× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το Μάιο η δίκη για την κλοπή στον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Κατηγορούμενοι πατέρας και γιός που είχαν επισκεφθεί το Μοναστήρι λίγες μέρες πριν την κλοπή. Ο πατέρας γνώριμος από υποθέσεις διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/9/2021

Το Μάιο η δίκη για την κλοπή στον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Αναβλήθηκε χθες για το Μάιο του 2022, η εκδίκαση από το Μονομελές Κακουργιοδικείο Μυτιλήνης της υπόθεσης της διάρρηξης και της κλοπής των αφιερωμάτων στο Ναό του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο. Οι δυο κατηγορούμενοι έχουν παραπεμφθεί για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από κοινού, αντικειμένων αξίας άνω των 120.000 ευρώ από άτομα που διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα. 20.000 ευρώ.
Οι κατηγορούμενοι είναι ένας 53χρονος περίπου σήμερα και ο γιός του και πληροφορίες σχετικά με το σε βάρος τους κατηγορητήριο αναφέρουν ότι παραπέμπονται με βάση στοιχεία από την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών του επικοινωνιών και την καταγραφή από την Αστυνομία συνομιλίας του με άλλο πρόσωπο, το οποίο βρίσκεται έγκλειστο στις φυλακές για έγκλημα, στην περιοχή του Ευεργέτουλα της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα τόσο ο 53χρονος όσο και ο γιος του είχαν καταγραφεί λίγες μέρες πριν τη διάρρηξη και την κλοπή στο εσωτερικό του Ναού ως επισκέπτες ενώ αναχώρησαν χωρίς καν να προσκυνήσουν.

Ο 53χρονος το 2006 είχε συλληφθεί στην Καλλονή για την κατοχή 42 κιλών χασίς. Το 2012, έχοντας στο μεταξύ αποφυλακιστεί (!!!), ήταν ο πρώτος ύποπτος για τη διάρρηξη, που είχε αναζητήσει τότε η Ασφάλεια Μυτιλήνης κάνοντας έφοδο σπίτι του σε ορεινό χωριό της Λέσβου με την ελπίδα ότι θα βρίσκονταν τα κλοπιμαία από τη διάρρηξη του προσκυνήματος.

Κοσμήματα δεν βρέθηκαν, βρέθηκαν όμως ποσότητα ηρωίνης βάρους 219 γραμμαρίων και 358 γραμμάρια χασίς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χρονικό της μεγάλης κλοπής
Η πολυσυζητημένη κλοπή των αφιερωμάτων από τις προθήκες του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο έγινε το ξημέρωμα της 28ης Φεβρουαρίου 2012. Δράστες όπως φαίνεται στην καταγραφή από τις κάμερες του Ναού τρεις άνδρες οι οποίοι παραβίασαν με «γρύλο» πλαϊνή πόρτα, μπήκαν στο Ναό, έσπασαν τέσσερις από τις 11 προθήκες με χρυσά πολύτιμα αφιερώματα, άρπαξαν ότι μπορούσαν και εξαφανίστηκαν υπό τους ήχους των ενεργοποιημένων συστημάτων συναγερμού.

Μαζί τους ήταν και ένας τέταρτος συνεργός που λειτούργησε σαν τσιλιαδόρος. Συνολικά ο χρόνος που διήρκεσε η κλοπή ήταν περί τα τέσσερα λεπτά.Δυο από τους δράστες της κλοπής εικάζεται ότι είναι νεκροί, θύματα διαμάχης διαχείρισης κερδών από ναρκωτικά.Τα κλοπιμαία μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις