× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έξι νεκροί στην άσφαλτο το καλοκαίρι στη Λέσβο

Από τις 12 Μαΐου όπου έγινε το πρώτο θανατηφόρο στα Θέρμα έως και σήμερα 24 Σεπτεμβρίου που χάθηκε ένας 20χρονος στην Άγρα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 24/9/2021

Έξι  νεκροί στην άσφαλτο το καλοκαίρι στη Λέσβο

Έξι συμπολίτες μας από τη Λέσβο έχουν χάσει τη ζωής τους σε αντίστοιχα τροχαία δυστυχήματα από τις αρχές Μαΐου όπου τελείωσε επίσημα ο περιορισμός κυκλοφορίας και το lock down έως σήμερα 24 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως γνωστόν η καραντίνα και η απαγόρευση μετακινήσεων είχε περιορίσει σημαντικά την κίνηση των οχημάτων στους δρόμους του νησιού καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας με αποτέλεσμα να μειωθούν στο ελάχιστο τα τροχαία ατυχήματα. Η διαφορά έγινε ιδιαίτερα αισθητή μετά την Πρωτομαγιά όταν ξεκίνησε η σταδιακή άρση των μέτρων με την επαναλειτουργία της αγοράς και της εστίασης. Σχεδόν ταυτόχρονα αυξήθηκε ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων ενώ σημειώθηκαν και τα πρώτα θανατηφόρα δυστυχήματα.

Το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα που καταγράφεται μετά την καραντίνα έγινε στις 12 Μαΐου στα Θέρμα του κόλπου Γέρας όταν φορτηγό αυτοκίνητο χτύπησε και εγκατέλειψε  μία γυναίκα οδηγό δικύκλου η οποία λίγο αργότερα κατέληξε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Το δεύτερο δυστύχημα έγινε στον Καρά Τεπέ στις 23 Αυγούστου όπου έχασε τη ζωή του ένας 60χρονος συμπολίτης μας, η μοτοσικλέτα του οποίου συγκρούσθηκε με ΙΧ αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4 νεκροί το Σεπτέμβρη 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα υπόλοιπα  4 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα σημειώθηκαν από 1η έως σήμερα 24 Σεπτεμβρίου.

Το πρώτο δυστύχημα του Σεπτεμβρίου έγινε στις 6 του μήνα στην περιοχή της Αχλαδερής με θύμα έναν ηλικιωμένο άνδρα και σοβαρά τραυματισμένες τη γυναίκα και την κόρη του που επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολούθησε το τραγικό δυστύχημα στην Ερεσό στις 14 Σεπτεμβρίου,  όπου έχασε τη ζωή του ένας 53χρονος η μοτοσικλέτα του οποίου ξέφυγε από την πορείας της και προσέκρουσε σε ένα δέντρο.

Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα την περασμένη Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου έχασε τη ζωή του στο Μόλυβο ένας συμπολίτης μας 60 ετών η μοτοσικλέτα του οποίου ανατράπηκε σε δρόμο κοντά στο γήπεδο του χωριού.

Τελευταίο περιστατικό σήμερα τα ξημερώματα στην Άγρα όπου έχασε τη ζωή του ένα 20χρονο παλικάρι που οδηγούσε μοτοσικλέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός  από τα παραπάνω θανατηφόρα δυστυχήματα τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί δεκάδες ατυχήματα  με σοβαρούς ή λιγότερο σοβαρούς τραυματισμούς στους δρόμους του νησιού μας.  

Αιτίες ... 

Οι  σημαντικότερες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στο νησί μας, όπως αυτές καταγράφονται  από τα αστυνομικά τμήματα και την Τροχαία Μυτιλήνης, είναι κυρίως  οι εσφαλμένες αποφευκτικές ενέργειες, όπως ένας ελιγμός, η παραβίαση των πινακίδων κυκλοφορίας, η αυξημένη ταχύτητα και σε κάποιες περιπτώσεις η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Αφίξεις Σύρων προσφύγων στην Ερεσό

Μεταφέρθηκαν 25 άτομα στο ΚΥΤ της Μυτιλήνης ενώ αναμένεται και η μεταφορά των υπολοίπων 30
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρώπη νομοθετεί για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε για πρώτη φορά νόμο της ΕΕ και τα κράτη μέλη έχουν στη διάθεσή τους τρία χρόνια από την έναρξη ισχύος της οδηγίας για να τη μεταφέρουν στο εθνικό τους δίκαιο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές Eξετάσεις

Πότε τελειώνουν τα μαθήματα, πότε ξεκινούν οι εξετάσεις στα σχολεία και πώς επηρεάζουν οι ευρωεκλογές το χρονοδιάγραμμα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Αποτοξίνωση μετά τον πασχαλινό οβελία

Πως θα αντιστρέψουμε με υγιεινό τρόπο χωρίς υπερβολές το δείκτη της ζυγαριάς μετά το Πασχαλινό τραπέζι
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί

Το Μεγάλο Σάββατο στη Μύρινα της Λήμνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αγριος καβγάς με επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Δύο Μυτιληνιοί συνεπλάκησαν μεταξύ το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

9 μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως

Δύο περισσότεροι καθηγητές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στη Λέσβο

6.000 ευρώ η λεία των δυο γυναικών που συμμετείχαν στην απάτη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

18χρονος ο φερόμενος δράστης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη