× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το δοτό ΠΥΣΠΕ Λέσβου να σταματήσει τώρα όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών»

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/8/2021

«Το δοτό ΠΥΣΠΕ Λέσβου να σταματήσει τώρα όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών»

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου προς το Υπουργείο Παιδείας αλλά και το ΠΥΣΠΕ Λέσβου με την οποία ζητείται να σταματήσουν όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών με κλειστά σχολεία αλλά και να υπάρξει δεύτερος κύκλος αποσπάσεων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου έχει ως εξής:

«1) Με εγκύκλιο που υπογράφει ο Γ. Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ ζητείται από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ολοκληρώσουν τη διαδικασία τοποθέτησης στα λειτουργικά κενά μέχρι την Τετάρτη 25/8!

Ζητά δηλαδή να τοποθετηθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί (υπεράριθμοι, διάθεση, αποσπασμένοι, νεοδιόριστοι) σε μια περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά και είναι αδύνατον κυριολεκτικά να υπολογιστούν τα πραγματικά λειτουργικά κενά που θα υπάρξουν! Κι αυτό γιατί:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

• Οι Σύλλογοι Διδασκόντων δεν μπορούν να συνεδριάσουν, ώστε να καταγράψουν τα πραγματικά λειτουργικά κενά (π.χ. να καθοριστούν οι αναθέσεις των μαθημάτων, άρα και πού λείπει εκπαιδευτικός).

• Σε αρκετές περιπτώσεις εγγραφές πραγματοποιούνται και τον Σεπτέμβριο, ενώ γίνεται και η έγκριση ολιγομελών τμημάτων.

• Εκκρεμούν ανακλήσεις αποσπάσεων, άδειες εγκυμοσύνης, άδειες ανατροφής τέκνων κ.ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια περίοδο μάλιστα που πολλοί εκπαιδευτικοί βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους, με αμφίβολη τη δυνατότητα ενημέρωσης και συμμετοχής στη διαδικασία των τοποθετήσεων.

Αν προχωρήσει η υλοποίηση της εγκυκλίου είναι σίγουρο ότι αφενός θα παραβιαστούν συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, αφετέρου θα επικρατήσει ένα αλαλούμ στην κάλυψη των κενών, με θύμα τελικά τα ίδια τα παιδιά και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Αντίστοιχες εγκύκλιοι στέλνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια, από όλες τις κυβερνήσεις που παραβιάζουν τα εργασιακά μας δικαιώματα και πολλές φορές αποτρέψαμε την εφαρμογή τους. Δεν πρέπει να γίνει συνήθεια η παραβίαση βασικών εργασιακών μας δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι οι 11.700 διορισμοί, που έγιναν κάτω από την πίεση των αγώνων, αλλά και της τραγικής κατάστασης των σχολείων, δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο για την κάλυψη των κενών. Διαφορετικά, κάθε εκπαιδευτικός θα κατείχε μόνιμη θέση σε κάθε σχολείο, τα όποια κενά προέκυπταν θα ήταν πραγματικά για λειτουργικούς λόγους (π.χ. ασθένεια, εγκυμοσύνη), τα παιδιά δε θα έχαναν ούτε μία ώρα μάθημα!

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο προετοιμάζει την τοποθέτηση των αναπληρωτών συναδέλφων στα σχολεία με ηλεκτρονικό τρόπο.

Με ευθύνη των Διευθύνσεων θα ανέβουν τα κενά στην πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ, θα γίνουν ηλεκτρονικές δηλώσεις σχολείων από του συναδέλφους και στη συνέχεια το Υπουργείο θα κάνει τις τοποθετήσεις στα σχολεία. Απαιτούμε να δοθούν όλα τα κενά στους συναδέλφους. Τα κενά πριν τις τοποθετήσεις να δημοσιευτούν στις σελίδες των διευθύνσεων, όπως φυσικά και οι τοποθετήσεις ανά σχολείο. Δε θα επιτρέψουμε η συγκεκριμένη διαδικασία να αξιοποιηθεί από το Υπουργείο για περικοπές εκπαιδευτικών αναγκών και εν κρυπτώ διαδικασίες τοποθετήσεων των αναπληρωτών.

• Καλούμε το δοτό ΠΥΣΠΕ Λέσβου να σταματήσει τώρα όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών με κλειστά σχολεία.

• Απαιτούμε δεύτερο κύκλο αποσπάσεων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και να δοθεί η δυνατότητα βελτίωσης θέσης για τους συναδέλφους σε κενά που δεν έχουν δηλωθεί από τη Διεύθυνση μέχρι τώρα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κινητοποίηση για την Παλαιστίνη

Πέμπτη 16 Μαΐου, στα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης, στις 6:30 το απόγευμα με πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Κέντρα ολοκληρωμένης φροντίδας ανακοίνωσε ο Βαρτζόπουλος

Με κινητοποίηση διαμαρτυρίας υποδέχθηκαν τον υφυπουργό Υγείας οι νοσοκομειακοί γιατροί της Λέσβου στην Καλλονή
ΥΓΕΙΑ

Ξεκίνησε η μετακόμιση της ψυχιατρικής κλινικής Μυτιλήνης

Ο εργολάβος αναμένεται να εγκατασταθεί μέσα στο καλοκαίρι
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ιδρύθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μεσιτών

Οι μεσίτες της χώρας απέκτησαν το δικό τους πανελλαδικό συνδικαλιστικό όργανο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Παλλεσβιακή Ένωση Θεσσαλονίκης στις εκδηλώσεις για την Μάχη του Σκρά

Τίμησαν τους 338 Λέσβιους πεσόντες της Μεραρχίας Αρχιπελάγους
ΥΓΕΙΑ

Σε συνέδριο για την υγεία και την τεχνητή νοημοσύνη ο Καμπούρης

Ο πρόεδρος και διοικητής του Νοσοκομείου παρακολούθησε με ενδιαφέρον μεταξύ άλλων την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
ΥΓΕΙΑ

Ανελέητο «φόρο» καταβάλλουν οι εργαστηριακοί γιατροί

Εξηγούν στους ασθενείς τους στη Λέσβο γιατί διαμαρτύρονται, την ίδια ώρα που το υπουργείο Υγείας τους «εκβιάζει», όπως λένε
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αρώματα ρίγανης στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

Μοσχομύρισε το σχολείο στα πλαίσια της εκπαιδευτικής δράσης ευαισθητοποίησης για την διατροφική αξία των αρωματικών φυτών και την συμβολή τους στην ιατρική
ΥΓΕΙΑ

Επιχείρηση μεταφοράς ασθενή, μέλους πληρώματος δεξαμενόπλοιου

Την Τετάρτη τα ξημερώματα ένας 29χρονος λιπαντής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Υποδοχή Βαρτζόπουλου με κινητοποίηση στην Καλλονή

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου πραγματοποιεί την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημοτικό Θέατρο της Καλλονής
ΥΓΕΙΑ

SOS από τη Διεύθυνση Υγείας για την Αφρικανική σκόνη

Οδηγίες στους κατοίκους του βορείου Αιγαίου για την περίπτωση μεταφοράς σκόνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Έσωσε τη ζωή 30χρονου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Αρχιφύλακας εν ώρα υπηρεσίας ανέλαβε δράση το απόγευμα της Δευτέρας- Γιατί δεν υπήρχε γιατρός;