× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επίσκεψη Γιάννη Μπουρνού στην Κυψέλη

Ενημερώθηκε από την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Βάνα Αλατερού, για το ιστορικό, τη σημερινή κατάσταση και τις δραστηριότητες του Κέντρου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/7/2021

Επίσκεψη Γιάννη Μπουρνού στην Κυψέλη

Το Κέντρο ΑμεΑ Κυψέλη επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Ο Γιάννης Μπουρνούς ενημερώθηκε από την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Βάνα Αλατερού, για το ιστορικό, τη σημερινή κατάσταση και τις δραστηριότητες του Κέντρου, ενώ οι εργαζόμενοι στο Κέντρο παρουσίασαν ο καθένας την εμπειρία του στον τομέα που ειδικεύονται (ψυχολογική στήριξη, φυσιοθεραπεία, γυμναστική, λογοθεραπεία, νοσηλευτική φροντίδα κ.α.) 
 
Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου και γνωριμία με τους ωφελούμενους του Κέντρου, ανήλικους και ενήλικες.
 
Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο Γιάννης Μπουρνούς δήλωσε:
«Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να μπει στον 21ο αιώνα σε ό,τι αφορά την κρατική στρατηγική και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες με αναπηρίες. Στόχος μας είναι μια κοινωνία ισότιμης πρόσβασης, ίσων δικαιωμάτων και ομαλής ένταξης όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως της αναπηρίας τους.
 
Δυστυχώς, απέχουμε πολύ από αυτόν το στόχο, παρά το σημαντικό έργο που άφησε στον τομέα αυτό η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ένα παράδειγμα μόνο: Η Λέσβος, το τρίτο μεγαλύτερο νησί της χώρας και πρωτεύουσα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, δεν διαθέτει ούτε ένα Κέντρο Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Εν έτει 2021, οι γονείς ανθρώπων με αναπηρίες αγωνιούν τι θα συμβεί στα παιδιά τους, όταν αυτοί φύγουν από τη ζωή. Για να μην αναφερθούμε στις συνθήκες διαβίωσης πολλών ΑμεΑ, των οποίων οι γονείς ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
 
Μπαίνοντας στην Κυψέλη, παίρνεις μια βαθιά ανάσα αξιοπρέπειας και αισιοδοξίας. Πρόκειται για ένα υποδειγματικό Κέντρο για τα δεδομένα της χώρας μας, με εξαιρετικές εγκαταστάσεις και κυρίως εξαιρετικούς ανθρώπους, όπου, παρά τις δυσκολίες, επιτελείται πολυδιάστατο έργο και παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ωφελούμενους.
 
Στην Κυψέλη γνώρισα ανθρώπους, μέλη του ΔΣ, εργαζόμενους και ωφελούμενους, που η επαφή μαζί τους σε κάνει πλουσιότερο. Ακούσαμε με προσοχή τις εμπειρίες, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους. Γίναμε μάρτυρες και των ταλέντων και δεξιοτήτων τους. Φεύγοντας, δεσμευτήκαμε, ότι θα είμαστε στο πλάι τους με παρεμβάσεις για την επίλυση των προβλημάτων του Κέντρου. Και αυτό ακριβώς θα πράξουμε».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Το τριήμερα Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου