× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Λέσβιος καθηγητής που προσκαλεί τους φοιτητές του εξωτερικού να σπουδάσουν στην Ελλάδα

Η Μαρία Λημναίου γράφει για τον Χρήστο Μιχαλακέλλη

Δημοσίευση 17/4/2019

Ο Λέσβιος καθηγητής που προσκαλεί τους φοιτητές του εξωτερικού να σπουδάσουν στην Ελλάδα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Μυτιλήνη ο οραματιστής και ιδρυτής της πετυχημένης διαδικτυακής πλατφόρμας «Study in Greece», Χρήστος Μιχαλακέλλης. Πρόκειται για το μοναδικό επίσημο ελληνικό πόρταλ που παρέχει πληροφορίες φοίτησης και διαβίωσης στην Ελλάδα, αλλά και την υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων (όπως προγράμματα, συνέδρια κλπ.) με διεθνείς συμμετέχοντες, μέσα από κατάλληλα σχεδιασμένες δικτυακές πύλες (portals). Η ομάδα που την υλοποιεί τη δράση απαρτίζεται από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, μέλη ΔΕΠ, φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δράση έχει λάβει μια σειρά από διακρίσεις και δημοσιότητα, με παρουσιάσεις στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών και σε ημερίδες του Υπουργείου Παιδείας, εμφανίσεις στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στις εφημερίδες, ενώ αναπτύσσει και διεθνές δίκτυο συνεργατών. Έχει σημαντική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την επισκεψιμότητα να καταγράφει συνεχή και μεγάλη αύξηση.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της αγγλικής έκδοσης (http://studyingreece.edu.gr/) και με στόχο να υποστηρίξει τους μαθητές, αλλά και τους φοιτητές που ήδη σπουδάζουν στην Ελλάδα, αναπτύχθηκαν:

•           η Ελληνική πύλη (http://el.studyingreece.edu.gr/), στην οποία περιλαμβάνονται πληροφορίες για τις πόλεις της Ελλάδας όπου λειτουργούν Τμήματα ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης, μαθήματα επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές, πληροφορίες για υποτροφίες και άλλες χρηστικές πληροφορίες, όπως σύνταξη βιογραφικού, επαγγελματικά δικαιώματα, κλπ.           

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

•           η πύλη (http://refugees.studyingreece.edu.gr) που απευθύνεται σε πρόσφυγες και αιτούντες διεθνούς προστασίας, προκειμένου να ενταχθούν στις εκπαιδευτικές διαδικασίες.

Στις αρχές Απριλίου ο Χρήστος Μιχαλακέλλης με την ομάδα του επισκέφτηκαν το Τορόντο του Καναδά (3-9 Απριλίου), με πρόσκληση του Γενικού Προξένου του Τορόντο κου Βίκτωρα Μαλιγκούδη και του συλλόγου των Ελληνο- καναδών ακαδημαϊκών του Οντάριο (http://www.hcaao.org/), με σκοπό παρουσίαση της δράσης στο ετήσιο συνέδριό τους (https://hcaaosymposium.com/). Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, πραγματοποιήθηκαν και συναντήσεις με πανεπιστήμια του Καναδά, όπως τα Waterloo, Queen’s, York, Ryerson και Brock, με στόχο την προσέλκυση των study abroad προγραμμάτων τους. Οι συναντήσεις είχαν ιδιαίτερη επιτυχία και επιβεβαίωσαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των πανεπιστημίων του εξωτερικού για την Ελλάδα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πραγματικές αυξήσεις ζητούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ και μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών και οι εργαστηριακοί γιατροί στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Αθώοι και οι 9 επιζήσαντες

Το δικαστήριο αθώωσε και ελευθέρωσε τους εννέα επιζήσαντες που κατηγορούνταν ως διακινητές και υπεύθυνοι του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο- Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για την πρόκληση των ΜΑΤ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματικό εργαστήρι Ξερολιθιάς από το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Το Σάββατο και την Κυριακή 25 και 26 Μαΐου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σεμινάριο βιβλιοδεσίας και χαρακτικής από την «tortuguita»

Το Σάββατο 25 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι
ΕΡΓΑΣΙΑ

Θέσεις μαθητείας για επιχειρήσεις Λέσβου και Λήμνου

Αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν έως την 1η Σεπτεμβρίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

4η στην Ολυμπιάδα γλωσσομάθειας KGL μαθήτρια του Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Η Αλεξάνδρα Τατάκη κατέκτησε την τέταρτη θέση ανάμεσα σε διαγωνιζόμενους απ’ όλο τον κόσμο
ΥΓΕΙΑ

«Ο Σύλλογος του Νοσοκομείου την τελευταία διετία έγινε γνωστός στην κοινωνία»

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Βοστάνειου Ξενοφώντας Αυγερινός κάνει απολογισμό της θητείας του και μιλά για τα προβλήματα και τις ελλείψεις του νοσοκομείου
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο κύκλος του νερού

Περιβαλλοντική εκπαίδευση σε μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση στον Λόφο Ξενία για την Παλαιστίνη

Από τον Σύλλογο ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO και Βιώσιμη Διαχείριση

Σύνοδος Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων και Διεθνές Σεμινάριο Γεωπάρκων
ΥΓΕΙΑ

Ο αγώνας των ιδιωτών εργαστηριακών ιατρών συνεχίζεται

Δεν κατέληξε σε κανένα συμπέρασμα η συνάντηση με το υπουργείο Υγείας, αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρωτιά Μανωλακέλλη στις εκλογές του ΤΕΕ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου