× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οι πρωτιές των Επαγγελματικών Λυκείων της Λέσβου

Πολύ καλές επιδόσεις και προσδοκίες από τους υποψήφιους που μίλησαν στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 13/7/2021

Οι πρωτιές των Επαγγελματικών Λυκείων της Λέσβου

Πολύ καλές επιδόσεις καταγράφηκαν στους αριστούχους των Επαγγελματικών Λυκείων με την ανακοίνωση της βαθμολογίας τους στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αρκετοί υποψήφιοι μίλησαν στο «Ν», επεσήμαναν ότι κέρδισαν πολύ χρόνο με το λοκντάουν και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στους καθηγητές των σχολείων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς δεν ήταν εφικτή η εύρεση όλων των αριστούχων, οι υποψήφιοι που επιθυμούν να δημοσιευτούν στη σελίδα μας μπορούν να αποστέλλουν τα στοιχεία τους στο [email protected].

1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ηλίας Αντωνίου από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης συγκέντρωσε 18.775 μόρια από τον τομέα Ηλεκτρολογίας. Η καλύτερη βαθμολογία του είναι το στρογγυλό 20 στο μάθημα Ηλεκτροτεχνίας. Ο Ηλίας, 19 χρόνων εξηγεί ότι ήταν ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για εκείνον γιατί παράλληλα εκπλήρωνε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στις Ειδικές Δυνάμεις: «Έπρεπε να ελαττώσω τον χρόνο μου ακόμα και για τον ύπνο μου. Δεν άφηνα τον εαυτό μου να πέσει, και πιεζόμουν προκειμένου να αποδώσω» μας εξηγεί.

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών είναι η πρώτη του επιλογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κατερίνα Αγριτέλλη από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης συγκέντρωσε 18.470 μόρια από τον Τομέα Δομικών Έργων. «Ήταν δύσκολη χρονιά λόγω των συνθηκών περιορισμού, αλλά είχα τη βοήθεια τόσο της οικογένειάς μου και του σχολείου, επέμεινα στον στόχο μου» λέει στο «Ν». Η καλύτερη επίδοσή της ήταν 20 στο μάθημα Οικονομικής Θεωρίας.

Η Κατερίνα περιμένει και τα αποτελέσματα στα Ειδικά Μαθήματα και θέλει να περάσει στην Αρχιτεκτονική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Χαράλαμπος Κριπιντήρης από το 1ο ΕΠΑΛ συγκέντρωσε 17.835 μόρια από τον τομέα μηχανολογίας και η καλύτερη επίδοσή του ήταν 19,8 στο μάθημα κεντρικές θερμάνσεις. «Ήμασταν πολύ μέσα, αλλά από την άλλη μας βόλεψε στο διάβασμα. Σκεφτόμουν ότι θα φύγω από το νησί» μας λέει και γελάει. Θέλει να πάει στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στις Σέρρες.

Ο Χάρης έδωσε προφορικά εξετάσεις 15, 17, 24 και 28 Ιουνίου στην Αθήνα. Νοίκιασε σπίτι με τη μητέρα του βιώνοντας μια απίστευτη ταλαιπωρία, με το υπουργείο να δίνει μόνο ένα εφάπαξ 350 ευρώ χωρίς τα αεροπορικά εισιτήρια, και η μητέρα του ξόδεψε μόνο για το ενοίκιο 750 ευρώ. Κι αυτό ενώ τα ειδικά μαθήματα μπορούσαν να εξεταστούν στη Μυτιλήνη.

 

2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Η Μαρία Κρικλάνη από το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης συγκέντρωσε 18.975 μόρια από τον τομέα Υγείας Πρόνοιας.

Ο Παντελής Μαυρογιώργης από το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης και τον τομέα Υγείας συγκέντρωσε 18.970 μόρια με καλύτερη επίδοση στο μάθημα της Ανατομίας (19,6). «Σίγουρα δεν ήταν εύκολη χρονιά για όλους είτε έγραψαν καλά είτε όχι. Ήξερα ότι έπρεπε να διαβάσω πολύ και ακολουθούσα τις δυνάμεις μου» μας λέει. Δεν έχει αποφασίσει ποια σχολή θέλει ακόμα και το σκέφτεται.

Η Μαλάνου Ελεάνα από το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, τομέας Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας έγραψε πολύ καλά: Βαθμολογίες: 19.8,(ανατομία), 18.5,(Υγιεινή), 18.1,(Νέα Ελληνικά), 18.4,(Άλγεβρα). Σύνολο: 18.880 μόρια!

Ο Κωνσταντίνος Λέλεκας από το 2ο ΕΠΑΛ του τομέα Υγείας και Πρόνοιας συγκέντρωσε 18.785, με καλύτερη επίδοση στο μάθημα της Ανατομίας (19,8). «Ήταν σχετικά δύσκολη χρονιά λόγω του εγκλεισμού, αλλά μας βοήθησε με τον χρόνο που είχαμε διαθέσιμο για το διάβασμα. Δεν έχασα χρόνο στις μετακινήσεις» είπε ο ίδιος στο «Ν». Θέλει να περάσει στην Σχολή Κτηνιατρικής. «Το κλίμα στο 2ο ΕΠΑΛ είναι πολύ καλό, οι καθηγητές είναι πολύ υποστηριχτικοί και μας βοήθησαν» θέλησε να πει για το σχολείο του.

H Αθηνά Δανιήλ από τον τόμεας Ναυτιλίας 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης συγκέντρωσε 18.450 μόρια και θέλει να περάσει σε σχολή Πλοιάρχων -«γι αυτό πήγα άλλωστε και στον τομέα αυτό- η φετινή χρονιά φυσικά και ήταν ακόμη πιο πιεστική με τον εγκλεισμό όμως όταν υπάρχει ισχυρή θέληση, υπομονή και επιμονή οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν».

Από το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης η Κατερίνα Δαλέκου συγκέντρωσε 18.425 μόρια, με καλύτερη βαθμολογία 19,8 στα μαθηματικά και θέλει να περάσει στη Σχολή Φυσικοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη. «Ήταν ανάμικτα τα συναισθήματα. Από τη μια είχαμε πολύ χρόνο στο σπίτι και γλιτώσαμε από τις μετακινήσεις, μπορούσαμε να διαβάσουμε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Από την άλλη η πόλη ήταν άδεια, δεν μπορούσαμε να βγούμε και να χαλαρώσουμε» μας εξηγεί. Η Κατερίνα έριξε το βάρος της φέτος στο διάβασμα και το έκανε πιο συστηματικά.

Η Ευγενία Βαριάμη από το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Μυτιλήνης συγκέντρωσε 18.045 μόρια από τον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με καλύτερη επίδοση στα μάθημα Υγιεινής (19,6). «Ήταν μια δύσκολη και κουραστική χρονιά από τη μία γιατί δεν υπήρχε δια ζώσης επικοινωνία με τους καθηγητές, από την άλλη μέναμε σπίτι να διαβάζουμε περισσότερο. Προσπαθούσα να βγαίνω να ξεσκάσω και να ηρεμήσω» μας λέει.

Η ίδια δεν ξέρει ακόμα σε ποια σχολή θέλει να πάει και το ψάχνει.

ΕΠΑΛ Καλλονής

Ο Βασίλης Καλλίγαρος από το Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής συγκέντρωσε 18.075 μόρια

ΕΠΑΛ Γέρας

Ο Σταύρος Αφαλωνιάτης από το Επαγγελματικό Λύκειο Γέρας συγκέντρωσε 17.945 μόρια από τον τομέα Υγείας- Πρόνοιας, με καλύτερη επίδοση στο μάθημα της Υγιεινής (19,6). «Ήταν λίγο δύσκολη μεν, αλλά βατή χρονιά. Είχα εντατικό και τακτικό διάβασμα με πολλές επαναλήψεις. Από την άλλη αφιέρωνα χρόνο για να αθληθώ και να τρέξω» μας λέει. Ο Σταύρος θέλει να περάσει σχολή Σωμάτων Ασφαλείας.

Η Μαρία Στεφανή από το Επαγγελματικό Λύκειο Γέρας και τον Παπάδο συγκέντρωσε 17.420 μόρια από τον τομέα Υγείας. Το «Ν» τη βρήκε στην Ευρειακή να κάνει το πρώτο της μπάνιο. Στο μάθημα Υγιεινή έγραψε 19,7 και το άξιζε γιατί όπως μας λέει είχε διαβάσει πολύ γι αυτό. «Ήταν η πιο δύσκολη χρονιά σε σχέση με τις προηγούμενες. Είχα πολύ άγχος μέχριο τον Νοέμβριο, αλλά τον Δεκέμβριο είπα στον εαυτό μου να μην τα παρατήσω, τα έδωσα όλα και διάβασα πολύ συστηματικά και νομίζω ότι δικαιώθηκα» λέει η ίδια.

Η Μαρία σκέφτεται τις Σχολές Νοσηλευτικής και Μαιευτικής.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου για την ανάδειξη αντιπροσώπων

Την Πέμπτη 16 Μαΐου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Δείτε ψηφοδέλτια και υποψηφιότητες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά της Λέσβου

Δράση της αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου για τους δύο δήμους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τρόφιμα σε 1400 δικαιούχους από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ξεκίνησε η διανομή τους στον χώρο του ΚΤΕΟ Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Διαμαρτύρονται οι αστυνομικοί για τις περικοπές

Ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή Πρωτομαγιά στη Μυτιλήνη

Δυναμική συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έδωσαν χαρά στα παιδιά της Κυψέλης

Επίσκεψη του Σμήνους Τοπικού Τμήματος Μυτιλήνης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στο ΜΚΔΗΦ ΑΜΕΑ Κυψέλη