× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Από 20 έως 35 ετών οι ασθενείς με κορονοϊό στη Λέσβο

Προβληματισμό προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων στο νησί μας, σημειώνει ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης Γιώργος Αλεξίου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 16/7/2021

Από 20 έως 35 ετών οι ασθενείς με κορονοϊό στη Λέσβο

Στην αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη Λέσβο, αναφέρθηκε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης Γιώργος Αλεξίου, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι νέες μολύνσεις αφορούν κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας τα οποία δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μετά την χαλάρωση των μέτρων, σημείωσε ο Γιώργος Αλεξίου, έχουμε αύξηση των κρουσμάτων προς το παρόν έχουμε μικρό αριθμό νοσηλειών και διασωληνωμένων. Στη Λέσβο η αύξηση του αριθμού παρατηρείται κυρίως στον ντόπιο πληθυσμό όπου έχουμε μεμονωμένα κρούσματα και συρροές σε διάφορες περιοχές. Από εκεί και πέρα ο μέσος όρος της ηλικίας των συμπολιτών μας που έχουν νοσήσει είναι από 20 έως 35 ετών, άτομα δηλαδή νεαρής ηλικίας».

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που ανακύπτει στην παρούσα φάση, σημειώνει ο Γιώργος Αλεξίου, είναι ότι πολλοί από αυτούς που έχουν νοσήσει είτε αποκρύπτουν μέρος των επαφών τους, είτε αποφεύγουν να δώσουν πλήρη στοιχεία για τη δραστηριότητά τους, είτε ακόμη χειρότερα γνωρίζουν ότι έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού, συνεχίζουν ωστόσο τις δουλειές και τις δραστηριότητές τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται διασπορά του ιού και σε άλλες ηλικιακές ομάδες μεγαλύτερες, οι οποίες κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά».

Αναφερόμενος στα ποσοστά εμβολιασμού στο νησί μας ο Γιώργος Αλεξίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μικρή κάμψη σύμφωνα με τα στοιχεία του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας ενώ απηύθυνε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να  προγραμματίσουν το συντομότερο δυνατόν το εμβόλιό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δυστυχώς υπάρχει μία ηλικιακή ομάδα στο νησί μας, που έχει πολύ χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, είναι η ομάδα των 60 και άνω που παραμένουν πολλοί συμπολίτες μας ανεμβολίαστοι. Αυτή η ομάδα σε περίπτωση που υπάρξει νέο κύμα πανδημίας θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή και θα υπάρξουν πολύ σοβαρά προβλήματα.

Καλό θα είναι οι συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού να χρησιμοποιούν μάσκες στους εσωτερικούς χώρους και σε χώρους με μεγάλο συνωστισμό να τηρούν αποστάσεις και όλα όσα συστήνουν οι γιατροί. Από εκεί και πέρα όλοι έχουμε φόβους και ενδοιασμούς ωστόσο το εμβόλιο αυτή τη στιγμή είναι το μόνο όπλο που έχει η ανθρωπότητα για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και στις ζωές μας όπως τις γνωρίζαμε πριν την πανδημία».  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024
ΑΤΖΕΝΤΑ

5η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό

Την Κυριακή 14 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Φροντίδα του Δάσους με τον Δήμο Μυτιλήνης

Δράσεις εκπαίδευσης και καθαρισμού στην περιοχή «Τσίγκος» για παιδιά και μεγάλους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παιδικές χαρές του κόσμου για τα παιδιά της Κένυας

Πασχαλινό μπαζάρ από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πασχαλινό πρόγραμμα για παιδιά στο «Λευκό Χαρτί»!

Κατασκευές, ιστορίες και παιχνίδι
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Σύγχρονες προκλήσεις στην εκπαίδευση και ανατροφή των παιδιών»

Εκδήλωση από την «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» με την υποστήριξη του Συνδέσμου Πολυτέκνων Λέσβου