× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο 14χρονος Κλεάνθης εμβολιάστηκε «για να κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο»!

Συζητώντας με ένα νεαρό Μυτιληνιό που χθες έκανε στο Νοσοκομείο τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοιού της Pfizer

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/9/2021

Ο 14χρονος Κλεάνθης εμβολιάστηκε «για να κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο»!

Ο Κλεάνθης είναι μόλις 14 ετών. Πριν δυο εβδομάδες έκανε συνοδευόμενος από τον πατέρα του την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού της Pfizer. Και χθες παρέα με τη μητέρα του που ασκεί παραϊατρικό επάγγελμα έκανε τη δεύτερη δόση.
«Όλα τα άλλα εμβόλια που μου έκαναν τα έκανα γιατί οι γονείς μου έλεγαν ότι έπρεπε. Μωρό ήμουνα, δεν ήξερα και δεν είχα γνώμη. Αλλά τώρα το εμβόλιο έγινε γιατί εγώ είπα πώς έπρεπε. Έπρεπε να νιώσω ασφαλής με τους φίλους μου, τους γονείς μου, τον παππού μου που ανήκει σε ευπαθή ομάδα» λέει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια εβδομάδα θα πάει στην Γ΄ τάξη του Γυμνασίου σε ένα από τα Γυμνάσια της πόλης. «Πέντε φίλοι μου έχουν ήδη εμβολιαστεί και τις επόμενες μέρες θα εμβολιαστούν και άλλοι. Μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε όλα όσα θέλουμε. Να απελευθερωθούμε» λέει ο Κλεάνθης που είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος για την ανάγκη εμβολιασμού όλων.

«Στο σπίτι μας όλοι οι μεγαλύτερης ηλικίας είναι εμβολιασμένοι. Οι γονείς μου πρώτοι απ’ όλους. Αλλά και οι δυο μικρότερες αδελφές μου θα εμβολιαστούν μόλις επιτραπεί αυτό να γίνεται στην ηλικίας τους» προθέτει.

Τον ρωτήσαμε αν είχε, αν έχει κάποια παρενέργεια. «Στην πρώτη δόση κοιμήθηκα λίγο παραπάνω» λέει και «προσθέτει αμέσως «αλλά δεν ξέρω αν αυτό ήταν παρενέργεια του εμβολίου ή απλά το ήθελα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά τα όσα διαδίδονται περί μη ύπαρξης κορονοιού και παρενέργειες του εμβολίου από αρνητές του κορονοιού και αντεμβολιαστές ο Κλεάνθης είναι κάθετος. «Εμπιστεύομαι λέει την επιστήμη και τα όσα λέγονται είναι ανοησίες. Το εμβόλιο είναι όπλο ενάντια σε μια αρρώστια. Όπως στο παρελθόν τα εμβόλια άλλαξαν τη ζωή εκατομμυρίων συνανθρώπων μας έτσι θα γίνει και τώρα. Θα γελάμε με τα όσα λένε σήμερα για τσιπάκια και έλεγχος. Μόνο για εξωγήινους δεν έχουν πει. Αλλά εμείς στο μέλλον που διαλέξαμε τη σωστή πλευρά θα γελάμε και γιατί με το εμβόλιο που κάναμε αλλάξαμε λίγο τον κόσμο. Τον κάναμε καλύτερο».

Ρωτάμε τον Κλεάνθη αποχαιρετώντας τον τι δουλειά θέλει να κάνει όταν μεγαλώσει. «Θέλω να γίνω γιατρός απαντά με σιγουριά. Θέλω να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ