× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Δεν μπορεί η ΔΕΔΑΠΑΛ να λειτουργεί ως πελατειακό πλιάτσικο»

Κατά των έμμισθων θέσεων στη ΔΕΔΑΠΑΛ και των προσλήψεων πελατειακού χαρακτήρα, τάσσεται το μέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Γιάννης Βατός

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 17/4/2021

«Δεν μπορεί η ΔΕΔΑΠΑΛ να λειτουργεί ως  πελατειακό πλιάτσικο»

Τους λόγους για τους οποίους δεν δέχθηκε, όπως αναφέρει ο ίδιος, να αναλάβει θέση ευθύνης στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΔΑΠΑΛ καθώς και τη διαφωνία του με τις έμμισθες θέσεις που δόθηκαν σε τέσσερα τουλάχιστον άτομα της νέας διοίκησης, εξήγησε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Βατός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως επισήμανε, ο λόγος για τον οποίον δεν αποδέχθηκε την πρόταση να αναλάβει θέση ευθύνης είναι επειδή η παράταξη με την οποία έχει εκλεγεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης «Αλλάζουμε τον τόπο μας» με το Μιχάλη Μαμάκο, δεν έχει προχωρήσει σε καμία επίσημη ή ανεπίσημη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.

«Σε καμία περίπτωση υπογραμμίζει δεν θα αποδεχόμουνα θέση ευθύνης χωρίς ξεκάθαρη συμφωνία συμπόρευσης  των δύο παρατάξεων σε βασικά πολιτικά ζητήματα, τα οποία θα είχαν δημοσιοποιηθεί.

Άλλωστε στόχος μου, σημειώνει, δεν είναι να καταλάβω θέσεις ευθύνης και καρέκλες, αλλά να βοηθήσω και να στηρίξω με την παρουσία μου τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη  δεδομένη στιγμή τη ΔΕΔΑΠΑΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Γιάννης Βατός, αναφέρθηκε στις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης για τους μισθούς τεσσάρων τουλάχιστον μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως τόνισε όταν ο ίδιος ήταν πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ, επί Δημοτικής Αρχής Βουνάτσου, υπήρχε στενή επιτήρηση των οικονομικών της εταιρείας και κανένα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν πληρωνόταν για την προσφορά του στη ΔΕΔΑΠΑΛ. Όπως τόνισε λάμβαναν μόνο 40 ευρώ για την παρουσία τους σε κάθε συνεδρίαση. Οι συνεδριάσεις, δε, πρόσθεσε δεν ξεπερνούσαν τις 12 το χρόνο.

«Πρότεινα να λαμβάνουν, αντιμισθία σημείωσε ο Γ. Βατός, μόνο ο πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος, οι οποίοι κατά κάποιο τρόπο θα έχουν μία θέση ευθύνης και προσφοράς για την εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι υπόλοιπες δύο θέσεις κατά την άποψή μου, αυτή του Γραμματέα και του αντιπροέδρου  είναι σχεδόν διακοσμητικές και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμείβονται».

Αναφερόμενος στη γενικότερη λειτουργία της ΔΕΔΑΠΑΛ, ο Γιάννης Βατός, ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ στο Διοικητικό Συμβούλιο, σημείωσε ότι πρέπει η εταιρεία  να δώσει εξετάσεις παραγωγικότητας, βιωσιμότητας, ευρηματικότητας και χρηστής διοίκησης.

«Δίνω βαρύτητα στην τελευταία φάση και σημειώνω πως δεν είναι δυνατόν αυτοί που σήμερα παρέχουν εργασία στη ΔΕΔΑΠΑΛ να είναι το 1/3 του αριθμού από αυτούς που πληρώνει η εταιρεία και οι υπόλοιποι να προσφέρουν υπηρεσίες κάπου αλλού, σημείωσε με νόημα ο Δημοτικός Σύμβουλος Μυτιλήνης Γιάννης Βατός.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έναρξη εγγραφών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στις 31 Μαΐου λήγει η περίοδος έγγραφων αναφέρει ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την παρέμβαση Κόκκαλη, συνεχίζεται το μπλόκο στο λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου

Ο γραμματέας του κόμματος «Κόσμος» έκανε αυτοψία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς

Από την Στρατιωτική Διοίκηση της Λέσβου στο στρατόπεδο της Παγανής
ΧΩΡΙΑ

Λένε «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού

Ανακοίνωση της «Κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο», της «Πρωτοβουλίας Ερεσού», και του Συλλόγου «Ο Θεόφραστός»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γέμισε κλειστά καταστήματα η αγορά της Μυτιλήνης

Τα ακριβά ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους, οι απανωτές κρίσεις, οι αυξήσεις στην ενέργεια, τα χρέη και ο νέος νόμος μπαμπούλας για τους ελεύθερους επαγγελματίας βάζουν λουκέτο σε καταστήματα της πόλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει ο Αγιος Θεράποντας της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από 13 ως 19 Μαΐου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H Jet2.com ενισχύει την παρουσία της στη Λέσβο για το 2025

Η εταιρεία έχει προσθέσει 35.000 θέσεις για το καλοκαίρι του 2025 προς μια σειρά από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανάμεσά τους είναι η Λέσβος και η Σκιάθος