× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ενώνουν δυνάμεις Περιφέρεια, ΕΛΓΟ Δήμητρα και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Σεμινάρια κατάρτισης νέων αγροτών, αξιοποίηση των εργαστηρίων γάλακτος - ελαιολάδου και μελέτες για τα προϊόντα των νησιών μας, δρομολογούνται το επόμενο διάστημα

Δημοσίευση 14/5/2021

Ενώνουν δυνάμεις Περιφέρεια, ΕΛΓΟ Δήμητρα και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και με στελέχη της Περιφερειακής Αρχής συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα και αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Σέρκο Χαρατουνιάν ο οποίος βρίσκεται στη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησαν το μεσημέρι ο Σέρκος Χαρατουνιάν και ο Κώστας Μουτζούρης, αναφέρθηκαν στη συνεργασία  του ΕΛΓΟ Δήμητρα, με την Περιφέρεια στο πλαίσιο προγραμμάτων επιμόρφωσης και σεμιναρίων νέων αγροτών και κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων.

Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης εκτός από τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, η Περιφέρεια ετοιμάζεται να ξεκινήσει συνεργασία με τον Καθηγητή Σ. Χαρατουνιάν και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για την πιστοποίηση 10 προϊόντων του Βορείου Αιγαίου. Παράλληλα μελετάται, σημείωσε, η αξιοποίηση των εργαστηρίων ελαιολάδου και γάλακτος τα οποία ανήκουν στο ΕΛΓΟ Δήμητρα. «Θέλουμε να τα πάρουμε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και του ΕΛΓΟ Δήμητρα και να δημιουργήσουμε μία κυψέλη  εργαστηρίων τα οποία  μαζί με το εργαστήρι δημοσίων έργων που έχουμε να αποτελέσουν ένα τμήμα τεχνολογικής ανάπτυξης των νησιών μας», επισήμανε ο Κώστας Μουτζούρης.

Ο Σέρκος Χαρατουνιάν αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των καταρτίσεων νέων αγροτών, μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων ενώ σημείωσε ότι στόχος είναι η διοργάνωση το επόμενο διάστημα, ανάλογα και με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στο μέτωπο του κορονοϊού, βιωματικών σεμιναρίων για νέους παραγωγούς του πρωτογενή τομέα οι οποίοι μέσα στο ίδιο το χωράφι πλέον θα κληθούν να ενημερωθούν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα σημείωσε πως για πρώτη φορά στις καταρτίσεις των νέων αγροτών θα ενταχθούν και μαθήματα που σχετίζονται με το μάρκετινγκ και την πώληση προϊόντων, διότι όπως τόνισε ο αγρότης δεν αρκεί να παράγει καλά προϊόντα πρέπει να μάθει να τα προωθεί και να τα πουλάει».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της μελέτης και ανάδειξης των προϊόντων του Βορείου Αιγαίου από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ο Σέρκος Χαρατουνιάν σημείωσε ότι θα ξεκινήσει η μελέτη με 10 προϊόντα θα φτιαχθεί ένας προφάκελος και στη συνέχεια αφού μελετηθούν τα στοιχεία θα επιλεγούν τρία προϊόντα τα οποία θα έχουν καλύτερες προσδοκίες για την ανάδειξή τους. Θα υπάρξουν φυσικά ολοκληρωμένοι φάκελοι και για τα υπόλοιπα προϊόντα. «Περιμένουμε, σημείωσε ο αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και τις προτάσεις των ίδιων των αγροτών και των συνεταιρισμών οι οποίες θα αποσταλούν σε εμάς μέσω της Περιφέρειας.

Δείτε τις τοποθετήσεις του Περιφερειάρχης και του Σέρκου Χαρατουνιάν στο βίντεο που ακολουθεί

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο δρομολόγια από Μυτιλήνη για Χίο ‑ Πειραιά τη Λαμπροδευτέρα

Το Νήσος Σάμος και το Νήσος Ρόδος αναλαμβάνουν να καλύψουν την αυξημένη επιβατική κίνηση
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Αναζήτηση νέων αγορών για τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης μιλά για την αγροτική διπλωματία και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία:Παράταση στην απαγόρευση εξαγωγών χύμα ελαιολάδου

Δυσφορία από τους Τούρκους εμπόρους και ελαιοπαραγωγούς
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεπέρασαν τις 11.000 οι αφίξεις Τούρκων στη Λέσβο

Το 21% των Τούρκων επισκεπτών του Απριλίου έβαλε βίζα στο Τελωνείο Μυτιλήνης. Αύξηση των αφίξεων κατά 128% το πρώτο τετράμηνο του 2024 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με το Πάσχα ξεκινά η σεζόν στη Σκάλα Ερεσού

Ανοίγουν ένα- ένα τα καταστήματα εστίασης και τα καταλύματα, ενώ κάποια ήδη υποδέχτηκαν Τούρκους και αναμένουν τα φεστιβάλ και τη Σχολή Καλών Τεχνών
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φεύγει το «Διαγόρας» έρχεται το «Νήσος Ρόδος»

Λύση στην αυξημένη κίνηση στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη η δρομολόγηση του πλοίου Ro – Pax της Hellenic Seaways
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αναδιάταξη στόχων και περισσότερους πόρους για την ΚΑΠ

Παρέμβαση του πρώην γενικού γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπου Κασίμη στο συνέδριο της GAIA Επιχειρείν
ΕΡΓΑΣΙΑ

Δυο θέσεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου

Μέχρι τις 12 Μαΐου η υποβολή των αιτήσεων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση μοίρασε τις αγροτικές επιδοτήσεις σε ημετέρους

«Για τον κ. Αυγενάκη οι αγρότες του Βορείου Αιγαίου είναι ήσσονος σημασίας» σημειώνει ανακοίνωση του κόμματος
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΓΕΥΣΗ

«Roll ice and more», παγωτό σε άλλη διάσταση!

Το νέο κατάστημα με φρέσκο παγωτό και ατελείωτες άλλες γευστικές δροσερές επιλογές έρχεται στη Μυτιλήνη στην οδό Κουντουριώτη 63 από την Παρασκευή 3 Μαΐου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα