× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ‑ «Οδηγητή» στη Μυτιλήνη

Σήμερα Σάββατο στις 8 και 30 η ομιλία του Γιάννη Πρωτούλη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/9/2021

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ‑ «Οδηγητή» στη Μυτιλήνη

Το απόγευμα της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Σαπφούς ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- «Οδηγητή» στη Μυτιλήνη οι οποίες κορυφώνονται σήμερα Σάββατο με την κεντρική ομιλία του Γιάννη Πρωτούλη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεκάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το πρόγραμμα της πρώτης μέρας στην πλατεία Σαπφούς. Περιηγήθηκαν στις θεματικές εκθέσεις που υπήρχαν στο χώρο για τους μαθητές και τη γυναικεία ανισοτιμία, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν τόσο οι κλασικές, όσο και οι νέες εκδόσεις που υπήρχαν στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με χαιρετισμό από τον Δημήτρη Ευσταθίου, γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης Λέσβου της ΚΝΕ, ο οποίος καλωσόρισε τους επισκέπτες τονίζοντας στην ομιλία του:

«Και εδώ στη Μυτιλήνη, μετά την πολύ επιτυχημένη διεξαγωγή του 30ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ τον περασμένο Ιούλιο, ανταμώνουμε ξανά, σε αυτό το μοναδικό θεσμό που άντεξε και θα συνεχίσει και αντέχει στο χρόνο.
Το φετινό μας φεστιβάλ διεξάγεται με σύνθημα «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς. Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, το Σοσιαλισμό!» Είναι ένα σύνθημα επίκαιρο, γιατί προτρέπει τις νέες και τους νέους της χώρας μας, να διεκδικήσουν τα όνειρα τους, που σήμερα γίνεται όλο και πιο φανερό, ότι δε χωράνε στην άδικη καπιταλιστική κοινωνία, που τα δίνει όλα στους λίγους και δεν αφήνει τίποτα για τους πολλούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυτό το σύνθημα, θέλουμε να σηματοδοτήσουμε τη συνέχεια των αγώνων της νεολαίας, που παίρνουν τη σκυτάλη από τους μικρούς και μεγάλους ελπιδοφόρους αγώνες που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα. Σε πείσμα όλων αυτών, που νόμιζαν ότι μέσα στην πανδημία και το lockdown θα μπορέσουν να περάσουν ανενόχλητοι τις ανατροπές του αιώνα, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι της χώρας, με μπροστάρηδες τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αντέδρασαν, έσπασαν τη σιωπή και απέδειξαν ότι η προστασία της ζωής και της υγείας του λαού, μπορεί να συνδυαστεί με την αγωνιστική διεκδίκηση».

Το Φεστιβάλ τίμησε το μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με τις ανακοινώσεις που ακουγόντουσαν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, με τα τραγούδια που έπαιξαν τα σχήματα που συμμετείχαν στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα καθώς και την προβολή βίντεο που επιμελήθηκε η ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τους ήχους γνωστών και αγαπημένων ρεμπέτικων και λαϊκών τραγουδιών από τα σχήματα «Rebetels» και «La Muzica».Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα στις 20:00 στην πλατεία Σαπφούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά το πρόγραμμα της σημερινής μέρας:

• Προβολή βίντεο με αφορμή τα 8 χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Π. Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή
• Ομιλία από τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
• Μεγάλη συναυλία με τους RAD Music International
Στο χώρο θα λειτουργεί και σήμερα Βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» καθώς και γωνιά του «Κόκκινου Αερόστατου» με δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ