× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βασιλικότερη της… Κεραμέως η Πρυτάνισσα!

«Θλιβερή η στάση της για τη δραματική μείωση εισακτέων» σχολιάζει ο βουλευτής Γιάννης Μπουρνούς

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 8/9/2021

Βασιλικότερη της… Κεραμέως η Πρυτάνισσα!

Με το… βατερλό των κενών θέσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου να φτάνει στο 50%, μετά την ανακοίνωση των βάσεων, όλους τους τοπικούς φορείς να ανησυχούν, αλλά και το Κεντρικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΔΕΠ του Ιδρύματος να λέει ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Κεραμέως, η Πρυτάνισσα σε χιώτικο Μέσο Ενημέρωσης τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο ξεπέρασε τους σκόπελους! «Θλιβερή η στάση της» σχολιάζει ο βουλευτής Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για αποψίλωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου και των περιφερειακών ΑΕΙ θυμίζουμε ότι έκανε λόγο ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου επισημαίνοντας ότι οι βάσεις έφεραν 2.192 επιτυχόντες σε σύνολο 4.265 διαθέσιμων θέσεων για το ανώτατο Ίδρυμα που εδρεύει στην περιοχή μας.

Ειδικότερα στο politischios.gr η πρυτάνισσα, Χρυσή Βιτσιλάκη τόνισε ότι «η αναπτυξιακή συμβολή του Πανεπιστήμιου Αιγαίου δεν έχει να κάνει με το πόσα σουβλάκια και καφέδες θα πουληθούν αλλά στην αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας». Μάλιστα με την ανακοίνωση των βάσεων, στην ΕΡΑ Αιγαίου, στην ίδια κατεύθυνση είχε δηλώσει «Το πανεπιστήμιο Αιγαίου προωθώντας σε όλα τα επιστημονικά αντικείμενα την αριστεία στη διδασκαλία και την έρευνα , θα συνεχίσει να προχωρά επαυξάνοντας το έργο του προωθώντας τις συνεργασίες με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αναπτυξιακά τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες το πανεπιστήμιο εδράζει».

Αν δηλαδή στην ΕΡΤ δεν είχε αναφερθεί καθόλου στην «ταμπακέρα», στο politischios, υπερασπίστηκε τον νόμο Κεραμέως που άφησε λειψό το Πανεπιστήμιο Αιγαίου από εισακτέους. Μάλιστα επανέλαβε όπως πάντα την πάγια θέση της, ότι τη βασική επίπτωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου την έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που διεύρυνε και πολλαπλασίασε τα Τμήματα ΑΕΙ ανά την Ελλάδα. Ας σημειωθεί ότι δεν έχει γίνει κατορθωτό να επικοινωνήσουμε με την Πρυτάνισσα από τις 27 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θλιβερή η στάση της κ. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου»

«Θλίψη προκαλούν οι δηλώσεις της κυρίας Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τη δραματική μείωση εισακτέων (50% κενές θέσεις) στο ίδρυμα του οποίου ηγείται διοικητικά, εξαιτίας του καταστροφικού "Νόμου Κεραμέως", που πέταξε εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 40.000 μαθητές, για να δημιουργήσει "πελατεία" για τους φίλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κολλεγιάρχες» λέει σε δήλωσή του ο βουλευτής, Γιάννης Μπουρνούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κυρία Πρύτανης ούτε λίγο ούτε πολύ επιχαίρει για το γεγονός αυτό, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι "ο αριθμός των φετινών εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι αυτός που χρειάζεται για να ανταποκριθεί το ίδρυμα στις ανάγκες για ποιοτική εκπαίδευση"! 

Στην προσπάθειά της δε να στηρίξει απόλυτα την κυβερνητική πολιτική, δεν διστάζει να προσβάλει εμμέσως πλην σαφώς τις τοπικές μας κοινωνίες, τους φορείς των νησιών, αλλά και την ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα, που ανησυχεί για την δρομολογημένη δραματική συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναφέροντας ότι «η αναπτυξιακή συμβολή του Πανεπιστήμιου Αιγαίου δεν έχει να κάνει με το πόσα σουβλάκια και καφέδες θα πουληθούν, αλλά στην αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας».

Η κυρία Πρύτανης καλό θα ήταν να αντιληφθεί τον θεσμικό (αλλά και τον ακαδημαϊκό) της ρόλο και να αφήσει έστω για λίγο στην άκρη τα φιλοκυβερνητικά της αισθήματα. Να δράσει τώρα, προτού η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρήσει σε καταργήσεις Τμημάτων, γιατί αλλιώς θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη Πρύτανης που πανηγύριζε επειδή συρρικνώνουν το ίδρυμά της.» κατέληξε ο κ. Μπουρνούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δήλωση της Πρυτάνισσας στο politischios

«Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ξεπέρασε με επιτυχία, με μικρές εξαιρέσεις τους μεγάλους σκοπέλους που έχουν δημιουργηθεί από τις επάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις που ήταν καταρχήν και κατεξοχήν η μεγάλη διεύρυνση και πολλαπλασιασμός τμημάτων ανά την Ελλάδα με την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και αυτό που χρειάζονταν προφανώς να εξορθολογιστεί, που ήταν μία Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής- η οποία έγινε και με ένα τρόπο ώστε σε ορισμένα τμήματα είχε επιπτώσεις.

Όμως τα Τμήματά μας πάντα ζητούσαν έναν πολύ συγκεκριμένο αριθμό εισακτέων που θα μπορούσαν ποιοτικά και με δεδομένες τις υποδομές τους να καλύψουν. Το υπουργείο διαχρονικά δίνει περισσότερες θέσεις. Άρα φέτος δίνεται έμφαση στη διαφορά των θέσεων. Αν όμως εξετάσουμε τον αριθμό των εισακτέων που ζητούσαν τα τμήματα θα δούμε ότι είμαστε πολύ κοντά σε αυτό που ζητούσαν τα Τμήματα.

Η σημαντικότητα του Πανεπιστημίου και της επιστημονικής γνώσης που παράγει, δεν έχει να κάνει με ποσοτικά δεδομένα. Δεν έχει να κάνει με το πόσα σουβλάκια ή καφέδες θα πουλήσουμε, κι αυτό είναι σημαντικό για την οικονομία, αλλά η αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης στην αξιοποίηση της τοπικής κοινωνίας..»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Αποτοξίνωση μετά τον πασχαλινό οβελία

Πως θα αντιστρέψουμε με υγιεινό τρόπο χωρίς υπερβολές το δείκτη της ζυγαριάς μετά το Πασχαλινό τραπέζι
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί

Το Μεγάλο Σάββατο στη Μύρινα της Λήμνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αγριος καβγάς με επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Δύο Μυτιληνιοί συνεπλάκησαν μεταξύ το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

9 μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως

Δύο περισσότεροι καθηγητές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στη Λέσβο

6.000 ευρώ η λεία των δυο γυναικών που συμμετείχαν στην απάτη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

18χρονος ο φερόμενος δράστης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση