× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«μπάτε σκύλοι άλεστε...» και για τον κορονοϊό στη Λέσβο

Αυτόπτης Μάρτυρας στη μη τήρηση του παραμικρού μέτρου από όσα ακούτε πως έχουν εξαγγελθεί. Χωρίς απολύτως κανέναν έλεγχο όλοι όσοι έρχονται αεροπορικώς στη Λέσβο

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 12/7/2021

«μπάτε σκύλοι άλεστε...» και για τον κορονοϊό στη Λέσβο

Κυριακή μεσημέρι κι επιστρέφω στη Μυτιλήνη με το αεροπλάνο μετά από ένα σύντομο ταξίδι στην Αθήνα. Εξοπλισμένος με την καλή μάσκα μου, τα αντισηπτικά μου και προπάντων το πιστοποιητικό εμβολιασμού μου με τη δεύτερη δόση εδώ και ένα μήνα, φτάνω στο αεροδρόμιο της Αθήνας έτοιμος να αποδείξω πόσο ενημερωμένος και υπεύθυνος πολίτης είμαι...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόνο που από την ώρα που δρασκέλισα την πόρτα του «Ελευθέριος Βινιζέλος» μέχρι και τώρα σπίτι μου πια, στο μυαλό μου τριβελίζει μια ιδέα. Μια ιδέα που πλέον είναι βεβαιότητα. Η πανδημία του κορονοϊού με τις τρομερές συνέπειες για την κοινωνία μας διαχειρίζεται από όλους ετούτους με τους οποίους μπλέξαμε, με όρους επικοινωνιακού παιχνιδιού. Με μια χωρίς προηγούμενο - στην καλύτερη των περιπτώσεων - προχειρότητα. Προχειρότητα όμως που είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ. Η βεβαιότητα μου για ετούτο λέει πως ακόμα «κατά τύχη ζούμε» και πως τα χειρότερα όχι δεν τα έχουμε δει ακόμα αλλά ούτε καν τα φανταζόμαστε.

Μπαίνω το λοιπόν στο αεροδρόμιο. Κάνω τσεκ ιν στο μηχάνημα και παιρνώ στο χώρο ελέγχου των αποσκευών με το μηχάνημα να σκανάρει την κάρτα επιβίβασης. Δικιά μου είναι η κάρτα, στο πάτωνα τη βρήκα, κάποιος μου την πούλησε ουδείς το επιβεβαιώνει. Πίσω από δυο γυάλινα κουβούκλια δυο νεαροί αστυνομικοί είναι απορροφημένοι ο καθένας στο Facebook μέσω των κινητών τους τηλεφώνων. Μπήκε στο χώρο καταζητούμενος που πήρε την κάρτα επιβίβασης από τον πραγματικό της κάτοχο, ο ίδιος ο Μπιν Λάντεν βρε αδερφέ.... Δε βαριέσαι... Like και καρδούλες και χαχαχα στο δικό τους κόσμο κι οι δυο. Στάθηκα πίσω τους και τους χάζεψα.... Ούτε γύρισαν να κοιτάξουν όσους περνούσαν... Τίποτα. Like και καρδούλες και χαχαχα... Ο κόσμος των μέτρων ασφαλεάις στο αεροδρόμιο την εποχή των αρίστων. Είπαμε. Κατά λάθος ζούμε...

Ελέγχθηκε η χειραποσκευή μου τέλος πάντων (ο μόνος έλεγχος που μου έγινε στο αεροδρόμιο κι αυτός αφορούσε όχι εμένα αλλά τη χειραποσκευή μου) και κατευθύνθηκα στην πύλη  Β19. Και εκεί αποδείχτηκε ότι τα όσα ακούτε περί ελέγχων σε όσους έρχονται στο νησί αεροπορικώς είναι μπαρούφες. Ψέματα που σας σερβίσουν κάποιοι που δηλώνουν δημοσιογράφοι για να σας πουν ότι κάποιοι άλλοι σας προσέχουν. Ούτε σέλφ τεστ ούτε ράπιντ τέστ ούτε  πιστοποιητικά εμβολιασμού, ούτε η αστειότητα του ευρωπαϊκού διαβατηρίου. Έλληνες και ξένοι επιβάτες, ο ένας πάνω στον άλλο με την κάρτα επιβίβασης ως μόνο στοιχείο που απεδείκνυε ότι ο άνθρωπος που οι υπάλληλοι ένθεν κακείθεν της εξόδου είχαν μπροστά τους επρόκειτο να ταξιδέψουν. Για την ιστορία και μόνο η μία εκ των υπαλλήλων με τη μάσκα κάτω από τη μύτη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έδειξα την κάρτα, μόνο την κάρτα, την ταυτότητα ούτε που μου τη ζήτησαν, φορτώθηκα – παστώθηκα στο λεωφορείο που με ξεφόρτωσε έμπροσθεν ελικοφόρου αεροπλάνου. Λίγα λεπτά αργότερα διαπίστωσα ότι δε χωρούσε πέραν εμού ούτε μύγα. Κατάγεμο το αεροπλάνο.

Θυμήθηκα το ανέκδοτο με το θύμα του τροχαίου που μπροστά στο νταλικιέρη μαζεύει τα άντερα του και τα χώνει στην ανοιχτή του κοιλιά μονολογώντας «ευτυχώς που δεν πάθαμε τίποτα...».

Ευτυχώς που δεν πάθαμε τίποτα ή έτσι θέλουμε να πιστεύουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα κρούσματα στη Λέσβο χθες ήταν 10, οι τηλεοράσεις μιλάνε για τέταρτο κρούσμα της πανδημίας με το θανατηφόρο στέλεχος Δέλτα, ου μην αλλά και για τα μέτρα που λαμβάνονται προκειμένου να ελεγχτεί η πανδημία και να μη μετακινηθούν φορείς του ιού στα νησιά. Εδώ γελάνε. Ή μάλλον εδώ κλαίνε. Έκλεισαν λέει επίσης χτες και δυο μπαράκια στο νησί γιατί είχαν όρθιους πελάτες.

«Ο σώζων εαυτόν σωθήτω» πατριώτες. Όσοι γλυτώσουμε από δαύτους με τους οποίους μπλέξαμε, τα λέμε στην έξοδο.

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024
ΑΤΖΕΝΤΑ

5η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό

Την Κυριακή 14 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Φροντίδα του Δάσους με τον Δήμο Μυτιλήνης

Δράσεις εκπαίδευσης και καθαρισμού στην περιοχή «Τσίγκος» για παιδιά και μεγάλους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παιδικές χαρές του κόσμου για τα παιδιά της Κένυας

Πασχαλινό μπαζάρ από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πασχαλινό πρόγραμμα για παιδιά στο «Λευκό Χαρτί»!

Κατασκευές, ιστορίες και παιχνίδι