× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αντιμισθίες πάνε και έρχονται στη ΔΕΔΑΠΑΛ»

Ξέσπασε ο Γιάννης Βατός στην τελευταία συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της Διαδημοτικής Επιχείρησης.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/8/2021

«Αντιμισθίες πάνε και έρχονται στη ΔΕΔΑΠΑΛ»

Άστραψε και βρόντηξε στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ΔΕΔΑΠΑΛ ο εκπρόσωπος της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου,  Γιάννης Βατός ο οποίος με βαρείς χαρακτηρισμούς, άσκησε σκληρή κριτική στις επιλογές του προεδρείου και στα αυξημένα έξοδα για τις μισθοδοσίες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως γνωστόν ο Γιάννης Βατός από την πρώτη στιγμή της εκλογής του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας είχε εκφράσει αντιρρήσεις για τους μισθούς των μελών σημειώνοντας ότι αυτό θα επιβαρύνει σημαντικά την εταιρεία. Μάλιστα τις αντιρρήσεις αυτές τις είχε εκφράσει και δημόσια μέσα από το «Ν» 99 fm και την εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».

Η σταγόνα που φαίνεται πως ξεχείλισε το ποτήρι στην τελευταία συνεδρίαση και εξόργισε το Γιάννη Βατό, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της Διοίκησης για ορισμό υπευθύνων στους ΣΜΑ του νησιού, δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου οι οποίοι είναι και στελέχη των δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου.  Μάλιστα οι δύο θέσεις αυτές περιλαμβάνουν και αντιμισθία 500 ευρώ.

Τα λόγια που ειπώθηκαν αναφέρουν έγκυρες πηγές από την πλευρά του Γιάννη Βατού ήταν πολύ βαριά και δημιούργησαν έντονες αναταράξεις οι οποίες δεν αποκλείεται να καθορίσουν και ορισμένες εξελίξεις στη συνέχεια. Μάλιστα φαίνεται ότι ορισμένα μέλη της Γενικής Συνέλευσης συμφώνησαν μαζί του και δήλωσαν την αντίθεσή τους στην περεταίρω αύξηση των λειτουργικών εξόδων της Εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος μεταξύ άλλων φαίνεται ότι είπε πως οι παθογένειες των Συλλογικών Πολιτικών Οργάνων δεν λύνονται με μηνιάτικα αλλά με πολιτικά ρίσκα και πρόσθεσε πως την περίοδο που ο ίδιος ήταν πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ στη δημοτική αρχή Βουνάτσου,  το κόστος λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν μόλις 3.000 ευρώ το χρόνο ενώ σήμερα ο κόστος αυτό φτάνει στα 77 χιλιάδες ευρώ.

Την έκρηξη του Γιάννη Βατού, ακολούθησαν διάφορα γεγονότα και τηλεφωνήματα δυσαρέσκειας κυρίως στο δήμαρχο Στρατή Κύτελη από στελέχη της Δημοτικής Αρχής τα οποία εξέφραζαν την δυσφορία τους, τόσο για τα λόγια που ειπώθηκαν όσο και για το γεγονός ότι υπήρξαν άτομα τα οποία δεν στήριξαν τις επιλογές και τις προτάσεις του προέδρου και συντάχθηκαν με το Γιάννη Βατό.

Οι εξελίξεις των επόμενων ημερών πάντως, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παιχνίδι προσέγγισης της παράταξης του Μιχάλη Μαμάκου από τη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να γίνει ανοιχτή και επίσημη πολιτική συνεργασία στο Δήμο Μυτιλήνης. Προς το παρόν η παράταξη Μαμάκου στην οποία ανήκει και ο Γιάννης Βατός δεν έχει λάβει επίσημα θέση, ανεπίσημα όμως γίνεται λόγος για συνεργασία με πραγματικό αντίκρισμα και πολιτικές δεσμεύσεις και όχι συμφωνία κάτω από το τραπέζι με καρέκλες και αντιμισθίες για να κλείσουν απλώς τα στόματα και να μην γίνεται κριτική.   

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έναρξη εγγραφών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στις 31 Μαΐου λήγει η περίοδος έγγραφων αναφέρει ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την παρέμβαση Κόκκαλη, συνεχίζεται το μπλόκο στο λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου

Ο γραμματέας του κόμματος «Κόσμος» έκανε αυτοψία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς

Από την Στρατιωτική Διοίκηση της Λέσβου στο στρατόπεδο της Παγανής
ΧΩΡΙΑ

Λένε «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού

Ανακοίνωση της «Κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο», της «Πρωτοβουλίας Ερεσού», και του Συλλόγου «Ο Θεόφραστός»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γέμισε κλειστά καταστήματα η αγορά της Μυτιλήνης

Τα ακριβά ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους, οι απανωτές κρίσεις, οι αυξήσεις στην ενέργεια, τα χρέη και ο νέος νόμος μπαμπούλας για τους ελεύθερους επαγγελματίας βάζουν λουκέτο σε καταστήματα της πόλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει ο Αγιος Θεράποντας της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από 13 ως 19 Μαΐου