× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η «ατελής κένωση των κάδων»… αντίβαρο στη σεξουαλική παρενόχληση;

Η ζυγαριά του Δημάρχου, η παρέμβαση Χιωτέλλη και η αποκλειστική συνέντευξη του δικηγόρου των καταγγελλουσών, Ν. Χωριατέλλη στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 5/11/2021

Η «ατελής κένωση των κάδων»… αντίβαρο στη σεξουαλική παρενόχληση;

Στο φόντο στιγμιότυπο της φωτογραφίας του συλλόγου Εστίασης «Ασπίδα» και αφορά ανακοίνωση για τα σκουπίδια προς τη δημοτική Αρχή. Πέρασαν άραγε κάποιοι από πειθαρχικό και γι' αυτό;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ η καταγγελία της σεξουαλικής παρενόχλησης στην υπηρεσία καθαριότητας έχει λάβει πανελλαδικές διαστάσεις, από τα μέσα Οκτωβρίου έως σήμερα γινόμαστε μάρτυρες ενός κακογραμμένου σίριαλ με ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης που δεν λέει να βάλει «τέλος». Μετά και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη όπου η επικεφαλής της «Πυξίδας» Εριφύλη Χιωτέλλη έθεσε ξεκάθαρα το ζήτημα, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης έφερε νέο επεισόδιο.

Ο ίδιος έδωσε βάση στην… ατελή κένωση των κάδων, για τηλεφωνικές καταγγελίες δημοτών, που ακόμα κι αν ισχύουν, γιατί αμφισβητούνται από την άλλη πλευρά, απλώς διασκεδάζουν τις εντυπώσεις. Παραθέτουμε εδώ και το σχετικό βίντεο. Συνέντευξη- απάντηση on camera έδωσε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm ο δικηγόρος των γυναικών εργαζομένων που κατήγγειλαν τη σεξουαλική παρενόχληση από τον «επιστάτη», Νίκο Χωριατέλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ερώτημα που δεν απαντά ο Στρ. Κύτελης είναι για πόσο ακόμα θα «σηκώνει» την «ατελή κένωση των κάδων» ένα ξημέρωμα στην παιδαγωγική ακαδημία ως πλημμελή τέλεση καθηκόντων μιας εργαζόμενης μητέρας στην αποκομιδή απορριμμάτων και ως αντεπιχείρημα, αντίβαρο στην καταγγελία της σεξουαλικής παρενόχλησης του επιστάτη!

Η Δημοτική Αρχή παρουσίασε ως «φως» στα στοιχεία την εξιστόρηση των γεγονότων από τον κ. Κουντουρέλλη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 3ης Νοεμβρίου, όταν αυτά έχουν ειπωθεί και δημοσιευτεί στο «Ν» με τις δηλώσεις του στις 16 Οκτωβρίου 2021. «Αναμάσημα» δηλαδή των πληροφοριών, περί ημερομηνιών, και ότι η μετακίνηση των γυναικών από το πόστο τους μετά την καταγγελία τους και όχι η απομάκρυνση του επιστάτη, δεν είναι τιμωρία, αλλά έγινε… για το καλό τους. Όταν ο νόμος, που παραθέτει ο Ν. Χωριατέλλης αναφέρει ότι θα έπρεπε να μετακινηθεί ο καταγγελλόμενος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Χιωτέλλη χαρακτήρισε απαράδεκτη την πειθαρχική δίωξη σε βάρος της Καλλιόπης και μάλιστα αμέσως μετά την καταγγελία της. Θυμίζουμε ότι το «Ν» αποκάλυψε, με στοιχεία τα έγγραφα της πειθαρχικής της δίωξης ότι την καταγγελία έκανε ο επιστάτης, και όχι οι δημότες, όπως έλεγε η Δημοτική Αρχή. Ωστόσο ο κ. Κύτελης θεωρώντας ότι κρατά άσσο στο μανίκι, έδειχνε στην τηλεδιάσκεψη ένα έγγραφο όπου ισχυρίζεται ότι υπάρχουν και παράπονα δημοτών που έγιναν τηλεφωνικά και ότι εκείνη την ώρα διαπιστώθηκε η πλημμελή τέλεση των καθηκόντων της!

Με άλλα λόγια ο Δήμαρχος Μυτιλήνης λέει ότι δεν έγινε μόνο από τον επιστάτη καταγγελία, αλλά υπήρξαν και τηλέφωνα δημοτών. Ότι δηλαδή στις 6 το πρωί της 13ης Οκτωβρίου, δημότες διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος ΔΕΝ άδειασε καλά τους κάδους, τηλεφώνησαν στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμο, το κατήγγειλαν και επί τόπου έγινε έλεγχος και «αποδείχτηκε» (!) ότι οι κάδοι δεν καθαρίστηκαν καλά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλήθεια τώρα; Ασχολείται με αυτά τα τηλέφωνα ο δήμαρχος και θεωρεί την περίπτωση τόσο σοβαρή ώστε να «τρέξει» πειθαρχικό σε βάρος της! Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της δείχνει στο «Ν» ότι κατόπιν αιτήματος η υπηρεσία του Δήμου βεβαιώνει ότι έως και τις 27 Οκτωβρίου 2021 δεν έχει γίνει καμία καταγγελία τρίτου πλην του επιστάτη σε βάρος της Καλλιόπης. Επίσης ο δήμαρχος είπε στους δημοτικούς συμβούλους να μην ασχολούνται γιατί οι «αρμόδιοι» θα κάνουν τη δουλειά τους, ενώ εκείνος είναι ο μόνος αρμόδιος για το πειθαρχικό της εργαζόμενης…

Δυστυχώς, η υπόθεση, όπως τη χειρίζεται ο κ. Κύτελης οδηγεί την κοινωνία να ψάχνει ψύλλους στα άχυρα! Και όχι τίποτα άλλο κ. Δήμαρχε, τους βρίσκει!

Η απάντηση στην καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση όμως, δεν μπορεί να είναι ότι ένα πρωινό, οι κάδοι απορριμμάτων δεν άδειασαν επαρκώς.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού