× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν πάει άλλο» με το φούσκωμα των λογαριασμών ενέργειας

Δεν αντέχουν άλλο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, προειδοποιεί η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/8/2021

«Δεν πάει άλλο» με το φούσκωμα των λογαριασμών ενέργειας

Με ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας καυτηριάζει την γενικευμένη πρακτική των παρόχων ενέργειας να μετακυλίουν στους καταναλωτές, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, την αύξηση του κόστους από τα δικαιώματα εκπομπής ρύπων, του φυσικού αερίου, αλλά και λόγω της αυξημένης κατανάλωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


«Σε σημαντική επιβάρυνση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οδηγεί η ενεργοποίηση από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας των σχετικών ρητρών που συνδέονται με το χονδρεμπορικό κόστος, το οποίο τους τελευταίους μήνες έχει παρουσιάσει αύξηση εξαιτίας της ανόδου του κόστους των δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων διοξειδίου του άνθρακα, την αύξηση του κόστους του φυσικού αερίου και την αυξημένη λόγω της εποχής ζήτηση για ρεύμα.

Από τις αρχές Αυγούστου οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας μετακυλίουν ο ένας μετά τον άλλο το κόστος αυτό στα τιμολόγια των πελατών τους με αποτέλεσμα ήδη οι επιχειρήσεις, αλλά και τα νοικοκυριά να λαμβάνουν φουσκωμένους λογαριασμούς, με την κορύφωση να αναμένεται εντός του Σεπτεμβρίου.

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) υπογραμμίζει ότι “για μια ακόμη φορά , σε μια περίοδο που η πανδημία έχει συρρικνώσει δραματικά τους τζίρους ειδικά των πολύ μικρών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών και έχει συσσωρεύσει μεγάλες υποχρεώσεις που θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα , η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με νέες αυξήσεις στην ενέργεια που πολλαπλασιάζουν το λειτουργικό κόστος για εκατοντάδες επαγγελματίες. Οι αυξήσεις αυτές που έρχονται να προστεθούν στο κύμα ανατιμήσεων μιας σειράς αγαθών και πρώτων υλών, που έκαναν την εμφάνιση τους από τον περασμένο Μάιο κάνουν αδύνατη τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, οι οποίες παλεύουν να σταθούν ζωντανές. Την ώρα που η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα βρίσκεται “ στην εντατική “ οι αυξήσεις στην ενέργεια έρχονται να δώσουν τη χαριστική βολή.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί ότι “η αγορά δεν αντέχει καμία νέα ανατίμηση στο ενεργειακό κόστος και μάλιστα την ώρα που απλήρωτους, λογαριασμούς ενέργειας εμφανίζει, σύμφωνα με το τελευταίο Εξαμηνιαίο δελτίο οικονομικού κλίματος μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ , το 26,3% των επιχειρήσεων”.

Τονίζει ότι “το κύμα ανατιμήσεων στην ενέργεια επηρεάζει δραματικά τα κοστολόγια των επιχειρήσεων ενώ η μετακύλιση του κόστους αυτού στους τελικούς καταναλωτές , μέσω των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών, είναι θέμα χρόνου.Την ενεργειακή μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα δεν πρέπει να την πληρώσουν μόνο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Καλούμε την κυβέρνηση μέσω των αρμοδίων υπουργείων και Αρχών να πάρει μέτρα και να βάλει φρένο στις υπέρογκες αυξήσεις . Να μην παραμένει θεατής και σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου στο ράλι των ανατιμήσεων που θα οδηγήσουν στο θάνατο τον ήδη μεγάλο ασθενή της πανδημίας , που δεν είναι άλλος από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις”».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέα προκήρυξη του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή»

Θα αφορά την αντικατάσταση κλιματιστικών πλυντηρίων και φούρνων
ΕΛΛΑΔΑ

Προηγήθηκε εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

Η έκθεση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων δείχνει πως τουλάχιστον 16 επιβάτες έχασαν την ζωή τους από την φωτιά που προκλήθηκε μετά την σύγκρουση
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος το πενθήμερο από 1ης Ιουλίου

Έρχεται η 6ήμερη εργασία
ΚΟΣΜΟΣ

«Νάκμπα» σημαίνει καταστροφή

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΕΛΛΑΔΑ

Αυξήσεις ως και 20% στην τιμή του καφέ

Ακόμη πιο ψηλά η τιμή της σοκολάτας
ΚΟΣΜΟΣ

Σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από απόπειρα δολοφονίας ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

Χτυπήθηκε με τέσσερις σφαίρες στο στομάχι - Πάνδημη καταδίκη της απόπειρας δολοφονίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

15η Μαΐου ‑ Παγκόσμια ημέρα οικογένειας

Δήλωση του αντιπεριφεριεάρχη Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Μιχάλη Δήσσου
ΕΛΛΑΔΑ

Συνέδριο δημοσιογραφίας από την ΕΣΗΕΠΗΝ στη Ρόδο

«Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»