× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ωρολογιακή βόμβα covid» η ψυχιατρική κλινική!

Ο νοσηλευτής εργαζόμενος στο Νοσοκομείο γνωστοποιεί την αύξηση σε τέσσερις των κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ των νοσηλευτών και σε δυο των νοσηλευομένων από τους οποίους ο ένας δε γίνεται δεκτός στην κλινική covid!

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/8/2021

«Ωρολογιακή βόμβα covid» η ψυχιατρική κλινική!

Με δημόσια ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο νοσηλευτής Φώντας Αυγερινός, εργαζόμενος στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Μυτιλήνης γνωστοποιεί την αύξηση σε τέσσερις του αριθμού των εργαζομένων στην ψυχιατρική κλινική οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και σε δυο των αριθμό των νοσηλευομένων που βρέθηκαν και αυτοί θετικοί. Πέραν αυτών άλλοι δυο εργαζόμενοι είναι σε καραντίνα αφού ιχνηλατήθηκαν ως ατενές επαφές των συναδέλφων τους που βρέθηκαν θετικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο κ. Αυγερινός «είναι ωρολογική βόμβα που θα σκάσει με άγνωστες συνέπειες μιας και μας αναγκάζουν να δουλέψουμε με ασθενή διαγνωσμένη covid και άλλους έξι ασθενείς με κοινές τουαλέτες, κοινή κουζίνα κ.τ.λ.».

Στην ανάρτηση του ο κ. Αυγερινός αναφέρει;

«Είμαι νοσηλευτής στο βοστανειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, έχω διατελέσει δυο φορές πρόεδρος των εργαζομένων του ιδρύματος, και άλλες 7-8 μέλος του ΔΣ του συλλόγου. Τώρα είμαι μέλος του συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Λέσβου και 25 χρόνια νοσηλευτής βάρδιας σε διάφορες κλινικές. Τώρα είμαι στο ψυχιατρικό τμήμα. Πολλές φορές βλέποντας στραβά να γίνονται κλείσαμε τα μάτια και τα αυτιά για να μην διαταράξουμε την ηρεμία του ιδρύματος και την εύρυθμη λειτουργία του. Όμως σήμερα ο κόμπος έφτασε στο χτένι, θεωρώ υποχρέωση μου να ενημερώσω τους εργαζόμενους και την κοινωνία του νησιού για τα ευτράπελα που συμβαίνουν με πλήρη ευθύνη της διοίκησης του ιδρύματος. Εδώ και μια βδομάδα στο τμήμα που εργάζομαι διαγνώσθηκε θετικός στον covid συνάδελφος και αμέσως έμεινε σπίτι του, καθώς και σε καραντίνα άλλοι τρεις συνάδελφοι εκ των οποίων η μία σε δύο μέρες είχε συμπτώματα και τελικά ήταν θετική, καθώς και μια ασθενής με εισαγγελικό εγκλεισμό η οποία μεταφέρθηκε στην μονάδα λοιμώξεων. Χθες βράδυ κι άλλη συνάδελφος την ώρα της βάρδιας μας βρέθηκε θετική, καθώς και μια ακόμη ασθενής σήμερα με συμπτώματα πυρετού είναι θετική. Η πρώτη ενέργεια ήταν να γίνει προσπάθεια να μεταφερθεί στην μονάδα λοιμώξεων αλλά χωρίς επιτυχία λόγω εισαγγελικού εγκλεισμού δεν την δέχτηκαν. Το πρώτο που πέρασε από το μυαλό μου ήταν να μιλήσω με τον πρόεδρο του σωματείου μας, ο οποίος με προέτρεψε να επικοινωνήσω με τον διοικητή, και το θεώρησα λογικό, αλλά διοίκηση είχε φόρτο εργασίας... και δια της γραμματείας με παρέπεμψε στην νοσηλευτική υπηρεσία που σημειωτέων δεν έχει παραλάβει η καινούρια διευθυνουσα ακόμα. Και βέβαια δεν θα μπορούσε να πάρει μια απόφαση να κλείσει το τμήμα που ήταν η πρόταση μου γιατί είναι ωρολογική βόμβα που θα σκάσει με άγνωστες συνέπειες μιας και μας αναγκάζουν να δουλέψουμε με ασθενή διαγνωσμένη covid. και άλλους έξι ασθενείς με κοινές τουαλέτες, κοινή κουζίνα κ.τ.λ. Να σημειωθεί ότι εγώ όπως και άλλοι υπάλληλοι και ασθενείς έχουμε υποκείμενα νοσήματα αν και η πλειοψηφία είμαστε εμβολιασμοί. Θέλω να καταγγείλω το γεγονός αυτό με πλήρη συνείδηση της πράξης μου, να θέσω την διοίκηση προ των ευθυνών της, και τις συνέπειες των πεπραγμένων της και θα ακολουθήσουμε την νόμιμη οδό στο εξής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τη Διοίκηση που της ζητήθηκε να σχολιάζει την ανάρτηση Αυγερινού υποστηρίχτηκε ότι την ώρα που ο κ. Αυγερινός επικοινώνησε μαζί της βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Όσον αφορά το πρόβλημα της διαχείρισης του προβλήματος του κορονοιού στην ψυχιατρική κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος ήδη ασχολείται με αυτό ο ειδικός λοινωξιολόγος του ιδρύματος κ. Χαράλαμπος Ανιτσάκης από τον οποίο και ζητήθηκε να εισηγηθεί σχετικά.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024
ΑΤΖΕΝΤΑ

5η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό

Την Κυριακή 14 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Φροντίδα του Δάσους με τον Δήμο Μυτιλήνης

Δράσεις εκπαίδευσης και καθαρισμού στην περιοχή «Τσίγκος» για παιδιά και μεγάλους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Παιδικές χαρές του κόσμου για τα παιδιά της Κένυας

Πασχαλινό μπαζάρ από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πασχαλινό πρόγραμμα για παιδιά στο «Λευκό Χαρτί»!

Κατασκευές, ιστορίες και παιχνίδι