× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνεργασία Μουτζούρη με την παράταξη Καλογήρου;

Οργιάζουν οι φήμες πως τα στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης συζητούν με την Περιφερειακή Αρχή το ενδεχόμενο συμφωνίας. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 30/6/2021

Συνεργασία Μουτζούρη με την παράταξη Καλογήρου;

Έρχονται αλλαγές στη δομή και τις συνεργασίες της Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη; Έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών στα δημοσιογραφικά και πολιτικά πηγαδάκια θέλει την παράταξη της Χριστιάνας Καλογήρου ή μεμονωμένα  στελέχη αυτής, να προσχωρούν στην Περιφερειακή Αρχή μετά από συμφωνία με τον Κώστα Μουτζούρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ κοντά σε συζητήσεις και συμφωνίες βρίσκονται τα στελέχη της παράταξης  «Εμείς για το Αιγαίο» που προέρχονται από το νησί της Χίου και τα οποία είναι γνωστά μέλη της τοπικής κοινωνίας του νησιού.

Ποια είναι όμως η αλήθεια και τι πραγματικά συμβαίνει στην παράταξη Καλογήρου;

Το τελευταίο διάστημα μετά και την ανάληψη των καθηκόντων της, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Χριστιάνα Καλογήρου , η οποία είναι η επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού μας Συμβουλίου έχει αποστασιοποιηθεί από το Βόρειο Αιγαίο και τα ζητήματα που αφορούν στην Περιφέρεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποστάσεις εξάλλου από την παράταξη, ακολουθώντας σιωπηρά μια δική του γραμμή με παρεμβάσεις, ερωτήματα και επιστολές  που θέτει κατά καιρούς υπόψη της Περιφερειακής Αρχής, τηρεί και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης, δεν έχει έρθει σε επαφή με το επιτελείο της Περιφερειακής Αρχής ούτε και έχει συζητήσει το ενδεχόμενο συμφωνίας.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους Περιφερειακούς Συμβούλους, παρά το γεγονός ότι οι φήμες λένε πως είναι διασπασμένοι και ότι ο καθένας κινείται ανεξάρτητα και κάνει ανεξάρτητες συζητήσεις και συμφωνίες, καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν με νόημα πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Μάλιστα επισημαίνουν ότι η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης που περιλαμβάνει συμβούλους από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, είναι μια γροθιά και στις  όποιες αποφάσεις λαμβάνονται και συζητήσεις γίνονται υπάρχει σύμπνοια απόψεων και κοινή γραμμή.

Προφανώς έχει ξεκινήσει συζήτηση(;) διεργασίες(;) ή επαφές με την παράταξη Μουτζούρη ώστε να γίνει στο μέλλον μία νέα συνεργασία, ωστόσο επισημαίνεται ότι η μέρα που θα γίνει αυτή η συμφωνία, αν γίνει ποτέ, είναι πολύ μακριά αφού υπάρχουν ακόμη πολλά αγκάθια και διαφωνίες. Σημειώνεται δε, με νόημα πως αν γίνει τελικά αυτή η προσέγγιση, θα είναι ξεκάθαρη, θα αφορά όλα τα ενεργά στελέχη της παράταξης, και δεν θα γίνει με όρους καρέκλας και μισθών. Η συμφωνία αν γίνει σημειώνεται από τις ίδιες πηγές, θα γίνει με γνώμονα την ανάπτυξη των νησιών μας και τον προγραμματισμό σημαντικών έργων και δράσεων προς όφελος της κοινωνίας μας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ