× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη ενοχλεί...»

Απάντηση του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ Λέσβου και της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ στο σχόλιο του Σταύρου Καραβασίλη Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/6/2021

«Το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη ενοχλεί...»

Στο σχόλιο του  συντονιστή της Νομαρχιακή Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Σταύρου Καραβασίλη περί χρηματοδότησης με 40 χιλιάδες ευρώ του αντιιμπεριαλιστικού διημέρου της ΚΝΕ από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ως εκδήλωση τουριστικής προβολής, απαντούν με ανακοίνωσή τους το Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ Λέσβου και η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, οι πολιτικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ που διοργανώνονται στο νησί της Μυτιλήνης φαίνεται ότι ενοχλούν...

  • Ενοχλεί το αντιΝΑΤΟϊκό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό περιεχόμενο των εκδηλώσεων και η πολιτική δράση που αναπτύσσουν διαχρονικά το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας που γεννά κρίσεις, φτώχεια, προσφυγιά. Ενοχλεί η πάλη  για καμία αλλαγή συνόρων, για καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και την Ελλάδα, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.
  • Ενοχλεί η πάλη ενάντια στα κέντρα-φυλακές της ΕΕ, με ακύρωση όλων των συμφωνιών που μετατρέπουν τα νησιά σε αποθήκες ψυχών, ώστε να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες από τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα και να πάρουν χαρτιά για τις χώρες προορισμού τους.
  • Ενοχλεί η πάλη για να αναπτυχθεί η φιλία και η αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς, όπως αυτοί της Ελλάδας και της Τουρκίας.
  • Ενοχλεί η συνδιοργάνωση του διημέρου με την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας, τη νεολαία του μοναδικού κόμματος στην Τουρκία που αντιτάσσεται στο καθεστώς Ερντογάν, το οποίο εκφράζει την επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας και εργαλειοποιεί το προσφυγικό για να προωθήσει τα συμφέροντά της.

Λίγες μέρες μετά την ψήφιση του αντεργατικού εκτρώματος και με την επίθεση σε Ασφαλιστικό και Παιδεία να είναι σε εξέλιξη, ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του «βάζουμε πλάτη στην κυβέρνηση», επιλέγει να στραφεί εναντίον του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά και εναντίον μιας κατάκτησης των πολιτικών οργανώσεων νεολαίας να τους παρέχεται διευκόλυνση σε υποδομές και χώρους για την πολιτική δραστηριότητά τους από τα περιφερειακά συμβούλια και τους τοπικούς δήμους.

Αξιοσημείωτο είναι πως, πλάι στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχασαν ευκαιρία να βγουν από τις τρύπες τους και να επιτεθούν στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ, γνωστοί ακροδεξιοί στο νησί, που χύνουν δηλητήριο σταθερά απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε πείσμα τους, οι εκδηλώσεις και η συγκέντρωση, στην πλατεία Σαπφούς το Σάββατο 10/7, θα γίνουν και θα στεφθούν με επιτυχία! Οι νέοι και οι νέες, οι φίλοι και τα μέλη της ΚΝΕ από όλη την Ελλάδα, ο λαός και η νεολαία της Λέσβου, θα  βροντοφωνάξουν: «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός! Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον».

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Οποιαδήποτε πολιτική νεολαία (εκτός από τους φασίστες) μπορεί να διοργανώσει φεστιβάλ ή άλλου είδους εκδηλώσεις ζητώντας υποδομές για τη διεξαγωγή τους,όπως γίνεται χρόνια τώρα, αρκεί να υπάρχει…», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Λέσβου της ΚΝΕ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τέλος του Μάη η απελευθέρωση των θέσεων πάρκινγκ

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στο επιβατικό λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικοι έκλεψαν μοτοσικλέτα στον Πολιχνίτο

Συνελήφθησαν από την Αστυνομία οι φερόμενοι ως δράστες αλλά και οι γονείς τους
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας στο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ ΜΜΕ και ακαδημαϊκών

Εστιασμένη στον τομέα του τουρισμού και της οικονομίας ήταν η εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Απογευματινή περιήγηση στην περιοδική έκθεση «1922» του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στη Λέσβο ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Γιώργος Στασινός

Συναντήθηκε με τους δημάρχους και τον Περιφερειάρχη για θέματα που αφορούν τα έργα που υλοπιούνται ή θα υλοποιηθούν από το ΤΕΕ στην περιοχή. Τον Στασινό συνόδευαν στελέχη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών
ΑΤΖΕΝΤΑ

Στη Μυτιλήνη το 5ο Διεθνές Συνέδριο HydroΜediT 2024

Για την Εφαρμοσμένη Ιχθυολογία, Ωκεανογραφία και το Υδάτινο Περιβάλλον
ΕΡΓΑΣΙΑ

Αγγελίες εργασίας για το κέντρο «The Beauty House»

Αναζητούνται έμπιστοι συνεργάτες με όρεξη στη Μυτιλήνη
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παλεύοντας τα στερεότυπα για την κοινότητα Ρομά

Εκδήλωση των Κέντρων Κοινότητας Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Aνδρέας Σπυρόπουλος στη Μυτιλήνη

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιήσει περιοδεία και ομιλία την Τρίτη 14 Μαΐου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση Mουτζούρη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Ραχμί Κοτς στην Τουρκία

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου επίσης είχε συναντήσεις με τον Δήμαρχο και με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αϊβαλιού
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…» ‑ εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Την Κυριακή 19 Μαΐου στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού, έτρεξαν για τη ζωή

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Lesvos Runners και ο Δήμος Μυτιλήνης στα Τσαμάκια