× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πειθαρχικό έλεγχο ζήτησε ο Θεοδωρικάκος για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/10/2021

Πειθαρχικό έλεγχο ζήτησε ο Θεοδωρικάκος για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα

Να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛΑΣ στο γνωστό αιματηρό γεγονός το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα, ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχαήλ Καραμαλάκη. Σημειώνεται, ότι η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η άσκηση πειθαρχικού ελέγχου είναι διαδικασία που πραγματοποιείται κάθε φορά σε ανάλογες περιπτώσεις.

Οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ

Εξηγήσεις για την στάση της Ελληνικής Αστυνομίας στο επεισόδιο στο Πέραμα, ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αναφέρει ότι «τα όσα συνέβησαν χθες στο Πέραμα, υπογραμμίζουν την ανασφάλεια που σκιάζει την ελληνική κοινωνία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της αστυνομίας, οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να διασφαλίσουν ότι η ΕΛΑΣ δεν θα μετατραπεί σε σώμα αυτόκλητων τιμωρών», αναφέρει χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει: «Οφείλουν να εξηγήσουν πώς καταλήξαμε στο τραγικό αποτέλεσμα, αντί για σύλληψη να έχουμε ένα νεκρό και επτά τραυματίες». Αναφέρεται στις δηλώσεις του 'Αδωνη Γεωργιάδη λέγοντας: «Δεν μας προκαλεί έκπληξη ότι ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να βγάλει πόρισμα ότι όλα έγιναν καλώς και ότι δουλειά της αστυνομίας είναι η μετατροπή της Αθήνας σε άγρια Δύση» και καταλήγει: «Ελπίζουμε ειλικρινά η κυβέρνηση να μην καλύψει αυτόν τον ανεύθυνο λαϊκισμό. Η ασφάλεια των πολιτών της χώρας απαιτεί σχέδιο, ψυχραιμία και επιχειρησιακή σοβαρότητα».

Το ΚΚΕ

«Τα γεγονότα στο Πέραμα, που είχαν ως αποτέλεσμα ένα νεκρό και τραυματίες, μετά μάλιστα από καταδίωξη και καταιγισμό πυροβολισμών μέσα σε κατοικημένη περιοχή, προκαλούν δικαιολογημένα μεγάλη ανησυχία κι ανασφάλεια.

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να δώσουν σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις για τις συνθήκες που εξελίχθηκε το όλο περιστατικό και κυρίως για τη χρήση των όπλων, χωρίς να προκαταλαμβάνεται το αποτέλεσμα της έρευνας» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τα γεγονότα στο Πέραμα και σημειώνει καταλήγοντας: «Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι τέτοιου είδους  περιστατικά έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα, δημιουργώντας σοβαρά ερωτηματικά για τις οδηγίες που έχουν δοθεί όσον αφορά την τήρηση των κανόνων ασφαλείας κι εμπλοκής».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου