× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γενική συνέλευση και κινητοποίηση

Από το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/10/2021

Γενική συνέλευση και κινητοποίηση

Σε Γενική Συνέλευση καλεί τους εργαζόμενους στον επισιτισμό και τουρισμό της Λέσβου το Συνδικάτο Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου. Συγκεκριμένα η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην Κομνηνάκη 43 στις 7 το απόγευμα.Στην συνέλευση του Συνδικάτου θα συζητηθεί και η συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που καλεί το Εργατικό Κέντρο Λέσβου στις 4 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου έχει ως εξής:

«Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό, οι διανομείς όλης της χώρας τον τελευταίο 1,5 χρόνο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ανεργία, την αναστολή, την εκ περιτροπής εργασία, την τεράστια εντατικοποίηση.

Η κυβέρνηση και οι εργοδότες, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, έχουν εξαπολύσει μια μεγάλη επίθεση στα δικαιώματά μας, ώστε να διαφυλάξουν την τεράστια κερδοφορία που είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Κερδοφορία που προέκυψε από τη σκληρή εκμετάλλευση της δουλειάς μας, από την εφαρμογή όλων των προηγούμενων νόμων των μνημονίων, σε όλους τους τομείς, στα ξενοδοχεία, στις επισιτιστικές αλυσίδες, στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής φαγητού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα οι οικογένειες μας και εμείς οι ίδιοι βλέπουμε τις τεράστιες ελλείψεις στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, την συνολική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Από την άλλη προχωρούν σε συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων και την ολομέτωπη επίθεση και στην δημόσια εκπαίδευση. Ταυτόχρονα με τα παραπάνω , ο ανύπαρκτος κρατικός μηχανισμός μας αφήνει εκτεθειμένους και στις φυσικές καταστροφές. Σε καιρούς υποτιθέμενης ανάπτυξης να καιγόμαστε στην πρώτη φωτιά και να πνιγόμαστε στην πρώτη καταιγίδα, αφού οι ελλείψεις στα μέτρα προστασίας του λαού πλέον βγάζουν μάτι.

Μαζί με όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η κλιμάκωση του αυταρχισμού από την κυβέρνηση, η προσπάθεια να συρρικνώσει τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, να βάλει το απεργιακό δικαίωμα στο γύψο. Στόχος της είναι να διευκολύνει τα αφεντικά να μας ξεζουμίζουν χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις, να μη διεκδικήσουμε τη βελτίωση των συνθηκών δουλειάς και της ζωής μας συνολικότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και ενώ οι εργοδότες μετράνε κέρδη, εμείς μετράμε τους νεκρούς μας

Ήδη τον τελευταίο 1,5 χρόνο τουλάχιστον πάνω από 15 ντιλιβεράδες έχουν χάσει την ζωή τους στην άσφαλτο για ένα φτωχοκάμματο. Γεγονός που αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που παρά την πληθώρα θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων αλλά και εκατοντάδων σοβαρών τραυματισμών διανομέων, εξακολουθεί να μην ικανοποιεί τα πάγια αιτήματα των σωματείων.

Αιτήματα που αφορούν την άμεση λήψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας των διανομέων αλλά και την ένταξη τους στα Βαρέα Ανθυγιεινά. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η σκυτάλη της μιας και της άλλη κυβέρνησης που εναλλάσσονται έχουν βασική ατζέντα την εξυπηρέτηση των αφεντικών. Δεν τους καίγεται καρφί για τους νεκρούς που μετράει ο κλάδος μας, δεν τους καίγεται καρφί που στο κυνήγι του φτωχοκάματου θυσιάζουμε τις ζωές μας.


ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, ΟΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΩ, ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου να πάρουν μέρος στην γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 29/10 στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην Κομνηνάκη 43 στις 19:00.

Για να συζητήσουμε για το πανελλαδικό Συλλαλητήριο που καλεί το Εργατικό Κέντρο Λέσβου στις 04/11 στις 18:00 στην πλατεία Σαπφούς.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
• Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Να συνεδριάσει άμεσα η επιτροπή ΒΑΕ του Υπουργείου.
• Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση, να συμπεριλαμβάνεται το κράνος για τους διανομείς.
• Υποχρεωτική Κλαδική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους σε επισιτιστικά καταστήματα.
• Σταθερή εργασία 5ημερο 7ωρο με αποδοχές 8ωρου και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Καμία άλλη ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
• Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες. Να οροθετηθεί χιλιομετρικά η εμβέλεια διανομής .
• Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

H ΑΜΚΕ «Αγκαλιά» αναλαμβάνει το Οικοτροφείο στη Μυτιλήνη

Μέλη του οργανισμού που δεν ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ψυχικής Υγείας εξαγγέλλοντας τη νέα δομή, συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Οικοτροφείο για ανθρώπους με άνοια στον Δήμο Μυτιλήνης

Τι εξήγγειλε ο υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ενώ αρνήθηκε να προβεί σε περαιτέρω σχολιασμό για τις δηλώσεις του για τις γυναικοκτονίες και το panic button που δεν βοήθησε τη σημερινή δολοφονημένη στο Μενίδι
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δυναμώνουμε το Σωματείο, ενισχύουμε την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, από την εκπομπή ΠΕΚ-τες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κινητοποίηση για την Παλαιστίνη

Πέμπτη 16 Μαΐου, στα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης, στις 6:30 το απόγευμα με πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Κέντρα ολοκληρωμένης φροντίδας ανακοίνωσε ο Βαρτζόπουλος

Με κινητοποίηση διαμαρτυρίας υποδέχθηκαν τον υφυπουργό Υγείας οι νοσοκομειακοί γιατροί της Λέσβου στην Καλλονή
ΥΓΕΙΑ

Ξεκίνησε η μετακόμιση της ψυχιατρικής κλινικής Μυτιλήνης

Ο εργολάβος αναμένεται να εγκατασταθεί μέσα στο καλοκαίρι
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ιδρύθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μεσιτών

Οι μεσίτες της χώρας απέκτησαν το δικό τους πανελλαδικό συνδικαλιστικό όργανο