× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Βόμβα» Γιαννάκου: Δεν ψηφίζω τη συνεπιμέλεια χωρίς αλλαγές

Άνω κάτω η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/5/2021

«Βόμβα» Γιαννάκου: Δεν ψηφίζω τη συνεπιμέλεια χωρίς αλλαγές

Αν δεν αλλαχθούν σημεία του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια, το οποίο εισάγεται σήμερα για συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής, η Μαριέττα Γιαννάκου δεν πρόκειται να το ψηφίσει, τόνισε η ίδια, μιλώντας στον Alpha 98,9.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βουλεύτρια Επικρατείας της ΝΔ χαρακτήρισε «αήθη» τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνου Τσιάρα, ότι Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη κρίνουν με ίδια βιώματα το νομοσχέδιο, ενώ δήλωσε πως κατά τη συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ίδιος συμφωνεί μαζί της σε ορισμένα σημεία. Την ίδια στιγμή, η κ. Γιαννάκου έκανε λόγο για «πιέσεις» που δέχονται δικαστές, με αφορμή το νομοσχέδιο.

«Καταρχήν δεν αμφισβητεί κανείς το δικαίωμα της κυβέρνησης να τροποποιεί το οικογενειακό δίκαιο, αλίμονο. Οι ενστάσεις είναι ότι το νομοσχέδιο γίνεται περισσότερο γονεοκεντρικό, δηλαδή θέλει να ανταποκριθεί στις επιθυμίες των γονέων και όχι σε αυτό που θεωρείται συμφέρον του παιδιού, όπως ορίζουν οι διεθνείς οργανισμοί. Ο ΟΗΕ με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και η Συμφωνία της Κωνσταντινούπολης», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ συνέχισε: «Και με τον νόμο αυτό, πάλι στα δικαστήρια θα τρέχουμε. Φοβάμαι ότι θα υπάρξουν περισσότερες δικαστικές προσφυγές από σήμερα. Σήμερα, το 86% συμφωνεί μεταξύ του και δεν παρεμβαίνει ο νόμος. Εδώ μιλάμε για το 14%, εκ του οποίου ένα μεγάλο μέρος πηγαίνει στα δικαστήρια. Τι λέει τώρα ο νόμος, που είναι ενοχλητικό; Βάζει έναν όρο ότι οι γονείς θα φροντίζουν τα παιδιά από κοινού και εξίσου. Το εξίσου δεν ισχύει μέσα στον γάμο, το βάζουν μετά τον γάμο και μετά το διαζύγιο».


Ενώ σχετικά με το ζήτημα που προκύπτει σχετικά με του κακοποιητικού γονείς τόνισε: «Στην αρχή είχε μπει αμετάκλητη απόφαση, η οποία για να βγει χρειάζονται 10 και 15 χρόνια. Μετά το έκανε οριστική απόφαση, δηλαδή πρωτόδικη, αλλά κι αυτή θέλει 4-5 χρόνια και το παιδί θα είναι στη διάθεση του κακοποιητή γονέα. Εμείς λέμε ότι πρέπει να είναι διαπιστωμένη πράξη και να την κλείνει γρήγορα το δικαστήριο, αμέσως».

Σχολιάζοντας τη δήλωση Τσιάρα ότι Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη κρίνουν με ίδια βιώματα το νομοσχέδιο, η ίδια δήλωσε: «Όχι, δεν έχουμε ίδια βιώματα. Από την αρχή δήλωσε στην Επιτροπή, επειδή κι εγώ είμαι διαζευγμένη, ότι με τον πρώην σύζυγό μου με τον οποίο έχουμε άριστες σχέσεις και ξημεροβραδιάζεται στο σπίτι μου, έρχεται τρώμε όλοι μαζί κ.λπ., δεν έχω κανένα τέτοιο πρόβλημα. Θεωρώ άηθες αυτό που έκανε ο υπουργός, για να μην το χαρακτηρίσω αλλιώς», ενώ ξεκαθάρισε ότι αν δεν υπάρξουν αλλαγές στο νομοσχέδιο, δεν πρόκειται να το ψηφίσει.

«Μίλησα χθες με τον πρωθυπουργό, μέσα στη διάσκεψη που έγινε και στην οποία συμμετείχε κι εκείνος για το κλίμα και την ενέργεια και μου είπε ότι θα τηλεφωνηθούμε και ότι σε κάποια σημεία συμφωνεί, σε κάποια έχει άλλη άποψη», κατέληξε.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΕΛΛΑΔΑ

«Χριστιανόμετρο δεν υπάρχει ‑ Δεν κάνουμε ό,τι πει ο Βελόπουλος ή άλλος πολιτικός»

Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου κατά την επίσκεψη του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις δομές της Εκκλησίας στο Δήλεσι