× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο Δήμος μπορεί να κόψει τα δέντρα ακόμη και αύριο»

Παρέμβαση του Διευθυντή Δασών Φώτη Κράλλη για τα ξερά πεύκα της οδού Διγαλάκη στη Νεάπολη. Αρνείται ότι απαγόρευσε στο Δήμο να κόψει τα δέντρα λόγω θερινής περιόδου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/8/2021

«Ο Δήμος μπορεί να κόψει τα δέντρα ακόμη και αύριο»

Την παρέμβαση του Διεθυντή Δασών Λέσβου, Φώτη Κράλλη προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μυτιλήνης, σχετικά με το θέμα της κοπής των δύο άρρωστων πεύκων στην οδό Διγαλάκη στη Νεάπολη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο Φώτης Κράλλης, η Δασική Υπηρεσία ουδέποτε απαγόρευσε την κοπή δέντρων στο Δήμο Μυτιλήνης και μάλιστα σημείωσε πως τις τελευταίες ημέρες κόβονται δέντρα μέσα στο άλσος Τσαμάκια που κι αυτό ανήκει στο Δήμο και η Δασική Υπηρεσία δεν έκανε την παραμικρή παρέμβαση ούτε και απαγόρευσε οποιαδήποτε ενέργεια. 

«Δεν έχουμε ως υπηρεσία την παραμικρή αρμοδιότητα να απαγορεύσουμε εργασίες μέσα σε ενα χώρο που δεν ανήκει σε εμάς αλλά στο Δήμο. Αυτό ισχύει τόσο για το άλσος Τσαμάκια που είναι δημοτικό δάσος όσο και για τα δέντρα που αναφέρονται στην οδό Διγαλάκη. Πιθανόν υπήρξε κάποια παρανόηση από την πλευρά του Δήμου και της αρμόδιας υπηρεσίας. Από  την πλευρά μας ποτέ δεν απαγορεύσαμε να γίνουν εργασίες στο δάσος πόσο μάλλον σε μια αστική περιοχή όπως είναι η  Νεάπολη. Μπορούν ακόμη και αύριο αν θέλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στην κοπή των δέντρων». 

Γενικότερα αναφερόμενος στο ζήτημα της διαχείρησης των δασικών εκτάσεων που ανήκουν σε Δήμους ή σε ιδιώτες ο Διευθυντής της Δασικής Υπηρεσίας σημειώνει ότι θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες για την προστασία και συντήρησή τους αφού όπως τονίζει η κλιματική αλλαγή πλέον έχει αλλάξει τις τα δεδομένα. «Ήδη έχω προτείνει στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σε πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, να γίνει το επόμενο διάστημα μια διευρυμένη συνάντηση όλων των ιδιοκτητών δασικών εκτάσεων στην οποία απαραιτήτως πρέπει να συμμετέχουν οι δήμοι και οι υπηρεσίες τους. Σε αυτή θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για το ζήτημα της διαχείρισης και προστασίας των δασών καθώς και για όλα όσα πρέπει να γίνουν απαραιτήτως και για τα οποία η υπηρεσία μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενημερώνει με έγγραφα τους ενδιαφερόμενους». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης