× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αγιασμός… όπως πέρσι

Εκτός αν υπάρχει αύλειος χώρος- Τα κενά στα σχολεία- Rapid test και self test για εκπαιδευτικούς και μαθητές

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 9/9/2021

Αγιασμός… όπως πέρσι

Με την εγκύκλιο για το άνοιγμα των σχολείων να… ταλαιπωρεί τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με τους όρους και τις προϋποθέσεις εκκίνησης της φετινής σχολικής χρονιάς, οδηγίες για τον αγιασμό δίνονται κατά βάση από τις σχολικές μονάδες προς γονείς και κηδεμόνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κύρια οδηγία για τον φετινό αγιασμό της Δευτέρας 13ης Σεπτέμβρη που θα ακουστεί το πρώτο κουδούνι, όπως λένε στο «Ν» η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Καίτη Στρατάκη και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τίμος Θεοφανέλλης είναι να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας Covid.

Κάθε σχολείο θα έχει διαφορετική ώρα ως προς τον αγιασμό, αλλά και οδηγίες. Για παράδειγμα όπου δεν υπάρχει μεγάλος αύλειος χώρος, ενδεχομένως να μην είναι ούτε συνοδοί των μαθητών και μαθητριών στον χώρο. Γονείς και κηδεμόνες θα πληροφορηθούν ώρες προσέλευσης και αποχώρησης από την οδηγία που θα αναρτηθεί στο οικείο σχολείο.

Από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου αναμένεται να διατεθούν τα σχολικά βιβλία και να ξεκινήσει το ολοήμερο πρόγραμμα στα Δημοτικά Σχολεία. Τις τελευταίες ημέρες έχουν εντοπιστεί κενά δασκάλων λόγω αδειών κύησης ή ανατροφής στη Μυτιλήνη και ένα στα Μιστεγνά. Κενά αντίστοιχης αιτιολογίας εμφανίζονται σε διάφορες ειδικότητες σε Γυμνάσια και Λύκεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Self test οι μαθητές και οι μαθήτριες θα πρέπει να επιδεικνύουν την Τρίτη το πρωί και την Παρασκευή, ενώ rapid test θα πρέπει να κάνουν οι εκπαιδευτικοί.

Η Ένωση Γονέων

Το Δ.Σ. της Ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης  με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς εύχεται «καλή σχολική χρονιά με υγεία,  τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς, δασκάλους και καθηγητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευελπιστούμε ότι σύντομα μέσα σε αυτή τη χρονιά , η πανδημία που τόσο άλλαξε τις ζωές μας αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων θα  αποτελέσει παρελθόν.

Επειδή σε αυτή τη χρονιά πρέπει να γίνουν εκλογές στους περισσότερους συλλόγους γονέων & κηδεμόνων (η σωστή λειτουργία των συλλόγων επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία), είναι ζωτικής σημασίας η μαζική ενεργή συμμετοχή όλων των γονέων & κηδεμόνων στις εκλογικές διαδικασίες.

Σαν Ένωση αγωνιζόμαστε για καλύτερες συνθήκες στην Παιδεία, είμαστε στο πλευρό των συλλόγων και η ανταπόκριση μας είναι άμεση σε οποιαδήποτε αίτημα βοήθειας, συμπαράστασης και συμμετοχής σε συναντήσεις με φορείς για την στήριξη των αιτημάτων των μελών μας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου