× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΝΤΡΟΠΗ! Πάσχα μέσα στα σκουπίδια!

Μια χωματερή στο κέντρο της Μυτιλήνης με ευθύνη της δημοτικής αρχής και της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Λέσβου. Έκκληση των κατοίκων στην Αστυνομία και στις Εισαγγελικές αρχές «Προστατέψτε τη δημόσια υγεία»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/4/2019

ΝΤΡΟΠΗ! Πάσχα μέσα στα σκουπίδια!

Μια χωρίς προηγούμενο κατάσταση έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης με ευθύνη της δημοτικής αρχής και της αρμόδιας υπηρεσίας καθαριότητας. Για μια ακόμα φορά οι κάδοι απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Σαρανταπόρου και Βερναρδάκη, στο κάτω μέρος της Κουλμπάρας παρέμειναν γεμάτοι σκουπίδια αφού τα απορριμματοφόρα «ξέχασαν» να τους αδειάσουν. Και οι μαγαζάτορες της περιοχής φρόντισαν να συνεχίσουν να πετάνε σκουπίδια μετατρέποντας ένα χώρο αποκλειστικής κατοικίας σε ανοιχτή χωματερή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι αυτό παρά τις επανειλημμένες προς τούτο διαμαρτυρίες των περιοίκων και του τοπικού Συλλόγου των κατοίκων που αδυνατούν να αντιληφθούν ποιοι και γιατί τους έχουν καταδικάσει να κάνουν Πάσχα μέσα στα σκουπίδια, να ζουν ανάμεσα στα σκουπίδια. Σκουπίδια που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι οικιακά αλλά προέρχονται από τα μαγαζιά της περιοχής. Τα οποία και κατά τα άλλα κόπτονται για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη και την προσέλκυση… επισκεπτών.

Όπως καταγγέλλεται από κατοίκους της περιοχής επανειλημμένα έχουν απευθυνθεί στη δημοτική αρχή και στην υπηρεσία καθαριότητας, οι λύσεις όμως που δίνονται είναι λύσεις… «μπαλώματα», και διαρκούν λίγες μέρες. Μετά η περιοχή επανέρχεται στην ίδια τραγική και για τη δημόσια υγεία κατάσταση. Σήμερα μάλιστα εκπρόσωπος του Συλλόγου των κατοίκων της περιοχής (του Συλλόγου των κατοίκων της Κουλμπάρας και του Κιοσκιού «το κιρκινέτσι») επικοινώνησε με τον Διευθυντή της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Λέσβου Γιώργο Αλεξίου ο οποίος δήλωσε άγνοια περί του θέματος όπως είπε δε «τα σκουπίδια θα μαζευτούν… αύριο» (σ.σ. την Μεγάλη Παρασκευή!!!).
Με δήλωση τους στο «Ν» κάτοικοι της Κουλμπάρας ζητούν επιτέλους από την Αστυνομία και τις Εισαγγελικές αρχές να προστατέψουν την απειλούμενη δημόσια υγεία.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Το τριήμερα Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου