× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κατά των νέων δομών το 78% των κατοίκων του Β. Αιγαίου

Αναλυτική παρουσίαση της δημοσκόπησης που έκανε μέσα στον Ιούλιο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στην πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 16/9/2021

Κατά των νέων δομών το 78% των κατοίκων του Β. Αιγαίου
Βίντεο-φωτογραφίες: Θράσος Αβραάμ

Τη γνωστή δημοσκόπηση  στην οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι  απόψεις των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου για το μεταναστευτικό - προσφυγικό και τη δημουργία νέων δομών, παρουσίασε αναλυτικά  σήμερα (Πέμπτη) το απόγευμα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού - Οικονομικών Αναστασία Αντωνέλλη, στην πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση, μετά από ένα χρόνο περίπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παρουσίαση της δημοσκόπησης από την αντιπεριφερειάρχη Αναστασία Αντωνέλλη, έγινε με αφορμή γραπτή ερώτηση που είχε καταθέσει πριν λίγο καιρό για το θέμα ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Άρης Χατζηκομνηνός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εξήγησε η αντιπεριφερειάρχης η έρευνα γνώμης, έγινε από την Περιφερειακή Αρχή με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων θητείας της στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Στο πλαίσιο της δημοσκόπησης, σημείωσε τέθηκαν διάφορα ερωτήματα στους πολίτες μεταξύ αυτών και ζητήματα που αφορούν το μεταναστευτικό - προσφυγικό.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα στοιχεία που παρουσίασε η Αναστασία Αντωνέλλη, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι κάτοικοι των νησιών μας θεωρούν ότι το μεταναστευτικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που ταλανίζει την Περιφέρειά μας τα τελευταία χρόνια ενώ η πλειοψηφία τάσσεται ξεκάθαρα κατά της δημιουργίας νέων δομών. 

Ειδικότερα όπως ανέφερε η Αναστασία Αντωνέλλη το 84% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση είπαν ότι το μεταναστευτικό έχει αρνητικές συνέπειες για τα νησιά μας ενώ το 78,7% διαφωνεί με τη δημιουργία νέων δομών. Μόνο ένα ποσοστό 18,4% δήλωσε ότι επιθυμεί τη δημιουργία δομών φιλοξενίας.

Σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να γίνεται αποτροπή εισόδου μεταναστών στη χώρα με κάθε μέσο, το 48% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι συμφωνεί ενώ το 51,2% δήλωσε ότι διαφωνεί. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ότι αφορά την άποψη των πολιτών για τον Περιφερειάρχη το 79,85% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει θετική άποψη, το 10,08% δήλωσε ότι δεν έχει ούτε θετική αλλά ούτε αρνητική άποψη, ενώ το 17% δήλωσε ότι έχει αρνητική άποψη. 

Απαντώντας οι πολίτες σε ερώτημα για τους τομείς που πρέπει να δώσει προτεραιότητα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το  επόμενο διάστημα ιεράρχησαν πρώτον τον τουρισμό με 54,8% δεύτερο το μεταναστευτικό ζήτημα με ποσοστό 54,5, τρίτο ζήτημα  την προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή μας με 22,5% τέταρτο ζήτημα με 22,2%  την απορόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και πεμπτο ζήτημα με 21,3% την προώθηση των τοπικών προϊόντων 

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί την παρουσίαση της δημοσκόπησης από την Αναστασία Αντωνέλλη. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το ριζάρι, των κόκκινων αυγών του φτωχού

ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ευχές για το Πάσχα από τον Κώστα Μουτζούρη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου απευθύνει ευχές στους κατοίκους των νησιών μας
ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Τι αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο και ποιους όρους έθεσε - Αντίθετος ο εισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου
ΕΛΛΑΔΑ

Το βάψιμο αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη και όσα πρέπει να προσέξετε

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδήλωση για τη Λέσβο στο Λονδίνο με Λαζόπουλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προβολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συναντήσεις Καλλία, Χατζηκυριαζή και Κουρσουμποά στη Λήμνο

Οι αντιπεριφερειάρχες Τεχνικών Έργων, Μεταναστευτικής Κρίσης και Οικονομικών επισκέφθηκαν το νησί και είχαν συναντήσεις με φορείς και αυτοδιοικητικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων