× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μαθητές... προγραμματιστές με το έργο του Θεόφιλου για το 1821

Το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης ζητά να αναγνωρίσουμε το έργο του με ένα «like» για να διακριθεί σε πανελλαδικό διαγωνισμό ρομποτικής!

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 27/3/2021

Μαθητές... προγραμματιστές με το έργο του Θεόφιλου για το 1821

Μαθητές και μαθήτριες, 17 στο σύνολό τους από την Α΄Λυκείου του 1ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, εν μέσω λοκντάουν έγιναν προγραμματιστές και παρουσιάζουν ψηφιακά το έργο του Θεόφιλου, απεικονίζοντας το έργο του λαϊκού μας ζωγράφου με τη μορφή του Μάρκου Μπότσαρη σε πανελλαδικό διαγωνισμό Ρομποτικής!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι η πρώτη φορά, και βέβαια μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες πανδημίας, που το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης συμμετέχει σε τέτοιο διαγωνισμό. Η ιδέα του είναι καινοτόμα, επίκαιρη αφού σχετίζεται με τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και το μόνο που ζητά η ομάδα από το κοινό, για να διακριθεί στον διαγωνισμό είναι ένα like στο παρακάτω link:

 

 Για την προσπάθεια του σχολείου, την άψογη συνεργασία και το ιστορικό της ιδέας που έγινε πραγματικότητα και έχει και άλλα σκέλη που περιλαμβάνει και ρομπότ, μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99», η καθηγήτρια του σχολείου Παρασκευή Μπάτσιου. Η κ. Μπάτσιου είναι «προπονήτρια» της ομάδας, μαζί με τον εκπαιδευτικό, επίσης Πληροφορικής, Λάμπρο Βενετή και την επίβλεψη του διευθυντή του σχολείου, κ. Λευτέρη Κότερου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικότερα, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης συμμετέχει στον Πανελλήνιο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό της WRO Hellas, αποτυπώνοντας έναν πίνακα του Θεόφιλου με τη μορφή του Μάρκου Μπότσαρη, με τη χρήση προγραμματισμού.

«Το σχολείο μας είναι το μοναδικό σχολείο της Λέσβου που αυτή τη στιγμή συμμετέχει σ' αυτόν τον διαγωνισμό και επιθυμούμε την ψηφιακή προβολή από εσάς και συνεπώς την στήριξη όλων των χρηστών του διαδικτύου». 

Μικρή περιγραφή της ιδέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας φτωχός φουστανελάς που είχε τη μανία να ζωγραφίζει. Τον έλεγαν Θεόφιλο. Τα πινέλα του τα κουβαλούσε στο σελάχι του, εκεί που οι πρόγονοί του ‘βάζαν τις πιστόλες και τα μαχαίρια τους. Τριγύριζε στα χωριά της Μυτιλήνης, τριγύριζε στα χωριά του Πηλίου και ζωγράφιζε. Αρκετοί πίνακές του είχαν ως θέμα την Ελληνική Επανάσταση. Ένας από αυτούς ήταν η προσωπογραφία του Ήρωα του 1821, Μάρκου Μπότσαρη.

Οι μαθητές της Ά Τάξης του 1ου ΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης εμπνέονται, υπολογίζουν και προγραμματίζουν κάνοντας πράξη τα λόγια του Μάρκου Μπότσαρη, ο οποίος όταν ρωτήθηκε: «Τι κάνει έναν άνθρωπο διπλωμάτη;», απάντησε: «Εκείνος που είναι αδύναμος, γίνεται πολυμήχανος»!

Το αποτέλεσμα αυτής της ιδιαίτερης συνύπαρξης της Ιστορίας, της Τέχνης και της Τεχνολογίας ήταν εντυπωσιακά και αποτελούν ύστατο φόρο τιμής σε όλους εκείνους που έδωσαν την Ζωή τους και πάλεψαν για να είμαστε εμείς Ελεύθεροι. Σε όλους εκείνους, που διαφύλαξαν και διατήρησαν την πολιτιστική και πολιτισμική μας ταυτότητα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Έξι Λέσβιοι αγωνιστές στο σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του `44

Ανακοίνωση του Παραρτήματος Λέσβου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά και τη θυσία των 200 αγωνιστών της αντίστασης το 1944
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος