× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το Μουσικό βρίσκει στέγη, το Ειδικό σχολείο όμως;

Σε αναστάτωση οι γονείς των μαθητών του Ειδικού, θα συναντηθούν σήμερα με τον αντιδήμαρχο Κώστα Κατσαρό

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 19/4/2019

Το Μουσικό βρίσκει στέγη, το Ειδικό σχολείο όμως;

Τα νέα για τη στέγη του Μουσικού Σχολείου είναι πολύ θετικά, αφού όπως έχει γίνει γνωστό η λύση που έχει προκριθεί είναι η αγορά οικοπέδου στη Βαρειά, θέμα που επίκειται να συζητηθεί και να εγκριθεί στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα το απόγευμα. Αυτό όμως που δεν συζητήθηκε καθόλου και έχει φέρει σε μεγάλη αναστάτωση τους γονείς είναι ότι η στέγαση του ειδικού σχολείου που είναι «εγκατεστημένο» σε λυόμενα, και οι μαθητές του πηγαίνουν σχολείο σε εντελώς ακατάλληλες συνθήκες, ακραίες συνθήκες για την ίδια τους τη φυσική κατάσταση που απαιτεί ένα περιβάλλον φιλικό και άκρως… «κανονικό»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα το πρωί επίκειται συνάντηση του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Σχολείου με τον αντιδήμαρχο, Κώστα Κατσαρό, όπου οι πρώτοι θα εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους. Κι αυτό γιατί είχε προκριθεί ως λύση η στέγαση του Ειδικού Σχολείου κοντά σε αυτό του Μουσικού στο οικόπεδο που θα αγοραστεί στη Βαρειά εφόσον υπάρχει αρκετός χώρος.

«Σιγή νεκρική. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί σιωπούν τη στέγαση του ειδικού Σχολείου. Οι μαθητές του Ειδικού πρέπει να έχουν κανονικό σχολείο, όχι να μετακινούνται σε λυόμενες αίθουσες, μεταξύ λάσπης, χωρίς να μπορούν να κάνουν διάλειμμα. Τα παιδιά μας έχουν ιδιαιτερότητες. Δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε μαζί τους στους δρόμους, όπως το Μουσικό σχολείο που μπόρεσε και διεκδίκησε το αυτονόητο. Είναι όμως σημαντικό να μη μας αγνοήσουν και οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου να βρίσκονται κοντά με τους Μαθητές του Μουσικού» έλεγαν χτες στο «Ν», γονείς που θα συναντηθούν σήμερα με τον κ. Κατσαρό.

Έχει λύση ο Κώστας Κατσαρός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως, σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιδήμαρχο, Κώστα Κατσαρό, κάθε άλλο παρά φάνηκε να αγνοεί το πρόβλημα της στέγασης του Ειδικού Σχολείου. «Η αρχική μας απόφαση ήταν να κατασκευαστεί κτήριο δίπλα από το σχολείο του Μουσικού Σχολείου, το οποίο επίσης θα κατασκευαστεί στο οικόπεδο της Βαρειάς» ανέφερε αρχικά ο κ. Κατσαρός. Συγκεκριμένα είχε προγραμματιστεί να χρησιμοποιηθούν 4,5 χιλιάδες τμ για το Μουσικό Σχολείο και 2,5 χιλιάδες τμ για το Ειδικό Σχολείο.

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης που θα πουλήσει το οικόπεδο φαίνεται ότι άλλαξε γνώμη. «Μας είπε ότι θέλει για συναισθηματικούς λόγους να κρατήσει ένα μέρος του οικοπέδου για να χτίσει κάποια στιγμή, δεν έχει κλείσει το θέμα όμως, ενδεχομένως να αλλάξει» ανέφερε σε σχέση με τη στάση του ιδιοκτήτη.

Ο κ. Κατσαρός δήλωσε ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια να λυθεί το θέμα, καθώς έχει επικοινωνήσει με τον μηχανικό Ερμόλαο Ζαμτράκη, ο οποίος έχει οικόπεδο προς πώληση πλησίον του οικοπέδου της Βαρειάς περίπου έξι στρεμμάτων. «Αν δεν μεταπειστεί ο ιδιοκτήτης που μένει στην Αθήνα για να αγοράσουμε εξ ολοκλήρου το οικόπεδο, ώστε να συστεγαστούν τα δύο σχολεία, θα στραφούμε στη λύση του δεύτερου οικοπέδου» δήλωσε ο κ. Κατσαρός στο «Ν» υπογραμμίζοντας ότι και λόγω ιδιότητας ο κ. Ζαμτράκης διατίθεται να φέρει σε πέρας όλα τα απαιτούμενα διαδικαστικά έγγραφα για να προχωρήσει γρήγορα η αγορά. Σε κάθε περίπτωση, κατέληξε ο κ. Κατσαρός, θα συζητηθεί το θέμα του Ειδικού Σχολείου σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ώρα της κρίσης για το Τεχνικό Επιμελητήριο του βορείου Αιγαίου

Στο στούντιο του «Ν» οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων συζήτησαν για προβλήματα του κλάδου και τις προκλήσεις της νέας περιόδου που ξεκινά
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο

Για τον νευροχειρουργό Βασίλη Κοντογιάννη, τους συνεργάτες ιατρούς καθώς και τον φυσικοθεραπευτή Ιωσήφ Γαληνό
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πάλι τροχαίο ατύχημα στον κόμβο Αγίας Τριάδας!

Μέσα σε λίγες εβδομάδες έχουν γίνει στο ίδιο σημείο τουλάχιστον τέσσερα ατυχήματα, ενώ δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τα εγκαίνια του νέου οδικού δικτύου Καλλονής - Σιγρίου στη Λέσβο