× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Αγώνας δρόμου για καθαρά χωριά στη Δυτική Λέσβο

Με ελάχιστο μόνιμο προσωπικό, συμβασιούχους της ΔΕΔΑΠΑΛ και εργαζόμενους στην Κοινωφελή εργασία παλεύει ο Δήμος μέσα στο κατακαλόκαιρο σημειώνει ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Ρούσσης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 7/7/2021

Αγώνας δρόμου για καθαρά χωριά στη Δυτική Λέσβο

Διαρκή αγώνα σε αντίξοες συνθήκες και με μικρό αριθμό εργαζομένων, δίνει η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Δυτικής Λέσβου προκειμένου να διατηρήσει καθαρά τα χωριά και κυρίως τους τουριστικούς οικισμούς την περίοδο του καλοκαιριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου  Μιχάλης Ρούσσης, ήδη έχει αρχίσει σταδιακά να αυξάνεται η κινητικότητα στους δημοφιλείς προορισμούς του Δήμου, όπως η Πέτρα, ο Μόλυβος, η Σκάλα Ερεσού, τα Βατερά κ.λπ. και πλέον τα δρομολόγια των αποριμματοφόρων για την αποκομιδή των απορριμμάτων είναι καθημερινά.

«Στόχος μας είναι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να διατηρήσουμε καθαρά τα χωριά μας και κυρίως τους τουριστικούς οικισμούς όπου η αποκομιδή γίνεται καθημερινά. Στις υπόλοιπες περιοχές υπάρχει πρόγραμμα τακτικής αποκομιδής, το οποίο γνωρίζουν οι πρόεδροι των χωριών και κάνουν τη σχετική διαχείριση. Από εκεί και πέρα υπάρχει στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες Περιβάλλοντος και Πρασίνου ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε και άλλα ζητήματα όπως είναι η κοπή των χόρτων η οποία φέτος λόγω των όψιμων βροχοπτώσεων έχει γίνει αρκετές φορές μέσα στην άνοιξη και στις αρχές του καλοκαριού».

Όπως σημείωσε ο Μιχάλης Ρούσσης η υπηρεσία καθαριότητας της Δυτικής Λέσβου, έχει μόλις 20 μόνιμους υπαλλήλους και τα υπόλοιπα κενά καλύπτονται είτε από την Κοινωφελή Εργασία, είτε από τη ΔΕΔΑΠΑΛ είτε από συμβασιούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι μόνιμοι υπάλληλοί μας είναι 20 άτομα, κυρίως οδηγοί αποριμματοφόρων  και όλα τα υπόλοιπα πόστα συμπληρώνονται από τους 40 περίπου εργαζόμενους στο Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας το οποίο ολοκληρώνεται, τους συμβασιούχους της ΔΕΔΑΠΑΛ και τους συμβασιούχους που προσλαμβάνει ο Δήμος.

Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί πόση προσπάθεια κάνουμε και πόσες αλχημείες για να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες στην καθαριότητα. Θέλω να ζητήσω από τους πολίτες να προσπαθούν και αυτοί με τη σειρά τους, να διατηρούμε τους οικισμούς μας καθαρούς, και να κατεβάζουν τα σκουπίδια στους κάδους, λίγο πριν την αποκομιδή, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα δυσοσμίας».

Η λύση του προβλήματος όπως αναφέρει ο Μιχ. Ρούσσης, θα ήταν η στελέχωση των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου με περισσότερο μόνιμο προσωπικό. «Έχουμε καταθέσει δύο φορές αίτημα για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ωστόσο δεν λάβαμε  απάντηση. Θεωρήσαμε γενικά, σημειώνει ο Μιχ. Ρούσσης, ότι ως νεοσύστατοι δήμοι, που δημιουργήθηκαν από το μηδέν θα ενισχυθούμε με προσωπικό, κάτι τέτοιο δεν έγινε, ακόμη δυστυχώς».  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ