× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τουριστικές κατοικίες, μπαρ, πισίνα και γήπεδο πάνω στην παραλία της Ερεσού;

Κοροϊδία καταγγέλλει η πρωτοβουλία Υπεράσπισης Παραλίας – Αμμουδιάς της Σκάλας Ερεσού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/10/2021

Τουριστικές κατοικίες, μπαρ, πισίνα και γήπεδο πάνω στην παραλία της Ερεσού;

Κοροϊδία καταγγέλλει η πρωτοβουλία Υπεράσπισης Παραλίας – Αμμουδιάς της Σκάλας Ερεσού που βλέπει τσιμεντοποίηση της παραλίας για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, ο συντοπίτης, Σπύρος Πιπεράς ανέδειξε με έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος ένα μεγάλο επιχειρηματικό πλάνο συγκεκριμένου ιδιώτη, μετατρέποντας σε οικόπεδο την παραλία, με τέσσερις τουριστικές κατοικίες, μία πισίνα, ένα γήπεδο beach volley, και χώρο για εστιατόριο και bar. «Όλα αυτά πάνω στην παραλία και μέσα στο οικόπεδο για το οποίο ακόμη εκκρεμεί επίσης απόφαση του ΣΤΕ όπως και για τον χώρο του θεματικού πάρκου» καταγγέλλει η πρωτοβουλία.

Το σχέδιο αυτό με εμβαδό οικοπέδου 13.264 τμ έχει πάρει προέγκριση από την Υπηρεσία Δόμησης Δυτικής Λέσβου ήδη από τις 18/12/20 και έχει διάρκεια ενός έτους, δηλαδή μέχρι τις 18/12/21.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ ξεκινάνε μία σειρά από ερωτήματα για την στάση του Δήμου Δυτικής Λέσβου από την Πρωτοβουλία:

«Πρώτο και κυριότερο το εξής. Πως είναι δυνατόν να έχεις βγάλει απόφαση ως Δήμος επίσημα ότι στηρίζεις την ένσταση στο ΣΤΕ, που μοναδικό στόχο έχει την επαναχάραξη των γραμμών αιγιαλού και παραλίας, και άρα την στοχευμένη συρρίκνωση ενός ιδιωτικού οικοπέδου για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της παραλίας, και αμέσως μετά η υπηρεσία δόμησης του ίδιου Δήμου να δίνει προέγκριση για το πρότζεκτ στο οικόπεδο το οποίο και αμφισβητείς. Στην προ έγκριση επίσης αναγράφεται ότι το πρότζεκτ έχει πάρει έγκριση οριοθέτησης Αιγιαλού. Πως είναι αυτό δυνατόν όταν οι γραμμές αιγιαλού και παραλίας είναι στον αέρα βάση της ένστασης στο ΣΤΕ και εν αναμονή της απόφασης του που πολύ πιθανόν να οδηγήσει σε επαναχάραξη τους; Μετά είναι και άλλα όπως το πως δίνεις προ έγκριση να χτιστεί κάτι με τόσο πολύ τσιμέντο, πάρα πολύ τσιμέντο πάνω στην παραλία, ενώ δίπλα ακριβώς υπάρχει προστατευόμενος νησιωτικός υγρότοπος, και την ίδια στιγμή η περιοχή είναι natura.

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Πρώτα απ' όλα ότι ο δήμος στηρίζει την ένσταση στο ΣΤΕ μόνο για τους τύπους. Ότι δεν είναι καν ουδέτερος, ότι βοηθάει κανονικότατα τα πλάνα εκμετάλλευσης της παραλίας μας από συμφέροντα. Μετά το θεματικό πάρκο λοιπόν που επιχειρείται να γίνει και να δώσει πάσα για έγκριση οικοδομικών αδειών με εκκρεμή απόφαση ΣΤΕ, ένα θεματικό πάρκο το οποίο και επιλέχθηκε ως έργο αγνοώντας ένα κάρο βασικά προβλήματα του χωριού, τώρα βρήκαμε και το παραπάνω που τα κάνει όλα ξεκάθαρα και στον πιο άπιστο Θωμά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι απαιτούμε να κάνει ο Δήμος άμεσα, τώρα, χωρίς σάλια μπάλια. Να πάρει επίσημα θέση. Να κινήσει τις διαδικασίες με αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου και αποφάσεις των υπηρεσιών του ώστε:

1. Να ακυρώσει την προ έγκριση για το εν λόγω επιχειρηματικό πλάνο.

2. Να πάει άμεσα και να διαλύσει το παράνομο τσιμεντάκι με οπλισμένο σκυρόδεμα που υπάρχει πάνω στην παραλία της Σκάλας Ερεσού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3. Να πάρει σαφή θέση με απόφαση δημοτικού συμβουλίου ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης της παραλίας της Σκάλας Ερεσού όπως είναι σήμερα.

4. Να διεκδικήσει τα στρέμματα αυτά δικαστικά όπως έκανε στο παρελθόν, μετά την επαναχάραξη του ΣΤΕ, και να τα κατοχυρώσει ως κοινοτική περιουσία που ανήκει στους Ερεσιώτες και τις Ερεσιώτισσες. Μόνο έτσι θα λήξει η ιστορία οριστικά υπέρ της Ερεσού και για την Ερεσό.

Κάθε άρνηση στα 4 παραπάνω, κάθε άλλη κίνηση δεν είναι παρά η συνενοχή του Δήμου Δυτικής Λέσβου στο έγκλημα χωρίς επιστροφή για τον τόπο μας.

Στο ίδιο μήκος κύματος ζητάμε να κινηθούν και οι αποφάσεις ψηφίσματα του τοπικού συμβουλίου του χωριού μας. Αν όντως είστε εκεί για το καλό του χωριού, δείξτε το με πράξεις, ή αλλιώς παραιτηθείτε».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει ο Αγιος Θεράποντας της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από 13 ως 19 Μαΐου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H Jet2.com ενισχύει την παρουσία της στη Λέσβο για το 2025

Η εταιρεία έχει προσθέσει 35.000 θέσεις για το καλοκαίρι του 2025 προς μια σειρά από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανάμεσά τους είναι η Λέσβος και η Σκιάθος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αυτοκινητοπορεία για τη νίκη ενάντια στον φασισμό

Δράση της Ρωσικής Κοινότητας στη Μυτιλήνη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προγραμματική σύμβαση Μυτιλήνης ‑ ΔΕΔΑΠΑΛ για επεξεργασία απορριμμάτων

Για πρώτη φορά από την ίδρυση της εταιρείας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου
ΧΩΡΙΑ

Δρόμος 11 χιλιομέτρων από την Ανεμώτια

Ξεκίνησαν οι εργασίες στον δρόμο της «Ποταμιάς», αλλά και του σχολείου της Αντισσας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Aνδρέας Λοβέρδος στη Μυτιλήνη

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου του κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για τις μεταθέσεις των στρατιωτικών

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ σε ερώτησή του στη βουλή τάσσεται υπέρ των ευνοϊκών Μεταθέσεων των Πολύτεκνων-Τρίτεκνων, των Γονέων ΑΜΕΑ και Μονογονεϊκών οικογενειών, των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Σήμερα, Πέμπτη η κηδεία του Φώτη Παπαευστρατίου, πρώην προέδρου που πέθανε 84 ετών
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μέτρα αποκατάστασης από τις παράνομες ιπποδρομίες ζητά το υπουργείο

Εξι μήνες διορία στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός Ζωοδόχου Πηγής στη Λαγκάδα Μυτιλήνης

Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας την Λαμπροπαρασκευή 10 Μαίου
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει η Παναγιά Κρυφτή στο Παλαιοχώρι

Την Δευτέρα 13 Μαΐου με ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Παναγιά Κρυφτή»