× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Θυελλώδεις άνεμοι, πτώσεις δέντρων και μεγάλες καταστροφές στη Λέσβο

Σε συναγερμό βρίσκονται από το πρωί οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου. Μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα κυρίως στη Δυτική Λέσβο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/5/2021

Θυελλώδεις άνεμοι, πτώσεις δέντρων και μεγάλες καταστροφές στη Λέσβο

Μία δύσκολη μέρα ξημέρωσε σήμερα Παρασκευή για τη Λέσβο με έντονα καιρικά φαινόμενα και θυελλώδεις βοριάδες να σαρώνουν από το πρωί το νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα ξημερώματα οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου είναι στο πόδι με τα συνεργεία Πολιτικής Προστασίας να προσπαθούν να συντονίσουν την κατάσταση και να δώσουν λύση στα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία τα οποία  είναι πτώσεις δέντρων, σε δρόμους σπίτια και καταστήματα και στους δύο δήμους.

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε κυρίως η Δυτική Λέσβος όπου οι ισχυροί άνεμοι έχουν ρίξει δεκάδες δέντρα σε όλο το δήμο και σε όλα τα χωριά, ενώ πολύ σοβαρά προβλήματα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Ανδρέα Αξή, αντιμετωπίζουν οι παραλιακοί οικισμοί στους οποίους  είχαν ανοίξει τα καταστήματα, κυρίως Σκάλα Καλλονής, Σκάλα Πολιχνίτου, Πέτρα, Μήθυμνα Άναξο κ.λπ.

«Όλα τα συνεργεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου αναφέρει ο Ανδρέας Αξής, είναι στο δρόμο και προσπαθούν να βοηθήσουν την κατάσταση και να στηρίξουν τους συμπολίτες μας, οι περιουσίες, τα σπίτια και τα καταστήματα των οποίων υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Τα προβλήματα επικεντρώνονται κυρίως στις πτώσεις δέντρων σε όλα τα χωριά του Δήμου. Πολύ σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι παραλιακοί οικισμοί και τα καταστήματα τα οποία λόγω των θυελλωδών ανέμων υπέστησαν μεγάλες ζημιές, στις τέντες και τον εξοπλισμό τους. Τα συνεργεία μας προσπαθούν να απομακρύνουν τα σπασμένα δέντρα και να δώσουν πρόσβαση στους Δημοτικούς δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχουμε πτώσεις δέντρων και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο κι έχουμε ενημερώσει την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον αντιπεριφερειάρχης Παν. Κουφέλο γι αυτό, που είναι αρμόδιοι . Εμείς αυτή τη στιγμή δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε παρεμβάσεις στους κεντρικούς δρόμους, διότι έχουμε σοβαρά προβλήματα εντός των οικισμών, σε δρόμους, σπίτια και καταστήματα που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές. Στη φάση που είμαστε καλό θα ήταν ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί».

Λίγο καλύτερη η κατάσταση στο Δήμο Μυτιλήνης και εκεί όμως σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Φραντζέσκο υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με πτώσεις δέντρων σε πολλά χωριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όλα τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας είναι από το πρωί στους δρόμους, προκειμένου να απομακρύνουν  τα πεσμένα δέντρα και να αποκαταστήσουν  την κυκλοφορία. Είχαμε πτώση δέντρου στο Κάτω Τρίτος, κοντά στο ελαιοτριβείο Κατζανού και στην ίδια περιοχή έπεσε και μία κολώνα της ΔΕΗ. Πτώσεις δέντρων έχουμε επίσης σε Χάλικα, Πυργί, Λουτρά, Κέδρο, Γέρα και σε πολλά ακόμη σημεία του Δήμου μας. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ενημέρωση για άλλες ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα. Οι συμπολίτες μας που κινούνται αυτή την ώρα στους δρόμους καλό θα ήταν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Στους δρόμους σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται και τα συνεργεία της ΔΕΔΗΕ προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές που υπέστη το δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος από τα πεσμένα δέντρα σε πολλές περιοχές του νησιού και κυρίως στην περιοχή της Καλλονής. 

Για τις καταστροφές στο Δήμο Δυτικής Λέσβου μίλησε το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό του «ΝΗΣΙΟΥ» και στην πρωινή εκπομπή του Θράσου Αβραάμ ο δήμαρχος Ταξιάρχη Βέρρος

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου