× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πέθανε ο Μυτιληνιός της 17 Νοέμβρη

Είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση, κατηγορία από την οποία είχε απαλλαγεί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/4/2021

Πέθανε ο Μυτιληνιός της 17 Νοέμβρη
' χρόνος ανάγνωσης

Έφυγε από τη ζωή χθες Κυριακή το βράδυ σε ηλικία 78 ετών ο Θεολόγος Ψαραδέλλης που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη και τελικά απαλλάχθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ψαραδέλλης, πατέρας δυο παιδιών και συνταξιούχος πλέον του ΙΚΑ, νοσηλευόταν διασωληνωμένος με προβλήματα υγείας στο Ερρίκος Ντυνάν. Ο Θεολόγος Ψαραδέλλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2002 στη Χιλιαδού Ευβοίας, λίγες μέρες μετά την έκρηξη βόμβας στα χέρια του Σάββα Ξηρού.

Ποιος ήταν ο Θεολόγος Ψαραδέλλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννημένος σε χωριό της Θήβας όπου ο πατέρας του είχε διαφύγει στα χρόνια του εμφυλίου, κατέληξε με την οικογένεια του στην Αθήνα όπου δούλεψε ως τυπογράφος. Μέλος του τροτσκιστικού κινήματος από τα χρόνια της Νεολαίας Λαμπράκη ήταν ένας από τους επικεφαλής του Διεθνιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος, ενώ ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση.

Τον Ιούλιο του 1970 συνελήφθη από το καθεστώς των Συνταγματαρχών και καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη. Δραπέτευσε όμως και επέστρεψε στη Μυτιλήνη. Με μια βάρκα έφυγε από το λιμάνι της Παναγιούδας για την Τουρκία. Εκεί όμως συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές και κλείστηκε σε στρατόπεδο προσφύγων. Και πάλι όμως δραπέτευσε και πέρασε στη Βουλγαρία.

Το εκεί καθεστώς τον συνέλαβε και τον επέστρεψε στην Ελλάδα όπου δικάστηκε και καταδικάστηκε μένοντας στη φυλακή. Το 1973 αφέθηκε ελεύθερος λόγω προβλημάτων υγείας και διέφυγε στο Παρίσι. Στα χρόνια μετά την πτώση της Χούντας ο θεολόγος Ψαραδέλλης εργάστηκε επιμελούμενος καλλιτεχνικές εκδόσεις ενώ πάντα ήταν ο «θεωρητικός» του τροτσκιστικού κινήματος. Μετά την αθώωση του είχε αποσυρθεί στο εξοχικό του σπίτι στη Χιλιαδού της Εύβοιας ενώ δεν μίλησε ποτέ για την πολυτάραχη ζωή του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλο ένα τριήμερο χωρίς πλοίο από Μυτιλήνη για Πειραιά

Στις 31 Δεκεμβρίου αναχωρεί το πλοίο Διαγόρας από την Μυτιλήνη με το επόμενο πλοίο να αναχωρεί την Κυριακή 4 Ιανουαρίου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια του Super Star για Αγιο Ευστράτιο και Λήμνο

Δείτε εδώ τις μέρες και τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα από 31 Δεκεμβρίου ως 2 Ιανουαρίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φαντομάς από την Σάμο συνελήφθη μετά από 16 χρόνια δράσης και απάτες σε όλη τη χώρα

Ο 47χρονος άνδρας άλλαζε ταυτότητες και μεταμορφωνόταν από αστυνομικό της Interpol σε υπάλληλο του Υπουργείου Οικομονικών. Το σύνολο των χρημάτων που απέσπασε αγγίζει τις 440.000 ευρώ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Πέθανε η Μπριζίτ Μπαρντό σε ηλικία 91 ετών

Την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε το ίδρυμα που φέρει το όνομά της ,Fondation Brigitte Bardot
ΕΛΛΑΔΑ

Μια ανάσα από τα 5 δις ευρώ ο τζίρος των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα

Δυναμικές επενδύσεις 1,1 δις ευρώ καταγράφει η Έκθεση Επισκόπησης Αγορών 2024 της ΕΕΤΤ
ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκο στη ζωντανή μετάδοση των Εξεταστικών Επιτροπών

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ανακοίνωσε σχετική πρωτοβουλία μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 7 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Η Πυροσβεστική Υπηρεσίας της χώρας προχωρά σε εκτίμηση των ζημιών
ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε εδώ τις αργίες του 2026

Το πρώτο τριήμερο αργιών του νέου έτους έρχεται στις 23 Φεβρουαρίου την Καθαρά Δευτέρα
ΕΛΛΑΔΑ

Αγωγή του ΟΣΕ κατά Bayer και τη Siemens

Τρία χρόνια μετά το δυστύχημα των Τεμπών ο ΟΣΕ μιλά για «παρτίδα ελαττωματικών ελαίων σιλικόνης».
ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή ενοικίου: Τι πρέπει να δηλώσουν οι ενοικιαστές έως 30 Δεκεμβρίου

Η ΑΑΔΕ δέχεται τροποποιητικές δηλώσεις για διορθώσεις στα καταβληθέντα ετήσια ενοίκια, με τους δικαιούχους να πρέπει να δηλώσουν σωστά ποσά και IBAN ώστε να λάβουν την ενίσχυση έως τις 15 Ιανουαρίου 2026.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σύμβολο κυβερνητικής κοροϊδίας με το τέλος κρουαζιέρας

Εξευτελιστικά ποσά για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και πλήρης απαξίωση της νησιωτικότητας
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγικό τέλος στα Βαρδούσια όρη

Νεκροί κάτω από τη χιονοστιβάδα οι τρεις αγνοούμενοι ορειβάτες στη Φθιώτιδα