× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρόταση για το Γεωθερμικό Πεδίο Πολιχνίτου από τη Δυτική Λέσβο

Ο Δήμος επιδιώκει να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην εκμετάλλευση του πεδίου

Δημοσίευση 19/5/2021

Πρόταση για το Γεωθερμικό Πεδίο Πολιχνίτου από τη Δυτική Λέσβο

Πρόταση στη  δημόσια πρόσκληση υποβολής δεσμευτικών προτάσεων, για την εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης και διαχείρισης του Βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίου τοπικού ενδιαφέροντος Πολιχνίτου που προκηρύχθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, υπέβαλε σήμερα ο Δήμος Δυτικής Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος παρακολουθεί στενά την υπόθεση έχοντας ειδικό ενδιαφέρον και  συμμετέχει με έτοιμη πρόταση στον διαγωνισμό επιδιώκοντας να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου του Πολιχνίτου. 

Όπως είχε αναφέρει ο Δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος μιλώντας στο ΝΗΣΙ 99 fm για το θέμα αυτό, η αξιοποίηση του πεδίου θα γίνει σε τρία επίπεδα και θα αφορά στις ιαματικές πηγές, στα θερμοκήπια και στην τηλεθέρμανση. Υπάρχει ενδιαφέρον, όπως είπε  από επενδυτές να συμπράξουν με  το δήμο για το σκοπό αυτό, εφόσον εγκριθεί η πρόταση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ