν έστω και από το σπίτι τις συνδέσεις της Ιστορικότητας και την ανάδειξη των δυναμικών στοιχείων της σημερινής ελληνικής κοινωνίας μέσα από την δημιουργικότητα και τις δράσεις ομάδων. Η συνεργασία μας με τον Ατρόμητο Ανεμώτιας, μας έδωσε μία εξαιρετική εκδήλωση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα που εκπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο τους σκοπούς μας στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συντελεστές αλλά και τους μουσικούς οι οποίοι αφιλοκερδώς θα μας δώσουν μία όμορφη μουσική βραδιά». 

 

Συντελεστές:

 

Διευθυντής φωτογραφίας: Δεληγιάννης Αντώνης

Operator: Γιαπσές Κωνσταντίνος - Καρακατσάνης Ανδρόνικος

Ηχολήπτης: Γιάννης Τσαμουράς

Floor manager: Καλαμπόκης Σπύρος

 

Ορχήστρα: Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης (Δ/ντής: π. Ευστράτιος Γιουσμάς) - Μουσικής Σχολής Καλλονής Λέσβου

Παίζουν οι μουσικοί:

Μιχαήλ-Άνθιμος Δήσσος: Φωνή – Κανονάκι – Κιθάρα

Π. Ευστράτιος Γιουσμάς: Φωνή- Πιάνο

Απόστολος Μυρογιάννης: Ακορντεόν

Νικόλαος Χριστιανός: Βιολί

Γρηγόριος Πατλάκας: Τύμπανα-Κρουστά

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση - Διεύθυνση ορχήστρας:

Μιχαήλ-Άνθιμος Δήσσος

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στη Λέσβο

6.000 ευρώ η λεία των δυο γυναικών που συμμετείχαν στην απάτη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

18χρονος ο φερόμενος δράστης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα