× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αγιασμός με αυστηρά υγειονομικά μέτρα στα σχολεία της Λέσβου

«Στόχος μας είναι να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία όλη τη χρονιά» δηλώνει η Προϊσταμένη της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Μαρία Παπαδανιήλ

Δημοσίευση 13/9/2021

Αγιασμός με αυστηρά υγειονομικά μέτρα στα σχολεία της Λέσβου

Πρώτο κουδούνι και αγιασμός σήμερα για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, με την τήρηση των αυστηρών υγειονομικών μέτρων για τον κορονοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μαθητές κάθε ηλικίας με την τσάντα στον ώμο τη μάσκα και το έγγραφο του self test στο χέρι, ξεκίνησαν νωρίς το πρωί για το σχολείο τους, ακολουθώντας τις οδηγίες που έλαβαν οι γονείς μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η είσοδος για τους γονείς των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός του σχολείου δεν επιτρεπόταν με εξαίρεση τους μαθητές της Α΄ Δημοτικού που υπήρχε η δυνατότητα να μπει στο σχολείο ένας συνοδός γονέας για κάθε παιδί ο οποίος είτε θα είχε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε θα είχε υποβληθεί σε rapid test.

Μετά τον Αγιασμό που έγινε στις αυλές των σχολείων με την τήρηση αποστάσεων, οι μαθητές μπήκαν στις αίθουσες για να παραλάβουν τα βιβλία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από αύριο το σχολικό πρόγραμμα ξεκινάει κανονικά για όλα τα σχολεία του νησιού μας ενώ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα λειτουργεί και το ολοήμερο σχολείο.

Αναφερόμενη η Προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καίτη Στρατάκη στην πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων, σημείωσε ότι σε γενικές γραμμές όλα κύλησαν ομαλά χωρίς σοβαρά προβλήματα.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, υπάρχουν 4 κενά δασκάλων  στα Δημοτικά σχολεία της Λέσβου και 4 κενά στα σχολεία της Λήμνου. Υπάρχουν επίσης και κάποια κενά σε ειδικότητες δασκάλων, όπως Αγγλικά, Φυσική Αγωγή κ.λπ. Ευελπιστούμε ότι έως το τέλος του μήνα θα καλυφθούν με αναπληρωτές που θα στείλει το Υπουργείο».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου