× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δε λειτουργεί ως πύλη Σένγκεν το λιμάνι της Πέτρας»

Ερώτηση τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Μπουρνούς για το ότι Ιούλιο μήνα δεν έχει ακόμα εκδοθεί απόφαση λειτουργίας των νησιωτικών πυλών Σένγκεν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/7/2021

«Δε λειτουργεί ως πύλη Σένγκεν το λιμάνι της Πέτρας»

Με ερώτηση που υπέβαλαν σήμερα στη Βουλή οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μεταξύ των οποίων και ο Γιάννης Μπουρνούς, Βουλευτής Λέσβου και αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, αναφέρονται σε μια σειρά από νησιωτικές πύλες εισόδου – εξόδου για πολίτες κρατών εκτός Σένγκεν που δεν λειτουργούν αφού ακόμα και σήμερα μέσα Ιουλίου δεν έχει εκδοθεί η σχετική απαραίτητη Κοινή υπουργική Απόφαση. Μεταξύ αυτών και η πύλη εισόδου στην Πέτρα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ερώτηση αφορά τα νησιωτικά λιμάνια Πέτρας Λέσβου, Καρλοβάσου Σάμου, Αγίας Μαρίνας Λέρου και Καλύμνου και τους αερολιμένες Χίου και Καρπάθου. Τα αεροδρόμια και λιμάνια αυτά για να λειτουργήσουν ως πύλες Σένγκεν κατά την τουριστική περίοδο απαιτείται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

«Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η έκδοση είχε ολοκληρωθεί στις αρχές Μάϊου, όμως φέτος, οδεύοντας πλέον στα μέσα του καλοκαιριού, δεν έχει εκδοθεί ακόμη η απαιτούμενη ΚΥΑ. Συνέπεια αυτής της σοβαρής ολιγωρίας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή υποδοχή επισκεπτών στα παραπάνω νησιά, αλλά και ευρύτερα να δημιουργείται ανασφάλεια στο σύνολο της νησιωτικής τουριστικής οικονομίας» αναφέρεται στην ερώτηση η οποία και καταλήγει: «Δεδομένων των γνωστών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα νησιά ως τουριστικοί προορισμοί και αυτή τη χρονιά και της ελλιπούς κυβερνητικής στήριξης της μικρομεσαίας τουριστικής επιχειρηματικότητας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτούν τους τρεις συναρμόδιους Υπουργούς για τις αιτίες αυτής της καθυστέρησης και για τις συνέπειές της στις νησιωτικές τουριστικές οικονομίες».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ