× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πεθαίνουν αβοήθητα σε πείσμα της εταιρείας SEA JETS

Δεν βλάπτει μόνο την κοινωνία και την τοπική οικονομία της Λήμνου με το περιβόητο για τις βλάβες του κοντά 50χρονο καράβι AQUA STAR. Αρνείται και να μεταφέρει για νοσηλεία ασυνόδευτά τραυματισμένα πουλιά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/8/2021

Πεθαίνουν αβοήθητα σε πείσμα της εταιρείας SEA JETS

Το AQUA STAR ως ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ. Ναυπηγήθηκε στην Ιταλία το 1975 για να εξυπηρετεί τη Λήμνο την τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εταιρεία SEA JETS δεν είναι άγνωστη στο βόρειο Αιγαίο και ιδιαίτερα στη Λέσβο. Την περίοδο της κορύφωσης της προσφυγικής κρίσης μετέφερε με αντίτιμο εισιτήριο για κάθε μεταφερόμενο και αδρή επιδότηση από το Ελληνικό κράτος εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Λέσβο.

Σήμερα πρωταγωνιστεί στη δυσφήμιση της ανθηρής τουριστικής κίνησης ενός άλλου νησιού του νομού Λέσβου, της Λήμνου, με το πλοίο AQUA STAR. Ένα καράβι με συχνές και συνεχείς βλάβες και απίστευτη ταλαιπωρία των επιβαινόντων σε αυτό.
Σα να μην έφτανε αυτό η ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής καταγγέλλει σήμερα ότι «τα πουλιά πεθαίνουν στη Λήμνο επειδή η μοναδική εταιρεία που κάνει δρομολόγια προς Λαύριο αρνείται να τα μεταφέρει ασυνόδευτα»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ίδια ανακοίνωση ο γνωστός και στη Λέσβο Σύλλογος καταγγέλλει πως «ενώ όλες οι άλλες εταιρείες στο Αιγαίο μεταφέρουν τραυματισμένα άγρια πουλιά, που ΔΕΝ έχουν ιδιοκτήτη και που ιδιοκτήτης τους είναι η ελληνική πολιτεία, κι έτσι λαμβάνουν περίθαλψη και επιστρέφουν στα νησιά τους υγιή, η εταιρεία που εξυπηρετεί τη Λήμνο έχει αφήσει ήδη πολλά τραυματισμένα πουλιά να πεθάνουν αβοήθητα στο νησί. Ακόμη και στις εκκλήσεις του τοπικού δασαρχείου παραμένει ανένδοτη. Ακόμη κι αν οι συνεργάτες μας εκεί προτείνουν να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι το πλοίο ουδεμίαν ευθύνην φέρει κλπ.».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα:
«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος μεταφοράς, δεν μπορεί ένας πολίτης να κάνει ένα aller retour ταξίδι για να φέρει το ζώο κι άλλο ένα για να το επιστρέψει όταν γίνει καλά.
Χρειάζεται απλώς ένας καπετάνιος πατριώτης να ερμηνεύσει σωστά τη νομοθεσία, που αφορά οικόσιτα ζώα, και να δεχτεί να μεταφέρει το ζώο στο μικρό χαρτόκουτό του, να πληρωθεί και το κόστος μεταφοράς του σαν δέμα. Και τέτοιος καπετάνιος δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα.

Ήδη έχουν πεθάνει γεράκια αβοήθητα σε χέρια εθελοντών, και μια πετροτριλίδα με σπασμένα πόδια περιμένει ακόμη κάποιον να δείξει ευαισθησία...».

Η ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «κάνει έκκληση αν κάποιος προτίθεται άμεσα να ταξιδέψει από Λήμνο προς τα εδώ, να επικοινωνήσει μαζί της. Κι ακόμη ποιο ηχηρή έκκληση στην εταιρεία, να αλλάξει τη στάση της προς όφελος της ελληνικής φύσης.».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ