× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σαββατοκύριακο με παρατήρηση πουλιών

Σε Αλυκές Πολιχνίτου και Καλλονής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/5/2021

Σαββατοκύριακο με παρατήρηση πουλιών
' χρόνος ανάγνωσης

Η Αβοκέτα, ο Καλαμοκανάς, το Ποταμογλάρονο και το Νανογλάρονο είναι μερικά μόνο είδη πουλιών για τα οποία οι παράκτιοι υγρότοποι του Κόλπου Καλλονής (περιοχή Νατούρα GR4110007) έχουν χαρακτηριστεί σημαντικές και προστατευτέες περιοχές, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα είδη αυτά έρχονται κάθε Άνοιξη στην περιοχή μας για να φωλιάσουν και οι δύο αλυκές του Κόλπου Καλλονής είναι τα μέρη όπου αναπαράγονται τα περισσότερα ζευγάρια τους. Ταυτόχρονα οι δύο υγρότοποι είναι από τους μεγαλύτερους του νησιού με σημασία για πολλά ακόμη ειδικά προσαρμοσμένα είδη των οικοτόπων με υφάλμυρο και αλμυρό νερό.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου – Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής προσκαλούν για παρατήρηση πουλιών σε δύο πρωινές εξορμήσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-          Σάββατο 29 Μαΐου και από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στην Αλυκή Πολιχνίτου (σημείο αρχικής συνάντησης, πλευρά της αλυκής στο τέλος της Σκάλας Πολιχνίτου)

-          Κυριακή 30 Μαΐου και από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στην Αλυκή Καλλονής (σημείο αρχικής συνάντησης, παρατηρητήριο ΒΔ πλευράς, στον ασφαλτόδρομο προς κάτω μέρος της αλυκής)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εκτός από τα είδη αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε και άλλα υδρόβια και παρυδάτια είδη (Φλαμίνγκο, Μαυροπελαργό κ.ά.) και κάποια από τα τελευταία διερχόμενα μεταναστευτικά είδη.

Η περιήγηση και η ορνιθοπαρατήρηση θα πραγματοποιηθούν με καθοδήγηση από ειδικούς επιστήμονες και τη χρήση εξοπλισμού (τηλεσκόπια, κιάλια, οδηγούς αναγνώρισης), μετά από δήλωση συμμετοχής και προ συνεννόηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την  αποφυγή διασποράς του Covid-19 θα τηρηθούν αυστηρά. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη για όλους τους επισκέπτες. Η δραστηριότητα απευθύνεται σε παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες.

Οι ενδιαφερόμενοι αφού δηλώσουν συμμετοχή, θα προσέρχονται σε προκαθορισμένες ώρες (9:00, 10:00, 11:00 ή 12:00) και σε συγκεκριμένες μικρές ομάδες (μέχρι 10 ατόμων) λόγω των μέτρων και των πρωτοκόλλων για την πανδημία.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση γίνεται με την αγορά του γενικού εισιτηρίου (5 €) του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και την αποφυγή διασποράς του COVID-19, υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Πρόκειται για μια εξαιρετικά εύκολη διαδικασία που μπορεί να γίνει είτε από υπολογιστή ή κινητό κλπ. Οι επισκέπτες απλά μπορούν να εκδύσουν τα εισιτήρια τους αν  επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Μουσείου www.lesvosmuseum.gr - πιο συγκεκριμένα στο σύνδεσμο https://www.lesvosmuseum.gr/e-shop/tickets.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 22510-47033, 22530-54434 και 6972-809610.

Περισσότερα για τα είδη πουλιών του Κόλπου Καλλονής και της Λέσβου στη σχετική σελίδα του ΚΠΕΝ Καλλονής: https://www.lesvosbirds.gr/el/eidi-poulion-lesvou» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρή Μυτιλήνη από τα ξημερώματα μετά το καρναβάλι

Άμεση επιχείρηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας στη Μυτιλήνη με προσωπικό και μηχανήματα λίγη ώρα μετά το τέλος των εκδηλώσεων
Καθαρή Μυτιλήνη από τα ξημερώματα μετά το καρναβάλι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδώ στη Λέσβο....πετάμε χαρταετό!

Εκδηλώσεις με παραδοσιακά κεράσματα, κούλουμα, και σάτιρα για την Καθαρά Δευτέρα. Δείτε που θα πετάξετε τον χαρταετό σας
Εδώ στη Λέσβο....πετάμε χαρταετό!
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψεις με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Στο αεροδρόμιο και στο λιμάνι της Μυτιλήνης
Σύλληψεις με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
ΧΩΡΙΑ

Στυψιανός Καρνάβαλος ή αλλιώς «Make ΣΤΥΨ’ great again»

Καυστική σάτιρα σε λεσβιακή διάλεκτο και πολύ κέφι στον καρνάβαλο της Στύψης
Στυψιανός Καρνάβαλος ή αλλιώς «Make ΣΤΥΨ’ great again»
ΧΩΡΙΑ

Οι Γιουρούκδις στους δρόμους της Αγίας Παρασκευής

Κάλεσμα για το μεγάλο καρναβάλι της Καθαράς Δευτέρας στις 12.00 με κορύφωση των εκδηλώσεων του Λαογραφικού Συλλόγου
Οι Γιουρούκδις στους δρόμους της Αγίας Παρασκευής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τρελό Μυτιληνιό καρναβάλι, με παπαλίνες, κάκνες, κήπους, ψυχιατρείο και ΟΠΕΚΕμπε

Ξεφάντωσαν οι Μυτιληνιοί στην φετινή καρναβαλική παρέλαση. Το πάρτι έκλεισε με τη μεγάλη συναυλία των του συγκροτήματος «48 ώρες» που ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους. Δείτε ποιοι βραβεύτηκαν
Τρελό Μυτιληνιό καρναβάλι, με παπαλίνες, κάκνες, κήπους, ψυχιατρείο και ΟΠΕΚΕμπε
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κοσμοσυρροή στο Καρναβάλι Μεσοτόπου

Οι ξακουστοί Κουδουνάτοι έδωσαν και πάλι τον παραδοσιακό ρυθμό
Κοσμοσυρροή στο Καρναβάλι Μεσοτόπου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έκρηξη κεφιού και χορού στο καρναβάλι της Μυτιλήνης

Mεγάλη παρέλαση 40 πληρωμάτων και 1.200 καρναβαλιστών
Έκρηξη κεφιού και χορού στο καρναβάλι της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς το λιμάνι, λίγο πριν την παρέλαση

Έτοιμα τα 40 πληρώματα που θα συμμετέχουν στην παρέλαση του καρναβαλιού της Μυτιλήνης
Σε καρναβαλικούς ρυθμούς το λιμάνι, λίγο πριν την παρέλαση
ΧΩΡΙΑ

Χτύπησε με πιρούνι τον πατέρα του και έβαλε φωτιά στο σπίτι του

Ένας άνδρας 41 ετών από τη Μόρια μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Ο δράστης αναζητείται για ενδοοικογενειακή βία και εμπρησμό
Χτύπησε με πιρούνι τον πατέρα του και έβαλε φωτιά στο σπίτι του
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στα ιαματικά του Ιπποκράτη ο Αδωνις Γεωργιάδης

Στο πλαίσιο της τριήμερης παραμονής του στη Λέσβο ο Υπουργός Υγείας με την σύζυγο και τον γιο τους επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Πολιχνίτου που διαχειρίζεται η εταιρεία του Θεόδωρου Κούσκου
Στα ιαματικά του Ιπποκράτη ο Αδωνις Γεωργιάδης
ΧΩΡΙΑ

Αποκριάτικο ξεφάντωμα σε όλη τη Λέσβο την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς

Μυτιλήνη, Αγιάσος, Μεσότοπος, Καλλονή, Άντισσα, Στύψη, Πολιχνίτο. Παντού στήνονται γλέντια με σάτιρα, άρματα και μασκαράδες. Δείτε όλο το πρόγραμμα
Αποκριάτικο ξεφάντωμα σε όλη τη Λέσβο την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς