× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Έχουμε δικαίωμα να μπαίνουμε στα σπίτια μας;»

Το «Κιρκινέτσι» για την συσσώρευση σταθμευμένων αυτοκινήτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/8/2021

«Έχουμε δικαίωμα να μπαίνουμε στα σπίτια μας;»

Ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι «το κιρκινέτσι» επανέρχεται για μια ακόμα φορά στο θέμα της ανεξέλεγκτης στάθμευσης αυτοκινήτων και δικύκλων στα σοκάκια της γειτονιάς. Κατάσταση η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα ακόμα και στην πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων της περιοχής στα σπίτια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωσή του το «Κιρκινέτσι», περιγράφει με γλαφυρά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί σημειώνοντας ότι ο Δήμος οφείλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

«Χαρακτηριστικότερη, σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση,  η περίπτωση της πλατείας του Άι Γιάννη του Αρμένη όπου με αυτοκίνητα αποκλείεται η δυνατότητα κάποιος να μπει στο δημόσιο αυτό χώρο ενώ κλείνει και η πρόσβαση κάποιων στα σπίτια τους. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων τοποθετήθηκαν δυο πλαστικές κολώνες δημιουργώντας τη δυνατότητα εισόδου στην πλατεία σε πεζούς αλλά λίγες ώρες μετά και πάλι από το Δήμο οι κολώνες αφαιρέθηκαν αφού όπως υποστηρίχθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες για την κατοχύρωση του δικαιώματος εισόδου κάποιου στο σπίτι του απαιτείται σχετική εισήγηση της Επιτροπής ποιότητας ζωής, του Δημοτικού Συμβουλίου και τέλος σχετική δημοσίευση σε Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως! Όλα αυτά κατά τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου απαιτούνται να γίνουν για να μπει κάποιος στο σπίτι του!!! Αλήθεια μια και είναι γνώστες του αντικειμένου τι απαιτείται να γίνει για να λειτουργήσει νόμιμα παρκινγκ όπως αυτό στο τελωνείο που παραμένει άδειο μια και οι πάντες για να αποφύγουν το υπερβολικό κόστος στάθμευσης παρκάρουν όπου να ‘ναι; Νόμιμοι και παράνομοι, νόμιμα και παράνομα, κάτοικοι και επισκέπτες και επαγγελματίες και εργαζόμενοι και εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και φυσικά θαμώνες των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας του ιστορικού κέντρου.

Ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι «το κιρκινέτσι» ζητά για μια ακόμα φορά να υπάρξει από το Δήμο Μυτιλήνης άμεσα ένας σχεδιασμός αντιμετώπισης της τραγικής για τη ζωή μας κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο ιστορικό κέντρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να ανοίξει ελεύθερο το παρκινγκ στο λιμάνι. Όπως αποδείχτηκε η λειτουργία του έχει αποτύχει.

Η Τροχαία να ασχοληθεί με το ιστορικό κέντρο. Δυστυχώς είναι άφαντη! Να λειτουργήσει ο Νόμος», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι «το κιρκινέτσι».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου