× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεχίζουν τις δράσεις τους στη δυτική Λέσβο οι εθελοντές του Βριλησσού

Ενθουσιασμένοι με το τοπίο και τους ανθρώπους του νησιού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/8/2021

Συνεχίζουν τις δράσεις τους στη δυτική Λέσβο οι εθελοντές του Βριλησσού

Πολύ χαρούμενοι με τις δράσεις που πραγματοποιούν στη δυτική Λέσβου δηλώνουν οι 21 εθελοντές του Βριλησσου καθώς χάραξαν ,καθάρισαν σηματοδότησαν και κατέγραψαν ψηφιακά μία πανέμορφη διαδρομή που ενώνει δύο από τις ωραιότερες παραλίες του Αιγαίου. Η διαδρομή ενώνει την παραλία Χρούσου με την παραλία της Ερεσού. Η ομάδα απόλαυσε την πανσέληνο και διανυκτέρευσε με υπνόσακους στην παραλία και με το πρώτο φως ξεκίνησε την δουλειά στο μονοπάτι. Στις τέσσερις μέρες παρουσίας στη Λέσβο οι εθελοντές εκτός από αυτή τη διαδρομή έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρώσουν εντός της εβδομάδος την νέα πανέμορφη διαδρομή των 5 νερόμυλων στο μοναδικό Σκαλοχώρι, με τη συγκινητική συμμετοχή των κατοίκων του χωριού ,της προέδρου της κοινότητος Δέσποινας Μαιακη και του φιλολόγου Χρήστου Χατζηλια. Επίσης η ομάδα καθάρισε περιμετρικά με χλοοκοπτικά την Μονή Λειμώνος όπου φιλοξενείται στον νεόδμητο ξενώνα. Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση τους: «Η Μόνη με την φροντίδα του πατέρα Ιακώβου, που στήριξε σημαντικά την προσπάθεια, ειναι ένα κόσμημα για την περιοχή και για την Λέσβο.

Η δράση γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Λέσβου και την αμέριστη συμπαράσταση των αντιδημάρχων  Ζαχαρουλας Ιωακείμ και Αφροδίτης Βατή.
Πολλές ευχαριστίες οφείλουν οι εθελοντές στον Γιώργο Τυρικο-Εργα (φίλο της ομάδος από την αντίστοιχη δράση του 2015)για την γενναιόδωρη χορηγία καταναλωτικών αγαθών στην ομάδα.
Οι δουλειά στα μονοπάτια της Λέσβου που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 28/8
περιλαμβάνει κ δράση καθαρισμού μονοπατιών μέσα στο Γεωπάρκο της Λέσβου.
Πάντα οι εθελοντές του Βριλησσου προσπαθούν να εμπλέκουν την τοπική κοινωνία, για να δημιουργηθεί μια μαγιά ανθρώπων που θα διαχειριστούν τα μονοπάτια στη συνέχεια.
Γιατί για τους επισκέπτες της δυτικής Λέσβου κάθε μονοπάτι ξεκλειδώνει τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά του τόπου που καθώς τον περπατάμε τον μυρίζουμε , τον ακούμε τον ανακαλύπτουμε.
Ο ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ καλεί όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην δράση να επικοινωνήσουν με τον αρχηγό της ομάδας Διαμαντή Παπαδόπουλο τηλ 6977766675».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ