× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου ναύτη έξω από το λιμάνι της Χίου»

Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/8/2021

«Να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου ναύτη έξω από το λιμάνι της Χίου»

Πλήρης ενημέρωση για το τραγικό γεγονός του θανάτου ναύτη, αξιωματικού γέφυρας του πλοίου «SEA BRAVE», με σημαία Νησιών Μάρσαλ, που βρίσκεται «αρόδο» έξω από το λιμάνι της Χίου, ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βορείου Αιγαίου, καθώς και για την πορεία και τα αποτελέσματα του ιατρικού ελέγχου από γιατρό της πλοιοκτήτριας εταιρείας και των υπολοίπων ναυτικών, τόσο του συγκεκριμένου πλοίου αλλά και των άλλων δύο εμπορικών («ΚΑΠΤΑΙΝ Ρ ECCLEZOS» και «ENDΕAVOR») που εκτελούν διεθνείς μεταφορές και βρίσκονται και αυτά «αρόδο» σε μικρή απόσταση από το λιμάνι της Χίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση», «από το ίδιο πλοίο μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση ένας ακόμη ναύτης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν νοσούντες άλλοι 6 ναυτικοί.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του ναυτεργατικού σωματείου ΠΕΜΕΝ με το λιμεναρχείο Χίου για τα γεγονότα, υπήρξε η ενημέρωση ότι έγινε ιατρικός έλεγχος από τον ιδιώτη γιατρό του πλοίου, ζητήθηκε από τον Καπετάνιο η μεταφορά των δύο βαριά αρρώστων, με λάντζα, στο δημόσιο νοσοκομείο Χίου, όπου κατά τη μεταφορά εξέπνευσε ο ένας εκ των δύο, ενώ ο δεύτερος ναύτης, θετικός στον κορωνοϊό, νοσηλεύεται ήδη στο νοσοκομείο. Έγινε επίσης γνωστό ότι στο πλοίο νοσούν ακόμη 6 ναύτες.

Επειδή θεωρούμε, πολύ σημαντικό το γεγονός να χάνονται ανθρώπινες ζωές και άλλες να κινδυνεύουν επειδή δεν υπάρχουν υγειονομικά μέτρα προστασίας στα πλοία- και ο ναυτεργατικός κόσμος της Χίου έχει βιώσει στο πετσί του παρόμοια περιστατικά, ζητάμε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Περιφέρεια να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί και να απαιτήσει από τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς και το υπουργείο Υγείας, την άμεση αποστολή κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα πλοία, με την παρουσία γιατρού του δημοσίου, προκειμένου να εξεταστούν τα πληρώματα και να υπάρξει ενημέρωση από επίσημο φορέα της δημόσιας Υγείας.

Να διεκδικηθεί η άμεση προστασία της υγείας των ναυτεργατών όταν μάλιστα βρισκόμαστε σε νέα έξαρση της πανδημίας με ελλειπή μέτρα υγειονομικής, ιατρικής προστασίας και νοσηλείας και ήδη θρηνούμε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τίμησαν τους 58 Λημνιούς νεκρούς της μάχης του Σκρα

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την ευγνωμοσύνη που οφείλουμε σε αυτούς τους ήρωες τόνισε η Δήμαρχος Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα καλά με τις φορολογικές δηλώσεις λέει η ΑΑΔΕ

Δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά των λογιστών βλέπει η φορολογική διοίκηση σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τα προβλήματα στην διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επαφές με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσίες της Λέσβου

Η Δήμαρχος Λήμνου πραγματοποιήσε συναντήσεις για θέματα που αφορούν έργα του νησιού και του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέα προκήρυξη του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή»

Θα αφορά την αντικατάσταση κλιματιστικών πλυντηρίων και φούρνων
ΕΛΛΑΔΑ

Προηγήθηκε εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

Η έκθεση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων δείχνει πως τουλάχιστον 16 επιβάτες έχασαν την ζωή τους από την φωτιά που προκλήθηκε μετά την σύγκρουση
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος το πενθήμερο από 1ης Ιουλίου

Έρχεται η 6ήμερη εργασία
ΚΟΣΜΟΣ

«Νάκμπα» σημαίνει καταστροφή

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου