× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η πολιτική Μητσοτάκη έχει ολέθριες συνέπειες στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Λέσβου»

Δριμεία κριτική του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνού στην επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/11/2021

«Η πολιτική Μητσοτάκη έχει ολέθριες συνέπειες στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Λέσβου»

«Δεν συμμετείχαμε σε επικοινωνιακές φιέστες του ΥΠΑΑΤ, την ώρα που η κυβέρνηση εξαπολύει διαρκή επίθεση στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Λέσβου» επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνούς για την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού στα πλαίσια της παρουσίασης της νέας ΚΑΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ.Μπουρνού έχει ως εξής:

«Από τον Ιούλιο του 2019, που έχω εκλεγεί Βουλευτής, έχω καταθέσει ή συνυπογράψει 90 κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις (ερωτήσεις, αναφορές κ.α.) προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για ζητήματα αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων, του νομού μας και γενικότερα.

Το ενδιαφέρον του Υπουργείου για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, το διάλογο, τη διαβούλευση, αλλά και την επίλυση προβλημάτων, «καθρεφτίζεται» στο γεγονός ότι για τις 36 από αυτές τις 90 παρεμβάσεις (δηλαδή για το 40% αυτών!) δεν έχω λάβει ποτέ απάντηση ως τώρα.

Η επί δυο και πλέον έτη καταστροφική αγροτική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και οι ολέθριες επιπτώσεις της στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Λέσβου είναι αδύνατον να λησμονηθούν, με την επικοινωνιακού χαρακτήρα σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο νησί μας, προκειμένου να παρουσιάσει τη νέα ΚΑΠ 2023-2027.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πλήρης έλλειψη σεβασμού προς τους αγρότες, αλλά και η αποδεδειγμένη έλλειψη τεχνογνωσίας του επιτελικού κράτους επί των αγροτικών θεμάτων, προκαλούν συνεχώς και αδιαλείπτως μεγάλη αναστάτωση στους αγρότες του νομού μας και έχουν οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες παραγωγούς.

Ο διπλασιασμός των τιμών των λιπασμάτων, οι υπέρογκες αυξήσεις στο πετρέλαιο και το ρεύμα, οι υπέρμετρα μεγάλες ανατιμήσεις στις ζωοτροφές και τα αγροεφόδια, καθώς και οι αυξήσεις στις μεταφορές, έχουν ανεβάσει το κόστος παραγωγής σε δυσθεώρητα ύψη για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Λέσβου και των άλλων νησιών.

Την εμφανή και πανθομολογούμενη, πλέον, διαρκή και πολυεπίπεδη επίθεση της κυβέρνησης στον αγροτικό κόσμο του νομού μας, η οποία «εμπλουτίστηκε» προσφάτως με την απαράδεκτη μείωση της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων στις νησιωτικές περιοχές, δεν τη νομιμοποιήσαμε με την παρουσία μας στη σημερινή φιέστα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη Μυτιλήνη.

Συνεχίζουμε τον διαρκή διάλογο και τον αγώνα μαζί με τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο του τόπου μας. Συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε όλα τα κρισιμότατα και άλυτα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, για τα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί εξοργιστικά. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε λύσεις και το δίκιο των ανθρώπων του μόχθου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Υποχρεωτική η δήλωση απασχόλησης για κάθε συνταξιούχο με αγροτικό εισόδημα

Στην ειδική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ μέχρι τώρα έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 80.000 συνταξιούχοι που εργάζονται
ΕΡΓΑΣΙΑ

Αγγελίες εργασίας για το κέντρο «The Beauty House»

Αναζητούνται έμπιστοι συνεργάτες με όρεξη στη Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πλέκοντας ξερολιθιές – κεντώντας λιθόστρωτα»

Βιωματικό εργαστήριο με Δωρεάν Συμμετοχή στις 25 &26 Μαΐου , στην Ανεμώτια Λέσβου από την ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανοιξε ανανεωμένο το Hola στα Βατερά

Με αφορμή την επένδυσή του, στον τόπο καταγωγής του ο υποψήφιος Διδάκτορας, Στέφανος Καραβίδας μιλά στο «Ν» για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενους από τρίτες χώρες αναζητά η ελληνική βιομηχανία

Η έλλειψη προσωπικού μετά τον τουρισμό επεκτείνεται και στην ελληνική βιομηχανία
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι περιπέτειες του γέρο ‑ Πρέβελης στο Βόρειο Αιγαίο

Με αρκετή καθυστέρηση έφτασε το πλοίο που αντικατέστησε προσωρινά το «Νήσος Ρόδος», στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βγήκε το Νήσος Ρόδος μπήκε το Πρέβελης

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ελπιδοφόρα ανθοφορία στους ελαιώνες της Λέσβου

Ποιές είναι οι αναγκαίες καλλιεργητικές φροντίδες μετά την καρπόδεση που πρέπει να γίνουν στους ελαιώνες. Συνέντευξη του γεωπόνου Βασίλη Γάλλου στο ρ/σ του «Ν» 99 fm ΣΤΟΝΗΣΙ και την εκπομπή «Το τεφτέρι του μανάβη»
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρίωρη καθυστέρηση για το Blue Star Myconos

Θα αναχωρήσει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Μαΐου από τη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Επιδόματα άνω των 75 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν ΔΥΠΑ και ΕΦΚΑ

Δείτε τις πληρωμές που θα γίνουν από 13 έως τις 17 Μαΐου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

1.300 τουρίστες από Ελλάδα και Κύπρο έκαναν διακοπές στη Λέσβο το Πάσχα

Με μεγάλες πληρότητες ήρθαν και έφυγαν τα πλοία την Μεγάλη εβδομάδα και το Πάσχα στο νησί. Τα θερινά δρομολόγια ξεκινούν 4 Ιουνίου χωρίς όμως προγραμματισμό ακόμη για το ταχύπλοο από Θεσσαλονίκη
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ