× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Περί Κτηνιατρικής Υπηρεσίας αντίλογος...

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Δημοσίευση 16/4/2021

Περί Κτηνιατρικής Υπηρεσίας αντίλογος...

Με αφορμή δημοσίευμα στην ηλεκτρονική εφημερίδα «ΣΤΟ ΝΗΣΙ» και τίτλο «Η Κτηνιατρική Υπηρεσία λειτουργεί άψογα» κρίνω σκόπιμο να επισημάνω τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

α) Οι αρμοδιότητες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας (της ΠΕ Λέσβου) ήταν και παραμένουν πολλές και καθοριστικές για την τοπική οικονομία, αλλά και τη Δημόσια Υγεία.

β) Στο παρελθόν στηρίχτηκαν προσπάθειες (και με ατομική ευθύνη), ώστε στη Λέσβο να λειτουργούν πλέον εκσυγχρονισμένα Σφαγεία, που διασφαλίζουν τη Δημόσια Υγεία και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων.

γ) Στις πολλές συναντήσεις με τον ενιαίο τότε Σύλλογο Παράκτιων Αλιέων Λέσβου υπήρχαν εποικοδομητικές συζητήσεις με σκοπό τη διευκόλυνση των επαγγελματιών αλιέων, αλλά και τη σύννομη λειτουργία του δικτύου αλίευσης και διακίνησης κυρίως των οστράκων. Έτσι προωθήθηκαν πρωτοβουλίες για την ορθολογική διαχείριση του κόλπου Καλλονής,την αναθεώρηση του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου για τις οστρακοκαλλιεργειες - υδατοκαλλιεργειες. Την πιστοποίηση της σαρδέλας Καλλονής ως ΠΓΕ κλπ. Κοντολογις δεν κατανοώ, ποια ήταν τα χρονίζοντα προβλήματα και οι σύννομες λύσεις που δόθηκαν από  την Κτηνιατρική Υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συμπερασματικά οι Σύλλογοι καλό θα ήταν να παρακολουθήσουν τις Προγραμματικές Συμβάσεις που αφορούν την πιστοποίηση της σαρδέλας Καλλονής ως ΠΓΕ (με Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)  και  αυτή που αφορά στην «εκτίμηση των φυσικών αποθεμάτων οστράκων στον κόλπο Καλλονής» που θα αποτελέσει τη βάση ορθολογικής διαχείρισης στον κόλπο ,αλλά  και της αναθεώρησης του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου για τις όστρακο καλλιέργειες.Με μικρότερη εμπλοκή σε υπηρεσιακά θέματα.

 

* Ο Κώστας Αδαμίδης είναι Περιφερειακός σύμβουλος. τέως Αντιπεριφερειάρχης  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*