× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το AQUA STAR δεν πρέπει να ξαναδέσει στο λιμάνι της Λήμνου»

Η περιφερειακή σύμβουλος Λήμνου Μαγδαληνή Τούφου για την νέα βλάβη στο πλοίο που είχε ως συνέπεια την ταλαιπωρία 516 επιβατών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/8/2021

«Το AQUA STAR δεν πρέπει να ξαναδέσει στο λιμάνι της Λήμνου»

Έξαλλοι είναι οι κάτοικοι της Λήμνου με την νέα βλάβη στο πλοίο πλοίου AQUA STAR που είχε ως συνέπεια την πολύωρη καθυστέρηση απόπλου του πλοίου από το λιμάνι της Μύρινας σήμερα Τετάρτη 18 Αυγούστου και την ταλαιπωρία των 516 επιβατών. Με αφορμή αυτό το περιστατικό η περιφερειακή σύμβουλος Λήμνου Μαγδαληνή Τούφου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μετά την πρώτη βλάβη στο πρώτο κιόλας δρομολόγιο του πλοίου AQUA STAR είχα δηλώσει ότι η Λήμνος και οι φορείς της δεν πρέπει επουδενί να επιτρέψουμε σε αυτό το "κόσμημα" της ακτοπλοΐας να δυσφημεί τον τόπο μας, να θέτει, σύμφωνα με μαρτυρίες ταξιδιωτών, σε κίνδυνο τις ζωές επιβατών, να ανατρέπει τα σχέδια των διακοπών και της επιστροφής στο σπίτι του, κανενός.
Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες σε ένα ακόμα επεισόδιο, με εγκλωβισμένους για ώρες επιβάτες μέσα στο πλοίο, στο λιμάνι της Μύρινας κι άλλους να περιμένουν την αναχώρηση από Καβάλα και για Λαύριο, με άγνωστη ώρα επισκευής της βλάβης και αναχώρησης του πλοίου!!!


Ζητούσα με επιτακτικό τρόπο την άμεση αντικατάσταση του πλοίου με άλλο, το οποίο πραγματικά κανέναν δεν ενδιαφέρει, πού θα το βρει η εταιρεία του κου Ηλιόπουλου.

Ζητάω την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου, την πίεση του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη και του Έπαρχου, Άγγελου Βλάττα-Λαμπρινού και την ρητή δήλωση τους προς τον Υπουργό Ναυτιλίας κο Πλακιωτάκη αλλά και προς κάθε άλλον υπεύθυνο για την κατάσταση που βιώνει 2 μήνες τώρα το νησί μας, ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο και οι κάτοικοι της Λήμνου, δεν ανέχονται πλέον τον εξευτελισμό τους και την άδικη ταλαιπωρία των επισκεπτών-τουριστών που κατά χιλιάδες διάλεξαν και φέτος να έρθουν για λίγες μέρες ξεκούρασης, που έχουν όμως μετατραπεί σε ΓΟΛΓΟΘΑ!!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πριν η Λήμνος, τα συμφέροντα της, το όνομα που με κόπο δημιουργήσαμε όλοι μαζί, σε κάθε τομέα της τοπικής οικονομίας, πληγούν ανεπανόρθωτα ζητώ την παρέμβαση και της δικαιοσύνης, τόσο ως προς τις ευθύνες του Υπουργού κου Πλακιωτάκη όσο και, κυρίως, της πλοιοκτήτριας εταιρείας για την οικονομική και ηθική βλάβη που έχουμε υποστεί.


Χωρίς άλλη καθυστέρηση το AQUA STAR δεν πρέπει να ξαναδέσει στο λιμάνι της Λήμνου, με όποιο κόστος από εδώ και πέρα ακόμα και με αποκλεισμό του λιμανιού και μαζικές κινητοποιήσεις ή και κατάθεση μηνύσεων και αγωγών προς κάθε κατεύθυνση.


Διαφορετικά, θα είμαστε και εμείς οι τοπικοί φορείς, συνυπεύθυνοι για τον τρόπο που αφήνουμε τον κάθε πλοιοκτήτη να θησαυρίζει σε βάρος μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Τρίχες, σκουλήκια και πούπουλα στα γεύματα που μοιράζονταν σε μαθητές

Ο σταφυλόκοκκος που βρέθηκε σε σχολικά γεύματα, εμφανίζεται συνήθως λόγω ανθυγιεινών πρακτικών χειρισμού τροφίμων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

O Σύλλογος Μεσιτών Λέσβου στην 4η Premium Real Estate Expo

Στις ανερχόμενες αγορές ακινήτων η Λέσβος
ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Αθώοι και οι 9 επιζήσαντες

Το δικαστήριο αθώωσε και ελευθέρωσε τους εννέα επιζήσαντες που κατηγορούνταν ως διακινητές και υπεύθυνοι του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο- Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για την πρόκληση των ΜΑΤ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλο ένα γέρικο σκαρί στο Βόρειο Αιγαίο;

Δημοσιεύματα θέλουν το Sporades Star της Sea Jet να μπαίνει στις συνδέσεις της Λέσβου και της Λήμνου με Καβάλα και Θεσσαλονίκη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουνίου

Η επίσημη ανακοίνωση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τίμησαν τους 58 Λημνιούς νεκρούς της μάχης του Σκρα

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την ευγνωμοσύνη που οφείλουμε σε αυτούς τους ήρωες τόνισε η Δήμαρχος Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα καλά με τις φορολογικές δηλώσεις λέει η ΑΑΔΕ

Δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά των λογιστών βλέπει η φορολογική διοίκηση σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τα προβλήματα στην διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επαφές με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσίες της Λέσβου

Η Δήμαρχος Λήμνου πραγματοποιήσε συναντήσεις για θέματα που αφορούν έργα του νησιού και του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ