× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σε πρώτο πλάνο οι ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο

Τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχαν συναντήσεις με τους εργαζομένους και τη διοίκηση του ιδρύματος για τα προβλήματα και την αντιμετώπιση της πανδημίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/9/2021

Σε πρώτο πλάνο οι ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο

Συναντήσεις με εργαζομένους, στελέχη και γιατρούς του νοσοκομείου της Μυτιλήνης πραγματοποιεί τις ημέρες αυτές, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου, προκειμένου να δει από κοντά και να ενημερώσει στη συνέχεια τους πολίτες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις δημόσιες δομές υγείας Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια μαζί με το βουλευτή Λέσβου Γιάννη Μπουρνού, αναφέρθηκαν στα συμπεράσματα των συναντήσεων αυτών και στα όσα κατέγραψαν στις συζητήσεις που έκαναν με γιατρούς και εργαζόμενους. Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, κάτι σημαντικό που ανέδειξε η πανδημία τα τελευταία δύο χρόνια είναι η αναγκαιότητα ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Δημόσιας Υγείας.

«Η στόχευση της κυβέρνησης όταν ανέλαβε ήταν σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση και προσανατολιζόταν στην ενίσχυση των ιδιωτικών δομών και υπηρεσιών υγείας. Η πανδημία του κορονοϊού ωστόσο στην πορεία επιβεβαίωσε ότι χωρίς ισχυρό σύστημα υγείας οι πολίτες νιώθουν ανασφαλείς ενώ ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχαν στο νοσοκομείο ενώ υπογράμμισε ότι σε σχέση με τον εμβολιασμό από την πρώτη στιγμή   ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είχε ταχθεί υπέρ αυτού ως μοναδικό όπλο κατά της πανδημίας.  «Ωστόσο πρόσθεσε, δεν μπορούμε παρά να εναντιωθούμε στο μέτρο της αναστολής εργασίας σε γιατρούς και εργαζόμενους στις δομές υγείας  θεωρώντας ότι είναι μία αντιμετώπιση με αυταρχικό χαρακτήρα, η οποία μεγαλώνει το χάσμα που υπάρχει σήμερα στην κοινωνία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το επόμενο διάστημα, προανήγγειλε ο Γιάννης Μπουρνούς με αφορμή τις συζητήσεις που έγιναν θα  υπάρξει έντονη κοινοβουλευτική δραστηριότητα με αφορμή τα ζητήματα που ανέδειξαν οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του νοσοκομείου. Μεταξύ αυτών φυσικά είναι η προκήρυξη και η κάλυψη με μόνιμο προσωπικό όλων των θέσεων εργασίας που είναι κενές αυτή την περίοδο και δυσκολεύουν τη ζωή των εργαζομένων και των πολιτών.

Στις ανάγκες σε προσωπικό που κατέγραψε το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και γιατρός ο ίδιος, Στρατής Γιαννίκος. Μεταξύ των ζητημάτων που αναφέρθηκε  ο Στρατής Γιαννίκος είναι η ανάγκη κάλυψη της Πνευμονολογικής Κλινικής με επιπλέον ιατρικό προσωπικό ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες τις κλινικής αλλά και οι εφημερίες.

Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια η Κατερίνα Βόλτσιου αναφέρθηκε στις ανισότητες στην υγεία όπως αυτές καταγράφονται σήμερα καθώς και στις  ανθρωποκεντρικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο πόλεμος κατά του κορονοϊού, σημείωσε η Κατερίνα Βόλτσιου  επανέφερε την αναγκαιότητα  της κοινωνικής συνοχής. Στον πυρήνα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται οι αξίες της  ισότητα στη   φροντίδα, της αλληλεγγύης προς τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της  ιεράρχησης των αναγκών και της  κατανομής των πόρων.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη τύπου των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο βίντεο που ακολουθεί 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο