× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Για μια λειτουργία προσφοράς του Δήμου

Η κατά μέτωπον σύγκρουση με τους υπαλλήλους που αντιδρούν, ή η μέθοδος της πειθούς και της συνεννόησης;

Γράφει ο ΞΕΝΟΦΩΝ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Δημοσίευση 11/5/2019

Για μια λειτουργία προσφοράς του Δήμου

Πριν πολλά χρόνια , επιλέχθηκα , ως διευθυντής της ραδιοφωνίας βορείου Ελλάδος της ΕΡΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όχι, δεν με πρότεινε ο τότε ενιαίος Συνασπισμός, του οποίου υπήρξα και σημαντικό στέλεχος, αλλά με  επέλεξε ο σπουδαίος συγγραφέας και δημοσιογράφος  Νίκος Μπακόλας, αείμνηστος πλέον. Το κόμμα μου είχε τις αντιρρήσεις του, ως προς την επιλογή μου και χρειάστηκε να με υπερασπισθεί ο μη αριστερός εν πάση περιπτώσει, βραβευμένος με κρατικό βραβείο λογοτέχνης.  Ας είναι περασμένα, αλλά όχι ξεχασμένα.

Δεν πρόλαβα να αναλάβω και να ενημερωθώ για την κατάσταση που επικρατούσε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της δικαιοδοσίας  μου, όταν άρχισε το πηγαινέλα  διαφόρων εκπροσώπων των κλάδων. Τεχνικοί, δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι, οδηγοί. Όλοι με ένα σκοπό: Να με πείσουν, πως  εγώ κάποτε θα έφευγα, ενώ αυτοί θα έμεναν. Με στόχο να μου δώσουν να καταλάβω, πως εκεί είχαν διαμορφωθεί συγκεκριμένες συνθήκες  προσφοράς της εργασίας τους, που δεν έπρεπε να αλλάξουν. Γιατί έτσι τους βόλευε.

Χρειάστηκε να περάσει αρκετός χρόνος για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε, και να καταλάβουν όλοι πως εκεί δεν πήγα για να περάσω την ώρα μου, αλλά για να κάνω έργο, έτσι  όπως το είχα ονειρευτεί και σχεδιάσει, χωρίς βεβαίως να απορρίπτω τον όποιο διάλογο, έπρεπε να κάνω μαζί τους, πάντα για την καλή και ωφέλιμη για τον πολύ κόσμο απόδοση  των ραδιοφωνικών υπηρεσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στους Δήμους, πολύ περισσότερο στο Δημόσιο. Είναι σίγουρο, πως κάθε νέος Δήμαρχος αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα. Και στον ανασυσταθέντα, όπως ανασυστάθηκε, Δήμο Μυτιλήνης, που οπωσδήποτε θα έχουμε νέο Δήμαρχο, όποιος κι αν εκλεγεί, το θέμα θα ανακύψει. Και τότε υπάρχουν δύο δρόμοι. Η κατά μέτωπον σύγκρουση με τους υπαλλήλους που αντιδρούν, θέλοντας να διατηρήσουν την εξουσία, που έτσι κι αλλιώς έχουν, ή  η μέθοδος της πειθούς και της συνεννόησης, που είναι πιο δύσκολη, αλλά με πιο σίγουρα αποτελέσματα.

Πιστεύω, απ’ όσα είδα στον μικρό προεκλογικό χρόνο, ότι την ικανότητα και υπομονετική δυνατότητα να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, έχει η υποψήφια Δήμαρχος Εριφύλη Χιωτέλλη, στης οποίας το ψηφοδέλτιο εντάχθηκα.

Ως εκπαιδευτικός, που χρειάζεται μεγάλο απόθεμα υπομονής, κατανόησης και πειθούς, θα μιλήσει στο θυμικό των υπαλλήλων, όσων τέλος πάντων πιστεύουν, ότι μπορούν να κρύβουν τις αδυναμίες τους πίσω από μια υπογραφή και μια σφραγίδα, και θα τους εμφυσήσει, την άκρως πατριωτική διάθεση να προσφέρουν δουλεύοντας για τους πολλούς, που έχουν κυρίως την ανάγκη τους, διευκολύνοντάς τους στις συναλλαγές  με τον δημόσιο τομέα, που είναι και  ο πιο δύσκολος και δυσπρόσιτος γ’ αυτούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και είναι ανάγκη να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός, της προσφοράς δηλαδή των δημοτικών υπαλλήλων προς τους δημότες που στην μεγάλη πλειοψηφία τους είναι αγρότες, με μικρή ή μεσαία μόρφωση , μεγάλης ηλικίας δυστυχώς, έχοντας απόλυτη ανάγκη της δημόσιας αρωγής.

Κι αυτό για το καλό του Δήμου και του τόπου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ελεύθερο Πάσχα και 25η Μαρτίου στη Μικρά Ασία του 1920

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ Συγγραφέας, διδάκτορας Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αθησαύριστη χρονογραφική Ανάσταση

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ, Συγγραφέας, διδάκτορας Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Ανάστα ο Θεός…

Η πρώτη Ανάσταση στον Αιβαλιώτη Ταξιάρχη σαν σήμερα πριν από έναν αιώνα
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Στη γειτονιά της Ιστορίας

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ, Συγγραφέας, διδάκτορας Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Ο μοναχικός και αστόλιστος επιτάφιος του Αιβαλιώτη Ταξιάρχη...

Μέρα που ‘ναι, ένα όνειρο, μια ιδέα, μια πρόταση, μια ευχή για το κουβούκλιο του Επιταφίου της Εκκλησίας που εκτίθεται στη σωσμένη εκκλησιά που έχει μετατραπεί σε μουσείο
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Στα σοκάκια της Πέργαμος, «μι του Χριστέλ(ι)που πουνεί»

Ιστορίες της Μεγάλης Εβδομάδας σε εκκλησιές που πια δεν υπάρχουν, με ανθρώπους που έλειψαν, ελπίζοντας σε μιαν Ανάσταση
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Οι πανελλαδικές εξετάσεις με τα μάτια μαθητών και μαθητριών

Οι ανιχνευτές Μυτιλήνης Ι. Καρναβός, Μ. Αθηνιώτη, Δ. Νείρος, Κ. Γούναρης σε ρόλο δημοσιογράφων
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Ώ γλυκύ μου Έαρ γλυκύτατη μου Σάμος...»

Γράφει ο Μανώλης Κάρλας*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Είναι γνωστός ο αίτιος, είναι γνωστή κι η αιτία

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Σαν είσαι βουλευτής, δυστυχώς σε συμπονώ λιγότερο

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Συγγραφέας,Ταξίαρχος σε αποστρατεία
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το Πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου

«Ό ἀγωνιζόμενος πιστός καί ἀνακαισμένος ἐν Χριστῶ ἄνθρωπος δέν ἀπελπίζεται , γιατί στηρίζεται στό ἀγκωνάρι τῆς πίστεως καί τῆς Ἐκκλησίας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ