× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πλώρη για Ειδικό Σχολείο στην Καλλονή!

Συνάντηση Βέρρου με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Νεότητας και δια βίου μάθησης για παραχώρηση οικοπέδου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/9/2021

Πλώρη για Ειδικό Σχολείο στην Καλλονή!

Σημαντικές εξελίξεις έφερε με την έλευσή του ο πρόεδρος του Ιδρύματος Νεότητας και Δια βίου Μάθησης στη Λέσβο, με κατεύθυνση την ίδρυση Ειδικού Σχολείου στην Καλλονή. Ο κ. Κώστας Δέρβος συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο για την παραχώρηση οικοπέδου για τον σκοπό αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σήμερα είμαστε χαρούμενοι. Η έλευση του Προέδρου του Ιδρύματος Νεότητας και δια βίου μάθησης κ. Κώστα Δέρβου σηματοδότησε, με την παραχώρηση κατά χρήση στον Δήμο οικοπέδου, την έναρξη της διαδικασίας για την ίδρυση και κατασκευή Ειδικού σχολείου.

Το σχολείο θα λειτουργήσει και σαν κέντρο επαγγελματικής αποκατάστασης ενηλίκων. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δέρβο που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δήμου και την κ. Μ. Βατή όπως και τον κ. Μιχάλη Ορφανό για την προσπάθεια τους» σημείωσε ο κ. Βέρρος.

Και η ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα θεμέλια για να στηθεί ένα σύγχρονο Ειδικό Σχολείο στην κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης των διαχρονικών προβλημάτων εκπαίδευσης (ανηλίκων και ενηλίκων) με βαριά αναπηρία, έβαλαν σήμερα το πρωί με τη συνάντησή τους στην Καλλονή ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Κωνσταντίνος Δέρβος.

Μετά από πολύμηνη μεταξύ τους συνεργασία, με την επίσκεψη σήμερα του Προέδρου στη Λέσβο επισφράγισαν τη συμφωνία παραχώρησης οικοπέδου που ανήκει στο Ίδρυμα προς τον Δήμο (έκτασης 8.015,75 τ.μ.) και βρίσκεται στη θέση «Σουμούρια» Καλλονής, με την προοπτική να κατασκευαστεί εκεί το Ειδικό Σχολείο. Στη συνεργασία αυτή που ξεκίνησε από τον περασμένο Απρίλιο μετά από σχετικό αίτημα του Δημάρχου για την παραχώρηση του οικοπέδου που ανήκει στο Ίδρυμα από το 1976, συμμετέχει και το Υπουργείο Παιδείας που είναι ενήμερο και υποστηρικτικό στην υλοποίηση αυτής της σημαντικής κοινωνικής πρωτοβουλίας.

Ο Πρόεδρος του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Κωνσταντίνος Δέρβος, επισκέφτηκε τη Λέσβο και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το υπό παραχώρηση οικόπεδο, να συζητήσει κατ΄ ιδίαν με τον Δήμαρχο για την προοπτική της δημιουργίας Ειδικού Σχολείου και να διευθετήσει τις τελευταίες διαδικαστικές λεπτομέρειες της παραχώρησης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η Επικεφαλής του Γραφείου ΑμεΑ που έχει ιδρύσει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου Μαρία Βατή και εργάζεται για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αναπηρία, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ζαχαρώ Ιωακείμ και ο Πρόεδρος της Καλλονής Νίκος Χαλκιώτης.    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να γίνει πλήρως κατανοητή η αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός σύγχρονου Ειδικού Σχολείου, αρκεί να διατυπωθεί ότι στο νησί λειτουργεί αυτή τη στιγμή μόνο ένα Ειδικό Σχολείο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για εφήβους, το  ΕΕΕΕΚ Λέσβου, στη Μυτιλήνη. Με τους μαθητές από τη Δυτική Λέσβο να αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά ακόμα και με ταξί για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα διάρκειας μόλις τεσσάρων ωρών σε ελλιπείς υποδομές.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος δήλωσε για την εξέλιξη αυτή:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά αλλά και να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Κωνσταντίνο Δέρβο για το ζωηρό του ενδιαφέρον για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα και την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας για την παραχώρηση του οικοπέδου. Η επίσκεψή του στον Δήμο, μας τιμά, όπως τιμά και τον ιερό σκοπό της συνεργασίας μας. Πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να έχουμε ολοκληρώσει το γραφειοκρατικό κομμάτι της παραχώρησης με τις υπηρεσίες του Δήμου μας, του Ιδρύματος και του Υπουργείου Παιδείας για να μπούμε στο κομμάτι που θα αφορά αποκλειστικά πια τη δημιουργία του Ειδικού Σχολείου. Μίας υπόθεσης που ήταν εξάλλου πολιτική μας δέσμευση από τη στιγμή που ιδρύσαμε Γραφείο ΑμεΑ στον Δήμο μας».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση μνήμης για την Αγλαΐα Αρχοντίδου‑Αργύρη

Ένας χρόνος από το θάνατο της εμβληματικής αρχαιολόγου και για πολλά χρόνια Εφόρου Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πιάστηκαν στα χέρια

Τραυματισμός και σύλληψη για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με τραυματισμό στη Γέρα

Οδηγός μηχανής συγκρούστηκε με πρόβατα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

18χρονός με χασίς στη Μυτιλήνη

Σύλληψη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση ύμνος στον πολιτισμό της ελιάς

Η μεγάλη προσέλευση κόσμου και η ποιότητα των ομιλητών χαρακτήρισαν για μια ακόμα φορά την έκθεση της «Εταιρείας Αρχιπέλαγος» στο Μουσείο – Ελαιοτριβείο Βρανά στον Παπάδο
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ικανοποιητική προσέλευση στις εκλογές του ΤΕΕ στη Λέσβο

Μέχρι τις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα είναι ανοιχτές οι κάλπες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στους δασκάλους και νηπιαγωγούς της Λέσβου

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκλέγει νέο διοικητικό συμβούλιο,εξελεγκτική επιτροπή και αντιπροσώπους σε ΑΔΕΔΥ και Διδασκαλική Ομοσπονδία
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Πελοποννήσιοι τιμούν τον Καραβόγιαννο

Το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο Καραπαναγιώτη στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Οργάνωση AHEPA κάλυψε το κόστος ανακαίνισης και εκτελωνισμού ασθενοφόρου που βρίσκονταν στο Τελωνείο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ώρα της κρίσης για το Τεχνικό Επιμελητήριο του βορείου Αιγαίου

Στο στούντιο του «Ν» οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων συζήτησαν για προβλήματα του κλάδου και τις προκλήσεις της νέας περιόδου που ξεκινά
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο

Για τον νευροχειρουργό Βασίλη Κοντογιάννη, τους συνεργάτες ιατρούς καθώς και τον φυσικοθεραπευτή Ιωσήφ Γαληνό